Ikeasta luonnontilaan

Kohotan kuortani Jyväskylän ylioppilaskunnalle, sillä heillä on hedelmää myöntää ylioppilaspolitiikan olevan sitä, mitä se on: mukavaa ja edullista keskiluokkaista pikkupolitikointia.

Opiskelijajärjestöt järjestävät huhtikuussa Helsingissä suurmielenosoituksen maksuttoman koulutuksen puolesta. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta houkuttelee opiskelijoita bussimatkalle – tarjoamalla samalla kertaa myös käynnin Ikeassa.

Taloussanomat: Lähde mielenosoitukseen – ei kun Ikeaan

Tässä ei ole mitään analysoitavaa tai kätkettyä. Opiskelijat vain myöntävät rehellisesti haluavansa porvareiksi. Eipä sillä: porvarit tekivät esimerkiksi Ranskassa aikoinaan melkoisen vallankumouksen, vuonna 1789 jos muistan oikein. On hyvä tietää, että edelleen voi olla porvari ja käydä silti mielenosoituksessa.


Samaan aikaan
 muualla: Suomi uhkaa vajota takaisin luonnontilaan. Kaupan alan lakko ”nakertaa aukon turvallisuuteen”, koska myös vartijat ryhtyvät lakkoon. Taloussanomien kommenteissa lakkoon suhtaudutaan vähän kyynisesti:

Nyt on turvallista kun nämä Hitler tyyliset vartijat jää pois.

(nimimerkki ”Pamputtajat”)

palkkasoturi ei anna koskaan turvaa…

(nimetön)

Nyt on masinoitu Poliisin ylijohto Paateroinen lakon murtoon,päinvastoin kun paatero antaa ymmärtää,vartioiden lakko lisää turvallisuutta(työ),eivät kompastele finninaamat metrinmittaisiin pamppuihin,eikä tule selkävikoja käsirautojen kannosta.

(nimimerkki myymälävarras)

Kieltämättä tunnen oloni turvallisemmaksi Itä-Helsingin metrossa, kun ei tarvitse pelätä yhtä aikaa epävarmasti ja sadistisesti virnisteleviä savitakkeja. Yleinen ongelma vartijoilla on, että koska heillä tuntuu olevan hyvin vähän tekemistä, heidän täytyy vähän väliä keksiä itselleen jotain tekemistä, niin kuin väärän näköisten ihmisten tönimistä, seuraamista tai (esimerkiksi ulkomaalaisilta näyttävien) ”tilasta poistamista”.

Koska yhteiskunta kuitenkin uhkaa vajota luonnontilaan vartijalakon vuoksi, niin ilmoittaudun vapaaehtoiseksi, mikäli kaupat alkavat värvätä rikkurivartijoita facebookissa. Naisittakaamme metrot ja kaupat syndikalistisella vallankumousmiliisillä!

7 comments to Ikeasta luonnontilaan

 • Raimo Parikka

  Vaikea ymmärtää miten rikkuruus olisi jotenkin kannatettavaa tai hyväksyttävää edes silloin jos / kun ko palkkatyöläiset ovat käytökseltään jotenkin vastenmielisiä.

 • Ei se olekaan. Pitäisi jättää huonoimmat loppuvitsit pois näistä jutuista. Lähinnä tavoite oli suunnitella situationistista pilaa, jossa pseudorikkurit ottaisivat vartijoiden paikat ja alkaisivatkin univormuissaan tyhjentää kauppojen luksusherkkutiskejä, joiden antimet sitten jaettaisiin kadulla kaikille halukkaille.

 • Joonas Laine

  En tiedä jkl:n opiskelijapolitiikasta mitään, mutta en silti oikein tajua tämän ikeajutun syntisyyttä. Tulee mieleen lähinnä joku elämäntapapuritanismi tms.

  Itse palasin juuri amm.osastoni nuorisojaoston risteilyltä Tallinnaan jota olin ollut järjestämässä ja josta kukaan ei varmaan kiellä että porukkaa ei olisi tullut puoliakaan siitä jos olisi vain järjestetty pelkkä edunvalvontakoulutus ja jätetty viinaralliosuus ja yleinen pillunmetsästys laivalla pois (kuulemma yksi ”sai”, tosin todisteet jäivät tyypin oman puheen varaan).

  Tämän maallisen menon ohella reissun yli kolme tuntia kestäneen edunvalvontaosuuden aikana syntyi hyvää keskustelua mm. Metalliliiton linjasta, löysästä otteesta halpatyövoimakysymyksessä, ja useampi tyyppi sanoi että oli siistiä päästä käymään eduskunnassa tapaamassa alueemme kansanedustajaa jne. Että tämän synnyttämiseen tarvittiin asiayhteydeksi viinanhakumatka Viroon on minusta ihan ok, vaikka joo tottakai tietty olisi hienompaa jos toverit eläisivät pelkästä aatteesta ja edunvalvonta kiinnostaisi edunvalvontana..

 • @Joonas Laine: No, jaa. Ikean syntisyydestä taitavat elehtiä lähinnä toimittajat jotka tuosta uutisoivat ja harmittelevat, etteivät mielenosoittajat vaivaudu enää edes ”esittämään”.

  Kuten kirjoitin, minusta Ikealla mainostaminen on vain rehellistä keskiluokkaisuutta (tarkoitan tätä ilman mitään ironiaa tai muuta sellaista).

 • kalle

  Mutta hei, ikeasta saa halpaa ruokaa ja tyyliin tuoleja ja sellasta! siellähän koko proletariaatti hengaa! :)))

 • Vai oliko se niin, että pahnanpohjimmaiset olivat tekemässä vallankumousta, jonka porvarit käänsivät uudeksi valtiovallaksi ja sitä puolustavaksi terroriksi?

  …kuvio, joka toistui sittemmin Venäjälläkin.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>