Sosiaalinen hedelmä

Sosiaalinen media on ollut toiseksi pahin kirosana vuodesta 2006 alkaen. (Pahin on vähän vanhempi ”uusmedia”.) Kirosanoissa on kuitenkin voimaa. Hedelmiinkin voi kytkeytyä vaatimattomasti muutaman median kautta.

Toisin kuin useilla kollegiaalisilla sivuistoilla, kuten Megafonilla, OpiskelijatoiminnallaRevalvaatiolla ja Sosialismi.netillä, Hedelmillä ei ole omaa Facebook-fanisivua. Tästä voi ottaa lohduksi hedelmäbannerit ihan tavallista linkkaamista varten:

Sitten muistutus:

… eli blogin kuin blogin voi tilata rss-syötteenä. Hedelmien syöte löytyy tästä: vallankumous.org/blogi/rss.

Syötteet eivät ole sosiaalisen median muoto, vaan yksinkertainen syöteformaattiperhe. Niiden pitäisi näinä vuosina olla jo yleisessä tiedossa, mutta monet eivät jostain syystä käytä niitä. Miksi? Puuttuuko kiinnostusta vai teknistä tietämystä? Stressaako ajatus jatkuvasti päivittyvästä uutisvirrasta?

Jos joku kiinnostui, niin Google Reader on yhä paras selainpohjainen rss-lukija.

Mennään sitten sosiaalisempaan mediaan.

Twitter: @klementiini. Tekstiviestin pituisiin päivitykseen perustuva palvelu on valunut Suomeen hitaasti. Yksi syy voi olla, että Twitter ei (käsittääkseni) toimi Suomessa pelkällä tekstiviestillä. Toiseksi täällä tietenkin on älypuhelimia lukumääräisesti pienemmällä määrällä ihmisiä kuin englanninkielisessä maailmassa, ja suurin hyöty Twitteristä tulee ehdottomasti tien päältä. Kolmanneksi sikäli kun olen seurannut Twitteristä käytävää suomenkielistä keskustelua, sitä on hallinnut tympeä ”sosiaalinen uusmedia firmat blaa blaa” -hehkutus.

Tuntuu, että Suomessa Twitter on alkanut levitä kunnolla ”tavallisille käyttäjille” vasta viime kuukausina. Sen kunniaksi huomio! Tänään sunnuntaina 17.10 kokeillaan pientä Twitter-reportaasia Asunnottomien yön mielenosoituksesta klo 16 alkaen. Lue Twitteristä.

Delicious: exilefruit/vallankumous.org. Deliciousilla tägätyt linkit näkyvät tämän sivun oikeassa yläreunassa. Niistä saa deliciousin kautta oman rss-syötteensä, jos haluaa. Youtube: exilefruit. Tämän hedelmän youtube-ura on ollut viime aikoina tauolla, mutta katsotaan mitä seuraa. Useita vaatimattomia mielenosoitusvideoita on kuitenkin tullut kuvattuaeditoitua tai muuten julkaistua.

Muutama sosiaalisen median kehitystä suomeksi seuraava ja tutkiva blogi & sivusto:

1 comment to Sosiaalinen hedelmä

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>