Kiakkovierasjuhlien jälkipölystä

Kuvat: Takku.net

Kuvat: Takku.net

Satellite

Itsenäisyyspäivän juhlat ovat spektaakkelimainen peili, johon katsova väki yrittää tunnistaa itsensä osaksi kansaksi kutsuttua fiktiota. Joskus yritys lyödä peiliin säröjä vahvistaa peiliä antamalla katsojille heitä yhdistävän vihollisen ja ulkopuolen. Joskus yritys voi onnistua ja rikkoa peilin tuottaman yhteisyyden tunnon.

Kiakkovierasjuhlat onnistuivat pilaamaan tunnelman. Joukkojenhallintajoukot taas epäonnistuivat. Poliisi on menettänyt pelin siinä vaiheessa, kun se pamputtaa ja kaasuttaa väkijoukkoa ja kävelee hevosilla ihmisten päältä. Tai kun ihmiset hakkaavat poliiseja lätkämailoilla.

Poliisi on erityisen epäonnistunut, kun iltapäivälehtien itsenäisyyspäivän top 10 näyttää tältä:

ilta-sanomat-6-12-13

ilta-lehti-6-12-13

Edesmennyt verkkolehti Megafoni manasi vuosi sitten Kuokkavierasjuhlien haamuja tekemään paluun tulevaisuudesta:

Kiljupunkkarit ja anarkistit, ammattimielenosoittajien aatelin, me toivotamme terveeks punaisin matoin! AY-liikkeelle me annamme mahdollisuuden. Tulemalla pihalle se osoittaisi, ettei se ole niin pihalla kuin vaikuttaa. Opiskelijaliike, Antifa, Reclaim the Streets, Asunnottomat, anonyymit, Occupy, toriliike, työttömät, rahvaat… Niin, muistakaamme, että kuokkavierailut alkoivat alunperin juuri työttömien, ay-aktivistien, ekoradikaalien ja harmaan perusrahvaan epäkansanomaisena liittona kiiltokuvapolitiikkaa vastaan! Se oli vuosi 1996, jolloin lama oli vielä täyttä totta, kuten se tulee olemaan täyttä totta jälleen huomenna.

Persujen jytkypaskan vuoksi linnassa juhlii tänä vuonna ehkä enemmän rasisteja kuin koskaan. Isänmaallinen paatos valssaa läpi parkettilattian talvisodan hengessä. Nikkelistä valetut leijonariipukset heiluvat juhlapuvuissa. Persukset vilkkuen persut nostelevat boolimaljojaan Talvisodan, Tali-Ihantalan ja Näsilinnan muistolle. Valkoiseen läskiin tatuoidut leijonat hyllyvät ja Leijona-viinan tyhjentänyt kusipää nukahtaa räntään isiensä muistoksi. Kiitos vitusti persut 1995-2012! Te olette tehneet kaikkenne, että tästä maasta tulisi entistäkin takapajuisempi, ahdistavampi ja väkivaltaisempi!

Siksi Kauppatori tarvitsee uuden poliittisen subjektin. Siksi me kutsumme haudastamme kuokkavieraita, vaikka tiedämmekin, etteivät haamut säikytä linnan porvareita. Eliitti on pakotettava muistamaan. Sille on osoitettava, että ristiriidat, vastakkainasettelut ja antagonismit ovat vain vahvistuneet pinnan alla. Eliitti luulee, että köyhistä ja tyhmistä päästään eroon ottamalla heiltä viimeisetkin ja syöttämällä heille loputkin masennuslääkkeistä. Mutta ei ole parempaa lääkettä kuin paskan haistattaminen systeemille!

(Liike palaa paikalle)

Kukaan ei tietenkään totellut. Sen sijaan kutsua seurattiin vuosi jälkikäteen, kun valtion johtoporras päätti siirtää linnanjuhlat Tampereelle ja tulla kuokkimaan historialliseen työväen kaupunkiin.

