Auschwitzin muistopäivänä

Rasisminvastainen kulkue 27.1.2013

Rasisminvastainen kulkue Helsingissä vainojen uhrien muistopäivänä 27.1.2013. Klikkaamalla taustakuva-kokoon.

 

Ratsupoliiseja käytetään yhä enemmän Helsingin mielenosoituksissa.

Ratsupoliiseja käytetään yhä enemmän Helsingin mielenosoituksissa.

 

Kaikki erilaisia & samanarvoisia

 

Yhdessä fasismia vastaan

 

Keskustelua tapahtumasta Takussa | järjestäjien viesti | natsien versio

Juttua vastaavasta marssista Tampereella

4 comments to Auschwitzin muistopäivänä

 • Joo, ei minulla ole mitään sitä vastaan, että muistetaan myös Neuvostoliiton uhreja. Tosin stalinismi tai leninismi eivät ole talouskriisin myötä nostaneet päätään uudelleen, toisin kuin natsien aatteet, joten sikäli niiden ruotiminen ei ole yhtä ajankohtaista.

  Vaikka bloggaaja onkin konservatiivi, olen arvostanut joitain Takkiraudan kirjoituksia oppineisuuden takia. Harmi, että kirjoittaja on niin pihalla Marxia käsitellessään, minkä huomaa jo viitteiden ja esimerkkien puutteesta.

 • Wladimjir

  Natseja tai kommunisteja ei kannata ihannoida. Totalitaariset yhteiskunnat ovat hanurista.

 • Orion

  Natseja ja _stalinistista Neuvostoliittoa_ ei kannata ihannoida.

  NL:n ja yleisen kommunismin toisiinsa yhdistävät eivät yleensä tunnusta historian nyansseja ja syitä: voiko tsaarin hirmuvallasta, kehittymättömästä ja nälkiintyneestä kansasta ja kahdesta maailmansodasta (joista jälkimmäinen oli eksistentialistinen kamppailu) toipuva sekä kapitalistisen länsimaailman jatkuvasta sabotaasista kärsivä valtio muuksi organisoituakaan kuin paranoidiksi ja autoritaariseksi?

  Ympäristö ja tilanteet luovat yhteiskunnan ja jos esimerkiksi nyt Suomessa tapahtuisi sosialistinen reformi, se näyttäisi hyvin erilaiselta kuin Neuvostoliitossa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>