Työhaistattelu


Työnostaja: Miksi sä haluat tämän työpaikan?

Hakija: Mä tarvitsen rahaa vuokranmaksuun ja ruokaan ja mä ajattelin, että tästä sitä vois irrota pienimmällä panoksella. Että jos on pakko tehdä jotain palkkatyötä, niin tehdään sitten sellasta mikä tuntuu helpolta ja missä on helppo korottaa palkkaa varastamalla. Mä siis ajattelin, että kun tää on tällainen iso ketju ja teillä on aika kovat katteet, niin ei kai teitä ihan hirveästi edes haittaa jos mä vähän otan omia tuolta vuoron jälkeen. Siis niinkun eettisesti. Siis mä ajattelen niinkun siltä kannalta, että tehän ette tosiaan maksa kovin paljon palkkaa. Niin ja onhan se aika nöyryyttävää välillä seistä väkisin hymyilemässä asiakkaille.

Millaiseksi sä kuvailisit itseäs?

Mä oon aika laiska ja epäsosiaalinen. Mä viihdyn helposti viikon ilman muita ihmisiä. Paitsi ehkä pari satunnaista kaveria menee. Mä en halua tehdä mitään mitä mun käsketään tehdä. Enkä mä yleensä teekään. Paitsi paskasti ja kostoksi. Mä tykkään valvoa neljään ja nukkua kahteentoista. Joskus yhteen. Silti mua väsyttää koko ajan.

Entä mitä sä harrastat? Täällä hakemuksessa lukee, että nenän kaivamista. Mutta tosi monihan listaa ton. Älä nyt ota tätä henkilökohtaisesti, mutta musta tuntuu, että toi alkaa olla vähän klise jo. Voitko kertoa jotain, mikä erottaa sut muista hakijoista.

Niin no ei se nenänkaivuu tosiaan vie kovin paljon aikaa. Mulla on niin isot sieraimet, ettei niitä tarvi kovin syvältä kaivaa. Suurimman osan päivästä mä oon netissä tai pelaan pleikkarilla. Aika moni kavereista pajauttelee, mutta mä en jotenkin koskaan jotenkin innostunut siitä. Se on jotenkin nihkeetä puuhaa. Tai siis sori, jos sä oot joku himopolttelija. Irkattua tulee ja pornoa katottua jonkun verran. Erityisesti sellasta milf-genreä, jos sä tiedät sen, siitä mä tykkään. Joskus mä luen lehtiä ja oon yhtä aikaa Facebookissa. Että sellasta. No okei, jos on pakko joku erottava asia mainita niin sanotaan nyt vaikka että mä harrastan sienestystä. Nythän alkaa olla suippomadonlakkien aika. Mä voin neuvoa sulle hyvän paikan Vantaalta.

Millaisen esimiehen alaisuudessa sä tykkäät työskennellä?

Sellasen, joka pysyy kellarissa kaikki päivät.

Entä millaisten ihmisten kanssa työskentely tuottaa sulle iloa?

Sellasten, jotka vihaa esimiehiä yhtä paljon kuin mä.

Mikä on ollut suurin haaste sun uralla?

Aamulla herääminen. Joka aamu.

Töihin meneminen. Joka päivä.

Töissä oleminen. Joka päivä.

Entä suurin onnistuminen?

Rahan saaminen.

Mitkä on sun tulevaisuuden tavoitteet elämässä?

Mä haluan saada niin paljon rahaa, että mä voin häipyä tästä maasta ja asua jossakin missä on lämmintä ja halpaa. Mä haluan saada niin paljon rahaa, ettei mun tarvitse totella muita. Välillä mä fantasioin tän kaiken tuhoamisesta (osoittaa ympärilleen). Siis ihan kaiken. Niinkun että polttaisin autoja kaduilla ja kivittäisin ikkunoita ja silleen. Mä tiedän, että toi on tosi tavallinen ja kliseinen haave, mutta minkäs teet jos tuntuu siltä (työnostaja nyökkää ymmärtäväisenä). Pienenä kun mä olin vihainen niin mä kuvittelin että talot räjähtelee ja taivaalla on isoja tulipalloja. Niin että kai se tulee ihan sieltä lapsuudesta.