Pian oli selvää, että menivät kiakkovierasjuhlat miten tahansa, jo niiden valmisteluprosessi oli painonsa arvoinen. Ihmiset innostuivat. Bannereita pudoteltiin, talkoita pidettiin ja henkeä nostatettiin. Pientä kaupunkien välistä yhteistyötä oli havaittavissa. (Näin siis meille on kerrottu, itsehän olemme viettäneet koko syksyn pelaamalla, eikä kyse ole suinkaan ollut lätkästä.)


Suomi, niin kuin
muutkin valtiokoneistot ja sosiaaliset muodostelmat, pullistelee jakolinjoja, ristiriitoja ja vuotokohtia. Kaikki tietävät faktat ja hokemat: asumiseen ei ole varaa, lihateollisuus jauhaa kidutettua eläintä tuotteeksi, ympäristötuho on ulkoistettu kolmanteen maailmaan, hallitus tekee leikkauksilla ja kontrollin kiristyksillä elämästä vielä vähän raskaampaa, vieraantunut ja turha työnteko pääoman arvonlisäyksen puolesta tökkii… Suurimman osan ajasta tällaiset konfliktit kytevät ja pysyvät julkisuuden näkökulmasta piilevinä, vaikka ihmiset elävät niitä joka päivä.

Sitten on niitä hetkiä, kun objektiivinen ristiriita inkarnoituu antagonistiseksi subjektiivisuudeksi kadulle ja niin sanotusti deterritorialisoi pääoman kiinteää olomuotoa.


Kerrataan, mitä tapahtui.
Siis uutisten mukaan. Viitisensataa ihmistä kokoontui Tampereelle Tammelan torille. Räpättiin. Jostain lensi soihtu poliisiauton viereen. Aamulehti haastatteli muutamaa osallistujaa, HS haastatteli lisää.

Kulkue käveli soihtujen ja ilotulitteiden kanssa kohti Tampere-taloa. Jotkut yrittävät rikkoa pankin ikkunoita mailoilla.

Mielenosoitus kaatoi Tampere-taloa ympäröivän mellakka-aidan ja ampui ilotulitteita.

Poliisi käytti pippurikaasua, pamppuja, mellakkajoukkoja ja ratsupoliiseja.

Joku heitti poliisia palavalla Suomen lipulla. Poliisi ei ilmeisesti onnistunut ottamaan ketään kiinni. Aamulehti väitti tilannetta ”täydeksi mellakaksi”.

”Mellakointi on kuitenkin yllättävän rajua”, ihmetteli ylikonstaapeli Iltalehdelle.

Väki valui Sorsapuistosta takaisin kohti keskustaa. Mellakkapoliisit seurasivat. Takku.netin mukaan poliiseja kivitettiin. Mielenosoittajat hyökkäsivät Handelsbankenia ja Stockmannia vastaan. Valvontakamera rikottiin. Poliisi esti pampuilla ihmisiä ottamasta Suomen lippua alas rautatieaseman lipputangosta. Mielenosoittajat buuasivat, kun joku rikkoi vanhan kirkon ikkunan.

Mielenosoituksen piti loppua, mutta jatkoaika käynnistyi ja osa mielenosoittajista suuntasi takaisin Tampere-talolle, jossa poliisihevoset runtelivat mielenosoittajia ja joukkojenhallintajoukot yrittävät hallita toisiaan ja kaikkia muitakin.

Takussa kirjoitettiin: ”Aita revittiin nurin, poliisit kaasutti todella runsaalla kädellä. Pippurikaasu maistuu ilmassa. Kaasutuksesta raivostunut mielenosoittaja käveli poliisiauton luo ja hakkasi tuulilasin hajalle. Ei kiinniottoa.”

Kahdeksan jälkeen illalla mielenosoitus alkoi hajota ja poliisi alkoi työntää paikalle jääneitä ihmisiä pidätysbusseihin. Iltaan mennessä poliisi oli ottanut kiinni 22 ihmistä.


