My Own Private… mikä?

Blogin sinänsä absurdilla domainilla on kaksi kaimaa: vallankumous.com ja vallankumous.net. Esimmäinen on mainostoimisto. Toinen on vanhentunut domain, jonka laskun joku on unohtanut maksaa. Nämä ovat kumouksellisen toiminnan suurimmat uhkat, kun ollaan tässä maassa: kaupallistuminen (käytetään kapinallista brändiä myymään jotain tuotetta) ja hiipuminen, unohtuminen.

On ehkä mielenkiintoista, että tässä konservatiivikedossa uhkana ei missään nimessä ole verisyys, överiksi vetäminen tai liika konfliktihakuisuus.


No, ei
netissäkään saa aikaan vastakkanasetteluja, ellei sitten kuuluu äärioikeiston 50 mieheen, jotka ”terrorisoivat” foorumeita ja blogeja. Miksei vasemmistolla ole edes 25 nettiterroristia? Koska vasemmisto kaihtaa vastakkainasetteluja ja ylipäänsä kaikenlaista ”kamppailua”, ”kiistaa” ja ”taistelua”. Missä on kiista, siellä vasemmisto näkee häviön ja pakenee takavasemmalle. ”Menin vahingossa HS:n keskustelupalstalle, ei olis pitänyt” -facebook-ryhmä on tarkka muotoilu tästä asenteesta: astuin vahingossa julkisen kamppailun alueelle, eipä olisi pitänyt, koska alue on vihollisen hallussa. Siispä häivyn paikalta…

Vetäytyminen ja pako voivat olla taktiikoita, mutta silloin pitäisi paeta ja 1) viedä mukana se mikä lähtee irti (rikkaus) ja 2) etsiä aseita pakomatkalla. Eipä näy! Kukin puuhaa oman pienen yksityisen vallankumouksensa parissa. My Own Private Idaho…

Liiottelua! Tänä vuonna on jo näkynyt rajojen ylittämistä ja liittoutumista. Vastavoima-niminen ”työväkeä”, vasemmistolaisia ja anarkisteja kokoava organisaatiotägi on järjestänyt mielenosoituksia Helsingissä ja Tampereella, ja molempien paikkakuntien tiedotteissa on tapahtunut pieni muutos, jos muistellaan monia 00-luvun hehkutuksia, ja useampi toimija on hehkuttanut innostuneensa näistä uudestaan. Megafonin pian ilmestyvä nelosnumero on kuuleman mukaan totuttua heterogeeninempi. Vasemmistoliitto ja Vasemmistonuoret ovat liikkuneet hieman lupaavampaan suuntaan samalla, kun väki hitaasti pakenee vihreistä. Opiskelijatkin liikehtivät ja liittoutuvat välillä, vaikkei opiskelijaliike ole toistaiseksi leimahtanut lähellekään sellaisia intensiteettejä mitä nähtiin viime vuonna. Byrokraattisten opiskelijajärjestöjen järjestämä suurmielenosoitus 21.4 on opiskelijaliikkeen seuraava etappi. Vappukin tulee ja meillä on jo kokonainen uusi sukupolvi ihmisiä, jotka haluavat järjestää vappuna suuren vappumielenosoituksen mutta jotka eivät ehkä (listalla liikkuvien kutsujen mukaan?) ajattele juurikaan poliittisia visioita, toisin kuin joskus on ollut tapana tehdä. Mutta ehkä se on todellinen oire johon pitää vain samastua.


Tämä blogi
jatkaa siitä mihin tuo jäi. Vai onko välissä katkos, olemisen selittämätön gäppi ja traumaattinen Asia itse? Tule ja tiedä. Kaikki, mikä on, ei koskaan ole täysin läsnä. Siirryttiin, koska täällä on enemmän resursseja ja autonomiaa. Sitä paitsi Takku ja Megafonikin uusiutuivat ulkoasultaan männävuonna. Anarkismi.net ei sentään. Kyllä johonkin pitää voida luottaa kapitalismin muutoksien pyörteessä. 1800-lukulaisuus on muutenkin tulossa takaisin, kuten 50-lukulaisuus. Kohta meillä kaikilla on surffilainetukka ja kokoukset pidetään jäätelöbaarissa.

Viime blogin ensimmäisessä postauksessa väitettiin virheellisesti, ettei kirjoittaminen ole kommunikointia. Kyllä kirjoittaminen on sitäkin. Se ei kuitenkaan ole Hesarin keskustelupalstan eikä pääkirjoituksen kommunikointia, ei liberaalien oikeistolaisten ”sananvapaus!!11” -kommentointia eikä vihervasemmistolaisten pikkuhabermasien ”ikuinen keskustelu tuottaa konsensuksen” -kommunikointia. Ei myöskään joidenkin anarkistien ”me tehdään tätä koska, öö, me tehdään tätä, miks välittää mediasta öhhöhhöö”  -kommunikointia, eikä akateemisten marginaaliterroristien ”sun täytyy lukea tää pino niin sitten sä ehkä voit ymmärtää meidän tekstiä jos käytät sanakirjaa ja arvaat loput” -kommunikointia. (Jälkimmäistä varten tämä hedelmä toivoo tekevänsä yhteistyötä äärettömän hitaaksi käyneen Deleu-zen-blogin kanssa, ja mitä tulee joihinkin anarkisteihin, he näyttävät kommunikoivan tässä ketjussa – tosin melko primitiivisellä tavalla.)


Sivuston saranat
ovat vielä vähän pois paikoiltaan ja ikkunoita vasta asennetaan, jotta niitä voisi rikkoa. Tähän postaukseen voi siis kommentoida huomautuksia, ideoita, toiveita. Ei ole pakko. On sitä ennenkin kestetty hiljaisuutta tässä maassa.

Myös anarkistit ovat tervetulleita… ♥


Onko sattumaa, että Julma-Henri julkaisi uuden levyn juuri eilen? Onko sattumaa, että sen videobiisi on nimeltään ”kipu”?

5 comments to My Own Private… mikä?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>