Mihin fundamentalisteja tarvitaan?

Viime päivinä on linnanjuhlien takia annettu mediatilaa perussuomalaisten homofobisimmalle siivelle. Kristilliset ja nationalistiset konservatiivit perustelevat homokammoaan luonnottomuudella ja epänormaaliudella.

Jos homous todella on epäluonnollista, mihin tarvitaan homokammoisen ihmisen sanomaa? Eikö luonto hoida kaiken ”epäluonnollisen” ilman perussuomalaisiakin?

En ole ikinä ymmärtänyt, miten fundamentalistit perustelevat oman roolinsa. Oletetaan, että homous olisi luonnonvastaista ja epänormaalia. Eivätkö asiat hoidu silloin itsestään? Mihin tarvitaan konservatiiveja ja fundamentalisteja julistamaan, että epäluonnolliset asiat hoituvat itsestään?

6 comments to Mihin fundamentalisteja tarvitaan?

 • Nimetön

  Tämä on samanlainen kysymys kuin että mihin Jumalaa tarvitaan. Ihminen, joka elää ”luonnollisesti” halujensa vallassa, ei koe tarvitsevansa Jumalaa tai Hänen armoaan. Mutta kristityn mielestä armo on aina suurempi kuin luonto. Ja on täysin loogista, että jos ihminen ei koe tarvitsevansa armoa eikä halua sitä (ts. ei tiedosta omaa syntisyyttään), hän ei myöskään kunnolla pääse siitä osalliseksi.

  Sinällään on todella hyvä huomio, että homouden vastustaminen ”luonnottomuudella” voi olla ristiriitaista ja löysää ajattelua.

 • Antti

  Sinänsä hyvä huomio, että ”luonnottomuus” on tietystä näkökulmasta outo perustelu homovastaisuudellle, mutta ei välttämättä siksi, että kaikki ”luonnoton” ns. hoituisi pois itsestään. Geenimanipuloidut organismit ovat tietystä näkökulmasta myös ”luonnonvastaisia”, mutta ei se välttämättä tarkoita, että luonto ne hoitaisi pois. Päinvastoin ne saattavat aiheuttaa suuria ongelmia ”luonnolliselle” populaatiolle. Eivätkä homofobit välttämättä ole luomuruokaintoilijoita siksi, että vastustaisivat kaikkea ”luonnotonta” — senhän pitäisi olla aika selvää, että sanaa käytetään tässä eri tavalla.

  Homofobeille homoseksuaalinen käyttäytyminen on outoa, valtavirrasta poikkeavaa ja vastoin heidän omaa seksuaalista viettään, mikä aiheuttaa heissä tällaisen vastenmielisyyden tunteen. Tämä on suvaitsevaisen yhteiskunnan kannalta tietysti huono asia, mutta samalla se on niin (valitettavan) yleinen ilmiö, että sen voisi vaihteeksi ottaa vähän vakavamminkin, jos muutosta halutaan saada aikaan. Tuo homovastainen reaktio lienee niin tunnepohjainen ja irrationaalinen, että en ihan ymmärrä, mihin tämän kirjoituksen kaltaisella yksinkertaistavalla, rationaalista ajattelua harhaanjohtavasti olettavalla kirjoituksella pyritään. Itse näen tällaisen diskurssin lähinnä turhautumisen aiheuttamana oksenteluna, jolla saadaan varmasti peukkuja muilta arvoliberaaleilta, mutta jolla ei takuulla saada mitään parannusta itse ongelmaan.

  — Antti S.

 • Molemmille: olen samaa mieltä, että homovastaisuudessa ja erityisesti sen uskonnollisessa perustelussa on kyse kokemuksesta ja tunteesta, ei järkeilystä. Fundamentalisteja pitää silti pystyä vastustamaan myös argumenteilla – vaikka ne eivät vakuuta fundamentalisteja itse, niin mediassa argumentoinnissa on kyse myös (ja ensisijaisesti) yleisöön vaikuttamisessa.

  On aika surkeaa, ettei homokeskusteluun ole Suomen mediassa ujutettu näin yksinkertaista argumenttia haastamaan persuja ja krisuja. Nyt heitä vastaan asetetaan ainoastaan epämääräistä ja abstraktia suvaitsevaisuuslässytystä.

 • Heh heh. Oletkos nyt aivan varma että persuissa on jokin ”homofobinen siipi”? Uskoisin että 99% puolueen kannattajista pitää homoihin liittyviä asioita täysin yhdentekevinä. EU ja euro sekä vanhojen puolueiden typerät päätökset ovat se käyttövoima mikä pitää persuja käynnissä.

  Ja koska EU on ongelma- automaatti joka vaan kiihdyttää vauhtiaan, veikkaan että persujen suosio vaan kasvaa.

 • Olet varmasti sikäli oikeassa, että persut lienee puolueena homofobinen runko, jossa on kiinni myös ei-homofobinen siipi.

 • […] tarvitaan?Mihin poliitikkoja tarvitaan? | Vallankumouksen hedelmiä: PrekakamaaKlementiini: Mihin fundamentalisteja tarvitaan?Vahtikoira: Mihin fundamentalisteja tarvitaan?Arttu: Anarkistisen toiminnan käänteestäPuhutuimpia […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>