Muutamat epäpoliittiset pundiitit
ihmettelivät, mikä on tapahtuman viesti. Hyvänen aika sentään.

Kuinka vaikea on tulkita pankin ikkunoiden rikkomista? Mihinköhän kalliin tavaratalon julkisivua vastaan hyökkääminen oikein suuntautuu? Mitä kummaa viestii mielenosoitus, joka kaataa mellakka-aidan yhteiskunnan ylempien kerrosten juhlan edestä?

Kiekkovierasjuhlat taisi voittaa väkivaltakoneiston ja mediaspektaakkelin 6-1.

Jos tapahtumaan liittyy ongelma, se on siinä, että eliitti ei vielä pelkää tarpeeksi. Torilla tavataan.

Ja muuten hei: eikös tämä Kiakkovieras-juttu ole lopulta ihan samaa kamaa kuin se, mitä tapahtui vuonna 2011, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden. Silloinkin otettiin kadut haltuun:

Väellä on valta tuhota arki koska tahansa, vaikka sunnuntai-iltana. Eilen joka toinen hillui kadulla alasti ja joka neljännellä oli liikennemerkki kainalossa. Ihmiset rehasivat ratikkapysäkkien päällä. Kahdeksanmetriseen liikenteenjakajaan oli kiivennyt kaksi känniläistä, jotka vetelivät leukoja siellä kahdeksassa metrissä. Espan Kappelin katolla sekoili kolme sataa ihmistä. Kirkonkellot soivat. Ilotulitteita ammuttiin, eikä poliisi ottanut ampujia kiinni (toisin kuin aikaisemmin päivällä).

Kerrataan: ihmiset tanssivat ulkona. Alasti. Katoilla. Suomessa.

Helsingin keskusta oli niin tukossa ihmisistä, että poliisi ei päässyt ajamaan sinne. Ydinkaduilla ei ollut yhtään poliisia, kun ihmiset repivät liikennemerkkejä, heittelivät tavaroita ja bailasivat katoilla. Lakia pystyy rikkomaan täysin avoimesti ja vapaasti, kunhan niin tekee tarpeeksi monta ihmistä yhtä aikaa.

(Arki tuhottiin ja kaikki sallittiin, koska juhla)

27 comments to Kiakkovierasjuhlien jälkipölystä

 • Oikeiston äänitorvi

  Oli kyllä harvinaisen typerää sirkusta Tampereella. Mielenosoituksesta tuli lähinnä mieleen, että kiakkovieraat haluavat aloittaa uudelleen valkoiset vastaan punaiset sodan. Pitää varmaan pistää pystyyn uusi IKL ja tulla ensi vuonna valvomaan työväenpellejen kekkereitä presidentinlinnan eteen. Suomessa ei ole mitään muuta vikaa, paitsi holhousvaltion aikaansaamat uusavuttomat pellet, jotka eivät ymmärrä, että ahkeruus ja työnteko palkitaan – Tällä ei tietysti tarkoiteta järjettömiä naamiaisia, joissa vaaditaan kutsua menestyneiden henkilöiden juhlaan. Jos Suomi on kerran paska maa, voivat takkutukat järjestää kekkerinsä seuraavan kerran esimerkiksi Venäjällä.

 • Vasemmistoa turpaan

  Samaa mieltä.

 • Mielenosoituksesta tuli lähinnä mieleen, että kiakkovieraat haluavat aloittaa uudelleen valkoiset vastaan punaiset sodan.

  Mä kun luulin, että toi sota on ollut käynnissä koko ajan. Kuten supersijoittaja Warren Buffett sanoo: “There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.”

 • Mies

  Säälittävyyden ja silkan tyhmyyden huippu kyllä tämä ”mielenosoitus”. Pellet.

 • Riikka

  Osuva ja paikkansapitävä tapahtumien kuvaus ja koonti!
  Valtalehdistö on liikaa värittänyt ja jopa vääristellyt (erit. Aamulehden ”analyysit”) tapahtumia.

