SDP: Painukaa vittuun, työläiset

SDP julistautui ”ainoaksi työn puolueeksi”. Hienoa! Suomessa on siis jäljellä vain yksi puolue, joka vielä hokee protestanttisen pakkopalkkatyön moralistista narinasaarnaa. Muut puolueet ovat jo vapautuneet työn illuusiosta ja päästäneet irti natsien keskitysleirien porteille ripustamista työmyönteisistä sloganeista. Oi, kunpa tämä olisikin totta…

Erityisen huolestunut Urpilainen kertoi olevansa nuorisotyöttömyydestä ja pitkäaikaistyöttömyydestä.

Yhden nuoren syrjäytyminen ja jääminen työelämän ulkopuolelle maksaa yhteiskunnalle miljoona euroa. ”Meillä ei ole siihen varaa.”

Joo, totta. Mutta miten vitussa meillä on varaa työelämän tehokkuusvaatimuksista aiheutuviin kuluihin? Miten meillä on varaa maksaa palkkatyön luhistamien ihmisten varhaiseläkkeet ja sairauslomat? Miten meillä on varaa maksaa työtapaturmien korjaaminen? Miten meillä on varaa maksaa lisääntyneen työpahoinvoinnin seuraukset? Nämä kulut ovat suuruudeltaan yhteensä 40-50 % valtion budjetista.

Ja miksi mikään puolue haluaisi julistautua ”työn puolueeksi”? Eikö ole oireellista, että SDP puolustaa työtä eikä työväkeä?

Kokoomus sentään tajusi aikoinaan julistautua työväen puolueeksi.

Tässä Jutalle vähän lukemistoa:

Väitös: Työ tappaa yli kaksi miljoonaa ihmistä joka vuosi

Helsinki pohtii: Työttömät pakkotöihin

Akateemiset paskaduunarit

Paskaduunarit yleisesti

Rahattomia nuoria nyt taivasalle

Näin Suomessa: Saat potkut – tule harjoittelijaksi

Turha maksaa palkkaa, kun työt tehdään ilmaiseksi

Suu tukkoon, vuokratyöläinen

Katso mihin luokkaan kuulut

Työn rakastaminen on vasemmiston virhe

Eikö työläisten ongelmia ratkaisisi työn vähentäminen, jakaminen ja parantaminen sen lisäämisen sijaan?

Täytyy taas lopettaa, on kiire lorvimaan. Jatketaan lähiaikoina yhteiskunnasta, nimettömyydestä ja EK:n ajamista lukukausimaksuista.

4 comments to SDP: Painukaa vittuun, työläiset

 • […] This post was mentioned on Twitter by Keijo Lakkala, Klementiini. Klementiini said: SDP: Painukaa vittuun, työläiset http://bit.ly/9bPlyM […]

 • Anonyymi

  ”Mutta miten vitussa meillä on varaa työelämän tehokkuusvaatimuksista aiheutuviin kuluihin? ”

  Ei lasketa niitä, jolloin niitä ei ole olemassa.

  ”Miten meillä on varaa maksaa palkkatyön luhistamien ihmisten varhaiseläkkeet ja sairauslomat?”

  Kiristetään tukien saamisen ehtoja. Ei makseta.

  ” Miten meillä on varaa maksaa työtapaturmien korjaaminen? ”

  Tapaturmat eivät johtuneet työstä. Kysy vaikka vakuutuslääkäriltä.

  ”Miten meillä on varaa maksaa lisääntyneen työpahoinvoinnin seuraukset?”

  Hei, se on seuraavien sukupolvien juttu, se.

 • Antti H

  On totta, että sdp:n kosketus niin ideologiaansa kuin todellisuuteen on katkennut. Mutta onko näillä kummallakaan, siis ideologialla ja todellisuudella enää mitään merkitystä pelkäksi ”hallinnoinniksi” muuttuneessa reaalipolitiikassa?

  Kun sdp puolustaa ”perinteistä” työtä (lue: hyväpalkkaisen tehdasduunarin työtä), niin se yrittää pitää vielä kiinni viimeisistä kannatusalueistaan.

  Todennäköisesti spd häviää vaalit, mutta sitä en toivo. Vaihtoehtona vaalivoittaja kokoomus on pelottavampi. Kokoomuksen takaa löytyy vielä kovempi oikeistolainen ydin, joka välillä pilkahtelee Kataisen hyvinvointipuheiden takaa. Vaatimukset eläkeiän nostosta, lomien lyhentämisestä, lakko-oikeuden rajaamisesta sekä lukukausimaksuista tulevat samasta osoitteesta. Näillä ainakin kokoomusta lobataan; ja tämä nyt on vain reaalipoliittinen fakta.

 • Mutta onko näillä kummallakaan, siis ideologialla ja todellisuudella enää mitään merkitystä pelkäksi “hallinnoinniksi” muuttuneessa reaalipolitiikassa?

  Tämä on erittäin hyvä kysymys ja sellainen, jota puoluepolitiikkaa moralisoidessa ja satirisoidessa kysytään liian vähän.

  SDP itse asiassa ilmoitti vastatessaan puoluekokousaloitteeseen keväällä olevansa vain emansipoivan työn puolue.

  Mutta mitäs vitun väliä sillä on, kun puheenjohtaja voi kuitenkin puhua mitä sylki suuhun tuo edes lukematta puolueen ideologisia preskriptejä?

  Ja mitäs vitun väliä sillä on, kun eduskuntaryhmät kuitenkin koostuvat pääasiassa self-made-öyhöttäjistä joita puolue kiinnostaa lähinnä graafisen designin takia?

  Ja mitäs vitun väliä sillä on, kun hallitusohjelman kuitenkin kirjoittavat aivan jotkut muut kuin kansanedustajat tai ministerit?

  Ja mitäs vitun väliä sillä on, kun virkamiehillä on jo valmis lakiaikataulu ensi vaalikaudelle kumminkin?

  Ideologia-analyysi ja muu käsiterunkkailu on tietysti kivaa ja harrastan sitä itsekin, mutta ”oikeita” valtasuhteita kelaillessa ei kannata unohtaa, että niitten kannalta kaikki POHTIVAssa olevat puolueprujut ovat kuitenkin pelkästään akateemisia mällirättejä.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>