Otetaan lopuksi tää klassinen. Mitkä on sun vahvuuksia? Siis jos sä mietit sun osaamisalueita.

No mä oon nopea oppimaan. Tai siis en oikeastaan. Mun pitää kyllä aika monta kertaa toistaa sellaisia juttuja, jotka on tosi tylsiä ja jotka ei kiinnosta mua yhtään ja joita mä teen vaan rahan takia. Siis jos mun pitää oppia ne. Ja eikös nää teidän työtehtävät ole vähän sellaisia, no, siis, aika turhia lopulta. Mutta kyllä mä kiinnostavia juttuja ihan nopeasti opin, jos oon vapaalla. Yleensä. Joskus. Tai no.

Pakko kysyä vielä tämä. Elikkäs, mikä on sun suurin heikkous?

Varmaan se, että en mä oikeasti tätä halua, tai siis niinkun sisäisesti, mutta kun on pakko. Ja sit varmaan se, että sä oot jo ennalta päättänyt, ettet ota mua vaan sen pari vuotta nuoremman opiskelijan, joka laittoi kivan kuvan hakemukseen ja on varmasti kiltimpi kuin mä.

Molemmat nauravat.

Työnostaja (vakavoituen): Kylnäio. Joten voisitko sä nyt ystävällisesti köpötellä helvettiin siitä. Ja pyydä mennessäs seuraava sisään.

6 comments to Työhaistattelu

 • turbohörhö

  Onhan se rankkaa kun ei osaa eikä kiinnosta. Aina ei voi voittaa mutta aina voi hävitä. Valitettavasti peräti puolet ihmisistä on keskivertoa tyhmempiä ja jo se keskinkertainenkin on suhteellisen nuija.

 • juu

  Jokainen ihminen on omanlaisensa. Jokaisella ihmisellä on vastuunsa. Elämä on helppoa, kun siitä ei itselleen turhan vaikeaa.

 • Satama

  Vitutti ihan saatanasti sen kerran kun olin työkkäri-infossa missä porukalle neuvottiin miten töitä pitäs hakee. Se tyyppi siellä vaan neuvo valehteleen ja mä ku luulin että valehtelu on syntii tai jotai semmosta mitä lapsena opetettiin ettei pitäis tehhä. Meinasin polttaa päreeni ja alkaa avautuu ohjaajalle ja neuvottelee et onks tää hei ihan oikei neuvoo aikuisii ihmisii valehteleen, mut en mä sit viittiny ku siellä oli muita jotka teki muistiinpanoja kynä sauhuten ja halus kuunnella korvat höröllä miten paraiten valehellaan. Ja ku oon kummiski aika ujo ja laiska avautuu.

  Häivyin sieltä inhoinfosta heti ku sain nimen laitettuu läsnäololistaan, mut taisin mä kuitenki laittaa työkkäriin vielä jonku sähköpostin, jotai sellasta että jos niitä kiinnostaa työllistää niin mä voisin tulla sinne neuvottelee vaikka sellasesta projektista että ne maksais mulle siitä että me vetäisin pitkäaikastyöttömien kanssa projektin missä opeteltas voimaannuttavia omavaraistaitoja niinku puutarhanhoitoo ja sen semmosta esmeks jossai ekokylässä. Ei ne vastannu.

  Toi työhäistattelu ei vituttanu yhtää, sitä oli mukava lukee, rehellisen kaverin puhetta. Jos mulla ois joku rojekti mihin tarttisin pätevän kaverin, ottasin ton jäbän enne ku ketää niistä jotka jäi sinne työkkäri-infoo opettelee valehtelemaan paremmin.

 • Kristian

  Ihan loistavaa taas! Huh!

 • harry salmenniemi

  Loistava teksti, todella ilostuttava! Naureskelin monessa kohdassa. Näyttämösovitusta vaan peliin!

 • Juuso

  Tavallaan ymmärränkin, mutta ei vaan naurata. En vaan enää ole nihilistinen 21-vuotias vaan elämäniloinen 26-vuotias. Muuten varmaan olis naurattanutkin – mutta en valita.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>