  Toisekseen, suuri enemmistö mielenosoittajista oli liikkeellä rauhanomaisesti ja väkivallattomasti. Harmi, että koko kansanjuhla leimautuu ja mielenosoittajien viesti jää pimentoon rettelöitsijöiden takia. Ei ole mediahuomion arvoista riehua.
  Ylilyöntejä oli puolin ja toisin.

 • Jumpe

  Kyllähän miekkaria mielellään katselee teeveestä popkornia syöden. Voisivatko äärioikeistolaiset tahot ottaa mellakoinnissa vetovastuun ensi vuonna?

 • Raipe

  Näissä väljien yhteenliittymien miekkareissa on aina seassa jengiä joka kuvittelee että on ok olla mielenosoituksessa kännissä. Sitä on vaikea käsittää. Itse olen miekkaroinut ja marssinut 80-luvulta saakka, ja nämä humalassa sekoilevat tyypit ovat kokemukseni mukaan aika tuore ilmiö. On sääli että nämä agressiivisimmat päätyvät nyt leimaamaan koko joukkoa.

 • Jouko

  Mielenosoitus on epäonnistunut, jos aggressiota puretaan hevosiin.

 • Mielenosoitus on epäonnistunut, jos aggressiota puretaan hevosiin.

  Tämä on surullista. Siis se, että poliisi käyttää hevosia sympatiataktiikkana: kun ratsastetaan ihmisten päälle hevosella ja syntyy nujakka, poliisi saa paljon enemmän myötätuntoa verrattuna siihen, että poliisi vain hakkaisi pampulla ja syntyisi nujakka.

  En muista Suomesta yhtään tapausta, jossa poliisin voimankäyttöä hevosella olisi arvosteltu julkisuudessa rajusti.

 • Nimetön

  Loistava performanssihan tämä oli. Kaikki mitä tapahtui kuului jotenkin asiaan, vaikka kaikkea sitä on samalla helppo paheksua (ja toki väki- ja ilkivaltaa pitääkin paheksua).

  Eikä tarvitse olla läheskään samaa mieltä tavoitteista tai tästäkään kirjoituksesta osoittaakseen arvostusta sille, että jotkut sentään viitsivät edes päiväksi jättää Pirkka-oluen ja konsolipelit.

  Suomalaiset samaistuvat aivan liikaa omaan valtioeliittiinsä ja koko valtioon. Ei suomalaisuuden juhlimisella tarvitse olla mitään tekemistä koko valtion kanssa. Linnan juhlien toljottamiselle voisi kehittyä luontevasti iloinen, junttimainen ja yhteisöllinen vaihtoehto (festivaali/puistojuhla), mutta jotta se voisi toimia, se vaatii samalla jotain keskiluokkaisempaa ja koko perheen toimintaa. Kuokka/kiakkovierasjuhlien ainoa ongelma on se, että se elää Linnan juhlista, toimii ainoastaan niiden vastapuolena. Monet isänmaalliset syrjäytyneet innostuisivat varmasti enemmän juhlista, jossa Linnan juhlat vaan jätettäisiin omaan arvoonsa, ne eivät vain kiinnosta, eivätkä juhlat ole minkään negaatio vaan juhlapäivän positiivista juhlintaa. Eli juhlikoon vain eliitti omat juhlansa. Vähän sama idea kai kuin Hurstin juhlissa, mutta toisella tavalla.

 • glaurung

  Näissä väljien yhteenliittymien miekkareissa on aina seassa jengiä joka kuvittelee että on ok olla mielenosoituksessa kännissä. Sitä on vaikea käsittää. Itse olen miekkaroinut ja marssinut 80-luvulta saakka, ja nämä humalassa sekoilevat tyypit ovat kokemukseni mukaan aika tuore ilmiö. On sääli että nämä agressiivisimmat päätyvät nyt leimaamaan koko joukkoa.

