Hesari ja printtijournalismin käyttötarkoitukset

Sanoman hallituksen puheenjohtaja vaihtui. Pian sen jälkeen Hesarin päätoimittaja Mikael Pentikäinen sai potkut ”luottamuspulan takia”. Pentikäisen kaudella 2010-2013 lehti menetti 45 000 tilaajaa.

Potkuista käynnistyi keskustelu journalismista, Hesarin tulevaisuudesta ja niin edelleen. FB- ja Twitter-virrat iloitsivat Pentikäisen kolumnien loppumisesta, toimittajat katselivat toisiaan ja muutenkin vesilasissa kupli.

Ennen siirtymää tabloidiin Hesarin toimituksessa oltiin kovasti valmistauduttu siihen, että yleisö pommittaa kysymyksillä. Valmiina oltiin vastaamaan ja kovin interaktiivisia. Tehtiin kyselymahdollisuus HS.fi:hin, järjestettiin livechattia, ja suosituimmat kysymykset julkaistiin paperilehdessä.

Eniten ihmisiä puhuttanut kysymys oli, että miten nyt biojätepussi taitellaan.

”Tilaakohan ihmiset paperilehtiä enää lähinnä tottumuksen ja biojätepussien vuoksi”, tuttu toimittaja mietti tänään Facebookissa. ”Kun se nyt tuolta luukusta tulee ja on niin monikäyttöinen, niin ei kai sitä viitsi lakkauttaa.”

Juttu ei ole ihan näin yksinkertainen, sillä itse keksin paperilehdille ainakin kaksi muuta käyttötarkoitusta: pöydän suojaaminen kahvitahroilta ja partakarvojen kerääminen (jotta lavuaari ei menisi tukkoon).

Pöytäliinat on tietysti keksitty, mutta mitä muuta kuin printtilehtiä voi käyttää parranajon apuna? En keksi, millä korvaisin ne.

5 comments to Hesari ja printtijournalismin käyttötarkoitukset

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>