Viimeinkin opiskelijat otetaan vakavasti

Jos ei viettänyt perjantaita humpan seurassa, sai lukea otsikoita:

HS: Mielenosoittajat tunkeutuivat valtioneuvostoon

Yle: Mielenosoittajat tunkeutuivat valtioneuvoston aulaan

Vartti: Opiskelijat tunkeutuivat valtioneuvostoon – 14 putkaan

Finland.fi: Protesting students burst into government building

Opiskelijatoiminta: Opiskelijat protestoivat valtioneuvoston aulassa

Mistä otsikot kertovat? On selvää, että jossain vaiheessa opiskelijoiden aseman kurjistaminen alkaa potkia porvareita takaisin. Mitä muuta?

Olemme tottuneet ajattelemaan, että opiskelijoiden yhteiskunnallinen asema on sama kuin naisten, eli kummatkin ovat yhteiskunnallisesti näkymättömiä ja vähäpätöisiä ryhmiä. Kumpienkin roolia niin työmarkkinoilla kuin niiden ulkopuolella pidetään itsestään selvänä. Kummankaan asema ei oikein kiinnosta päättäjiä. Eikä poliiseja. Kun naiset tai opiskelijat osoittavat mieltään, ministereitä ei suojaa rivi mellakkapoliiseja. Kaksi polkupyöräpoliisia riittää, koska opiskelijat ja naiset käyttäytyvät kiltisti.

Opiskelijatoiminnan aktio perjantaina antoi vihjeen siitä, että suhtautuminen opiskelijoiden poliittiseen toimintaan saattaa olla muuttumassa. Paikalle tilattiin niin monta poliisipartiota että ne olisivat kyllä saaneet muutaman hehkulampun vaihdettua. Aikaisemmin Helsingin yliopiston kampusalueella on tehtailtu adresseja, pidetty keskustelutilaisuuksia, keskeytetty ministereitä, vallattu taloja, poltettu soihtuja, rikottu ikkunoita, vapautettu kiinniotettuja ja ties mitä, usein ilman yhtään kiinniottoa. Nyt poliisit pistivät putkaan 16 opiskelijaa. Enemmän kiinniotettuja kuin EuroMayDayssa.

Poliisien ja kiinniottojen lukumäärä korreloi suoraan yhteiskunnallisen arvostuksen kanssa. Hienoa, viimeinkin meidät opiskelijat otetaan vakavasti!

Syytä olisi. Opiskelijat, siirtolaiset ja muut paskaduunarit kuitenkin paistavat purilaiset, luuttuavat lattiat ja tarjoilevat Raimo Sailaksen kahvin. Opiskelijat ovat vielä siitä tärkeä ryhmä, että heidän nuoruuttaan, kapinallisuuttaan ja luovuuttaan – heidän kykyään ja energiaansa paeta – käytetään hyväksi erityisen voimakkaasti. Mistäpä uudet elämäntavat, brändien rakennusaineet ja ”innovaatioiden” pohjamuta tulisivat, elleivät tällaisten ryhmien halusta paeta kapitalistista kiinniottokoneistoa. Opintotukea uudistamalla opiskelijoiden yhteiskuntatilaan levittyvää elämää yritetään taas kerran saada kiinni vähän tiukemmin. Ja onhan uudistuksessa mukana myös ripaus kostoa, puhdasta vihaa ja vittuilua opiskelijoita kohtaan: eivät opiskelijat yksilöinä ole kovin vaarallisia, mutta joukkona heillä on ihmeellinen potentiaali palkkatyömuodon pakenemiseen ja uuden elämän luomiseen, ja sekös porvareita vituttaa.


Jos energian
ja materian päättymätön virta suo, niin lukukausi alkaa tästä. Katainen kansantuomiolle ja perse paljaaksi!

httpv://www.youtube.com/watch?v=jszIcbM2Wd4

Samaan aikaan Pakistanissa: opiskelijat protestoivat lukukausimaksuja…

12 comments to Viimeinkin opiskelijat otetaan vakavasti

 • ”eivät opiskelijat yksilöinä ole kovin vaarallisia, mutta joukkona heillä on ihmeellinen potentiaali palkkatyömuodon pakenemisen ja uuden elämän luomiseen, ja sekös porvareita vituttaa.”

