Mielenosoituksen anatomia: siviilipoliisit900 ihmistä osoitti Helsingissä mieltään Israelin valtioterrorismia vastaan. Mielenosoitus oli siviilipoliisien infestoima.

Tiedämmehän: nappikorvaiset nerokkaasti naamioituneet vanhemmat (usein mies)henkilöt, jotka hengaavat mielenosoituksissa kuvaamassa ihmisiä tai soluttautuvat sosiaalikeskuksiin.

Sivarit kiristelevät hampaitaan Postin portailla

Kuvassa oikealla istuva bodattu blondi on jo klassikko. Muistammehan hänet esimerkiksi jahtaamassa talonvaltaajien ostoskeskusmielenosoitusta vuonna 2007:

Kuva: Megafoni.kulma.netSivarikyttä poseeraa Stockan edessä


Sivarin miespartneri tuo hieman mieleen eräänkin itähelsinkiläisen räppärin


Poliisi oli sulkenut sekä Yrjönkadun Israelin lähetystön edestä että Simonkadun: sivaripoliisit palasivat omiensa pariinSimonkatu oli reunustettu mellakka-aidoilla


Solidaarisuusratikka ajoi ohi Israelin lipun palaessa ja kuulutti ihmettelevänsä Israelin toimia


Mielenosoituksen lopussa Israelin lähetystöltä otettiin kiinni kuvassa näkyvä henkilö

Edit: Ilmeisesti yllä kuvattu henkilö otettiin kiinni lähetystön tunnuksen tahrimisesta

5 comments to Mielenosoituksen anatomia: siviilipoliisit

 • Lauri

  Palestiina saa sympatiapisteitä, koska Israel on monin tavoin ylivoimainen Palestiinaan verrattuna. Tosiasia on kuitenkin, että kumpaakin johtaa fundamentalistit, jotka oikeuttavat väkivaltansa uskonnollisella paskalla.

 • Lauri taitaa vähän liioitella kun sanoo, että Hamas oikeuttaa väkivaltansa lähinnä jollain islamistisilla perusteilla. Varmaan niitäkin on, mutta Hamasin oikeutus nähdään lähinnä siinä, että se vastustaa miehitystä ja harjoittaa laajaa hyväntekeväisyyttä taloudellisesti kurjistetulla alueella. Hamasia ei äänestetty valtaan 2006 siksi, että se on islamistinen järjestö, vaan siksi, että se nähtiin vastustavan miehitysvaltaa rehellisemmin kuin korruptoituneen PLO:n.. Vuoden 2006 vaalivoiton jälkeen kilpailijajärjestö Fatah saa toimia Länsirannalla rauhassa, koska sen kanssa Israel voi tehdä yhteistyötä. Ihan niinkuin Pohjois-Irlanninkaan meininki ei johdu siitä, että toiset on protestantteja ja toiset katolisia.

  Tietty uskonto vaikuttaa tapahtumiin, vrt. P-irlannin nationalistien käsitykset abortista (Sinn Féinillä ei ole asiaan kantaa, mutta aborttioikeuksia kannattava esitys torjuttiin puoluekokouksessa suurella enemmistöllä) ja Hamasin Gazassa ainakin jossain määrin toimiva islamilainen moraalipoliisi. Ja varmaan niitä islamilaisiakin perusteluita Israelin vastaisessa taistelussa voidaan joskus kuulla.

  Mutta ei Hamas ole niin radikaali kuin luullaan. Ohjelmastaan huolimatta Hamas on kohtuullisen maltillinen porvarillis-nationalistis-konservatiivinen itsenäisyyspuolue, joka haluaa Palestiinalle vuoden 1967 rajat (kannattaa siis kahden valtion järjestelmää), ja joka on kyllä valmis tekemään kompromisseja Israelin kanssa, luki puolueen ohjelmassa mitä hyvänsä. Vrt. miten suomalaiset kommunistit integroitiin porvarilliseen järjestelmään ohjelmallisista tavoitteista huolimatta.

  Ks. http://sosialismi.net/blog/2009/01/28/hamas-ja-israelin-tunnustaminen/

  Sanottakoon varmuudeksi, etten itse ”kannata” Hamasia.

 • sgt. Kramer

  Toi kultakutri on kyllä vieny erään toverin ainoat vaatteet… on meinaan täsmälleen samat.

 • Suvi

  Ja täällä taas tämä yksi sivari katselemassa ydinvoimalaäänestystä eduskunnan lehterillä sama tyly irvistys naamallaan: http://static.iltalehti.fi/uutiset/ydinrahinajuttu1MP_uu.jpg

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>