Shangri-hai

Suomessa juhlii vartiointiliikkeet ynnä väkivaltajärjestö FPS-OTSO:

httpv://www.youtube.com/watch?v=SRYM0DEnvYc

Arkeakin on eletty jo kaksi viikkoa. Kaksi viikkoa! On aika jättää poissaoloilmoitus:

httpv://www.youtube.com/watch?v=A4KXNy7PwyM


On paettava
maasta.

On paettava jonnekin, missä vartijoita on enemmän ja väkivalta turruttaa nopeammin. Sitten voi palata Helsingiin ja löytää vielä iloa sen sterilisoiduilta kaduilta.

On mentävä maahan, jossa on oikea Shangri-La ja epätasa-arvoisempi tulonjako kuin Ruandassa. Sekä yhden lapsen politiikka:

Li Juan joutui keväällä 2005 Time-lehden kertoman mukaan käymään läpi hirvittävän kokemuksen, kun hänen lapsensa revittiin kohdusta ulos vain kaksi päivää ennen laskettua synnytysaikaa. Shangdongin maakunnan Linyin alueella viranomaiset veivät Lin pakolla sairaalaan ja hänen vatsansa läpi tungettiin neula, josta ruiskutettiin jonkinlaista myrkkyä kohdussa olleeseen lapseen. Kun lapsi oli saatu ulos, viranomaiset varmistivat tämän kuoleman upottamalla lapsen ämpäriin muutamaksi minuutiksi. Äiti joutui katselemaan tapahtumia vierestä.

(Pekka Mykkänen, Isonenä kurkistaa Kiinaan, s. 20)


Miksi lentää
Shanghaihin? Shoppailemaan opintolainalla, tietysti! Helvettiin degrowth vielä hetken ajan, nyt on viimeiset halpalentovuodet käsillä.

Prekariaatti haluaa tuhlata enemmän kuin se tienaa. Se haluaa kuluttaa, koska ainoastaan riistetyn luokan eläminen yli varojensa on varma tapa horjuttaa kapitalistista järjestelmää. Näin meille opettavat suuret japanilaiset taistelulajien mestarit.

(Monster)

Halpojen hintojen haluajan kannattaa oikeasti lentää ihan muualle, kuten Etelä-Koreaan tai Kaakkois-Aasiaan. Kiinaan on muitakin syitä mennä kuin hinnat.  Esimerkiksi:

  • Kungfutse voi opettaa meille paljon suomalaisesta yliopistosta
  • Kiina on maailman kolmanneksi suurin talous
  • Shanghaissa perustettiin Kiinan kommunistinen puolue 1921 ( se on 71 miljoonalla jäsenellään maailman suurin puolue)
  • siellä myös avattiin Kiinan ensimmäinen pörssi 1990
  • Kiina on iso ja mahtava, mutta ei enää kovin kauan: mikään talous ei voi säilyttää Kiinan nykyistä kasvuvauhtia, eikä mikään yhteiskunta voi kestää kiinalaisia elintasokuiluja – myös kiinalaisten oman dynastiateorian mukaan nykyinen ”kommunistinen” dynastia luisuu rappioon ennemmin tai myöhemmin.


Viime vuoden
kesän hedelmät asui Tokiossa:

Taas mennään. Elämä edessä, niska takana ja syömäpuikot kädessä.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>