  Aivan. Keskeinen mekanismi tässä valtioporvareille on ennen kaikkea verotulot. Aivan kuten Katainen jo viikolla totesikin, ”kyllä vapaa-ajan verottamiseen keinot keksitään!” Dystopiani 2010-luvun Suomesta: jos hallituksen politiikka ei onnistu ylläpitämään verovirtoja, huudetaan kontrolli ja väkivaltamekanismit apuun.

 • […] Vallankumouksen hedelmiä:  Viimeinkin opiskelijat otetaan vakavasti […]

 • […] Vallankumouksen hedelmiä: Viimeinkin opiskelijat otetaan vakavasti. from → Aktivismi, Tilantutkimus ← Valokuvan voimasta Ei kommentteja toistaiseksi. Napsauta peruuttaaksesi vastauksen. […]

 • Miika K

  Vapaa-aika verolle (sitähän tämä alkoholivero jo minun kohdalla tarkoittaakin) ja verot valtion ja kuntien kassan kautta Kokoomuksen kavereiden omistamien yritysten projekteihin ja taseisiin. Vapaa-aikavero kuulostaa kyllä aika rajulta, mutta varmaan joku mainostoimisto keksii seksikkäämmän nimen.

 • Anonyymi

  Vapaa-aika = kuluttaminen, verotetaanhan sitä jo.
  Kuluttamiseen perustumatonta vapaa-ajan viettoa voidaan verottaa esim laajentamalla alv koskemaan myös rentoutumisen, levon ja mielihyvän tuottamaa lisäarvoa, jonka kertymistä voidaan mitata esim. aivojen sähkökemiallista toimintaa seuraamalla. Tämän mahdollstava tekniikka lienee jo olemassa ja jos ei, niin onpa insinööreille töitä sitä kehittäessä. Tämä innovaatio vielä nostaa Suomen teollisuuden (ei siis koko maan!) lamasta.

 • @anon. Mielenkiintoinen ajatus. Mutta tuota lisäarvon verottamista varten pitäisi varmaan perustaa erillinen lisäarvovero (LAV!), jota ei tilitettäisi valtiolle rahana, kuten kuluttajatransaktio-alv, vaan… luonnossa? Tätä varten pitäisi varmaan olla jo oma virastonsa? Tällä ratkaisullahan voitaisiin samalla hoitaa monen seksityöläisen sosiaalivakuutus- ja eläkeasiatkin kuntoon! Toivottavasti Bob Helsinki on kuulolla.

 • HOMO? (!!!)

  Taistelevan subjektin kosiskelua lähiöistä?

 • Yksityiskohtana: se on erikoispoliisi OMON (Отряд Милиции Особого Назначения, Otrjad Militsii Osobogo Naznatshenija)

 • Oukei. Ehkä kuvalle ei haettu sitä ”koomista” merkitystä, mikä sille suomalaiskatsojalla välittyy. Jos näin, pahoittelen.

 • Olen tyytyväinen sentään, että oma hölmö äkkipikaisuuteni – mitä flow tilassa ilmenee – inspiroi tekstin, jonka takana sinänsä seison: http://hemitin.livejournal.com/106859.html
  ja että tämä hedelmätkin tulivat mainostetuiksi.

 • Varmastikin sitä komiikkaa sillä on tässä yhteydessä haettu, kuvassahan vasen ja oikea ovat vaihtaneet paikkaa.

  Olisikin mukavaa jos olisi tuommoinen militantti homoliike, joka vaikkapa tuossa voisi tukistaa turpaan kaasuttajia.

 • Anonyymi

  Mallia vois ottaa vaikka Tom of Finlandin sarjakuvista…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>