Riittämättömyys

Et herää tarpeeksi aikaisin. Et silti ole nukkunut tarpeeksi pitkään. Kun astut sängystä, et ole tarpeeksi kiitollinen siitä, että olet elossa. Et harjaa hampaita tarpeeksi monipuolisesti. Et syö riittävää aamiaista, ja vähän syömäsi pureskelet riittämättömästi.

Et pukeudu riittävän tyylikkäällä ja olemustasi ilmaisevalla tyylillä. Et varaa tarpeeksi aikaa ennen kuin sinun pitää sännätä ulos. Hikoilet kiireessä etkä käytä tarpeeksi deodoranttia, siksi haiset.

Tililläsi ei ole tarpeeksi rahaa, jotta itseluottamuksesi olisi korkealla ja hengenahdistuksesi matalalla. Et tiedä mistä maksat vuokran ja ruuat ensi vuonna. Et suunnittele tulevaisuutta riittävästi.

Et harrasta tarpeeksi liikuntaa, jotta hehkuisit hyvinvointia ja jaksaisit tehdä työtä aamusta iltaan. Et ole riittävän tuottelias. Et ole riittävän pitkällä urallasi, kun verrataan muihin samanikäisiin. Et yritä riittävästi. Sinulla on riittämätön asenne. Et ajattele tarpeeksi positiivisesti.

Vietit yhden kesän vapaalla: työhistoriassasi on aukko ja CV:si ei ole riittävän pitkä eikä vaikuttava. Työhakemuksesi eivät ole riittävän persoonallisia ja yllättäviä. Työhaastattelussa et puhu tarpeeksi vakuuttavalla äänellä etkä ota riittävää katsekontaktia. Et osaa kertoa sopivia juttuja. Et ole tarpeeksi nenäkäs. Et osaa myydä osaamistasi. Et ole tarpeeksi hyvä tyyppi, jotta sinut otettaisiin töihin.

Et osaa perustella epäonnistumistasi vanhemmillesi. Et ole syntynyt tarpeeksi aikaisin nauttiaksesi hyvinvointivaltiosta ja sosiaaliturvasta. Et ole syntynyt riittävän myöhään ollaksesi diginatiivi. Et ole ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Et ole riittävän perillä trendeistä, muodeista ja puheenaiheista. Et tiedä tarpeeksi luomukahvien välisistä eroista. Et osaa omaksua ajoissa sopivan ironista ja kreisiä suhtautumistapaa oikeisiin asioihin. Et tuota riittävästi Facebook-päivityksiä, joissa olisi riittävästi kommentteja ja liketyksiä. Sinulla ei ole riittävästi Twitter-seuraajia eikä Linkedin-kontakteja.

Et ole tarpeeksi keskiluokkainen käyttääksesi rahaa huolettomasti. Et ole tarpeeksi työväenluokkainen ollaksesi rouhean katu-uskottava. Et ole lukenut tarpeeksi. Et tunne taidetta riittävästi. Et ole ryypännyt tarpeeksi. Et ole kokeillut huumeita riittävästi.

Et ole hankkinut elämänkokemusta matkustamalla tarpeeksi. Et ole patikoinut Mongolian halki etkä liftannut Intiassa. Et ole käynyt road tripillä jenkeissä. Et pyöräile riittävän pitkiä matkoja kotikaupungissasi. Et harrasta urban explorationia.

Et harrasta riittävän monipuolista, villiä ja samalla korrektin tasa-arvoista seksiä. Et osaa 66 eri tapaa tuottaa orgasmia. Sinulla ei ole tarpeeksi seksikumppaneita. Et osaa tuottaa ja toteuttaa riittävästi seksifantasioita. Et käy terapeutilla puhumassa ongelmistasi. Et erittele tunteitasi riittävästi. Et opi kokonaisvaltaista tapaa orientoitua identiteettiisi muuttuvassa maailmassa.

Et tee töitä riittävän nopeasti. Et tuota opintopisteitä riittävällä tahdilla. Jos opiskelet tai käyt töissä, et ole tarpeeksi syrjäytynyt, jotta saisit tukea. Jos olet työtön ja masentunut, et ole tarpeeksi aktiivinen auttaaksesi omaa asiaasi. Et vain ole.

Et biletä viikonloppuisin tarpeeksi. Jos biletät, et tee sitä riittävän spontaasti. Et pysty kadottamaan itsetietoisuuttasi riittävästi. Et ole riittävän tulisieluinen, jotta pystyisit mellakoimaan.

Puute, kolo, tyhjyys, reikä, aukko, musta aukko, sydäntä nakertaa onttous ja elämää hallitsee riittämättömyyden tunne. Sitä tuotetaan meitä varten ja siitä hyötyvät tyrannit, niin kuin aina: tyrannit tarvitsevat murrettuja sieluja.

”Riittämättömyys syntyy, kun vaaditaan, että saisit yksin aikaan sen, minkä tekeminen vaatii yhteistyötä.”

4 comments to Riittämättömyys

 • antti

  tää on tosi hyvä. samastun.

 • Aaron

  Hyvä, samastun minäkin. Tuli mieleeni, että tyrannit haluavat murskata sielusi kootakseen sen uudelleen haluamansalaiseksi.

 • h.

  Loistava!
  Tätä maalailua vois jatkaa ja jatkaa.
  Et ole tarpeeksi positiivinen, et pyri löytämään innovatiivista ratkaisua tilanteeseesi. Sinulta puuttuu se jokin. Et ole oppinut sopivan nöyrän, mutta nokkelan itsevarmaa asennetta. Miksi olet niin huono, ole parempi.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>