  Harrastelen psykoanalyysia ja filosofiaa. Kaikki on merkki jostakin, viesti jostakin, oire jostakin. Niin myös känni mielenosoituksessa. Tai pankin ikkunan hakkaaminen paskaksi. Tai poliisiauton tuulilasin säpälöinti. Kerrottavaa riittää varmaan jatkossakin.

  HTML:ää en harrastele, joten pahoittelen jos siteeraus epäonnistui.

 • Abraxas

  Kyllähän tuolla videolla ollut hevosen brutaalisti töytäisemä sankari kertoo kaiken tästä uljaasta vallankumouksellisten etujoukosta, joka johdattaa meidät kapitalismin tuolle puolen kohti anarkismin autuasta aamunkoita! Videon dramaattisessa kohtauksessa kiteytyy symbolisella tasolla ”yhteiskunnallisten vastavoimien” nykytila: porvarin kätyri jyrää länsimaisen rationaalisuuden kesyttämällä luonnonvoimallaan velttoon päihtymykseen lamaantuneen luokkasoturin, joka vielä hölmistyneen lannistuneena jää maahan makaamaan poru kurkussa itseään uhriuttaen sekä koomista paskaa suoltaen.

  Tämä kiakkovieraiden vastaspektaakkeli on omiaan lähinnä syventämään sorrettujen epätoivoa, sillä siinä heille yhteiskunnalisesti näkyvänä vastavoimana näyttäytyy vain velttojen ja vastuuttomien hedonistien päihtynyt, tyhjä destruktiivinen uho. Eläimiäkin pahoinpidellään ja kirkkoja häpäistään. Porvarit nauravat tyytyväisenä kun vastapuoli nolaa itsensä. Eliitti ei varmasti pelkää – enemmänkin kansa, jos heidän puolustajansa ovat tuollaisia. Kuka selväjärkinen haluaisi sälyttää heille vastuuta mistään, jos nykyjärjestelmä kaatuu/kaadetaan?

 • glaurung

  Sinällään hauskaa, että kun hevosen töytäisemä nuori mies sanoo että ei käynyt kovinkaan pahasti, kertoo olleensa ilmeisesti tiellä ja myöntää, että kyllä vituttaa niin helvetisti, niin häntä pidetään ”poru kurkussaan itseään uhriuttavana velttona”.

 • Näitä hevosen alle jääneitä on useampi kuin yksi.

  Yksi paikalla ollut laittoi viestiä: ”se oli ihan täys provokaatio, alkoivat vaan ratsastaa ees taas väkijoukossa ja sumuttaa”

 • hepponen

  kun videota katsoo niin näkyy taustalla, kuinka miehen päälle juossutta hevosta oli heitetty jollain esineellä jonka takia eläin ilmeisesti pelästyi. kohdasta 1:25 eteenpäin.

  http://i.imgur.com/t9qqWgi.png

 • Tottenhotti

  Harmittaa tällaiset artikkelit, joissa ihmisiä pidetään jo lähtökohtaisesti alistuvina lampaina, joilla ei ole omaa tahtoa. Ajatellaan että nimenomaan poliisi on toiminnassaan epäonnistunut, jos poliiseja hakataan lätkämailoilla. Ehkä näinkin, mutta kyllä järkevä tai edes jossain määrin tolkuissaan oleva ihminen osaa suhtautua poliisin ”provokaatioon” – jos sellaista on tapahtunut – muulla tavalla kuin lätkämailalla hakkaamalla tai pahoinpitelemällä hevosta. Epäonnistuja on tällöin mielenosoittaja.

  Kaiken mellakoinnin jälkeen pahimpienkin riehujien rangaistukseksi jäi ilmeisesti 60 euron sakkolappu ja putkayö – miten monessa maassa tällainen olisi mahdollista? Mellakoitsijat voittivatkin 6-1 korkeintaan siinä mielessä, että pääsivät hakkaamaan poliiseja ja rikkomaan ikkunoita halpaan hintaan. Moraalisen taiston ja vertailun järkevyydestä voitti kuitenkin ylivoimaisesti ”väkivaltakoneisto”.

 • Silppo

  ”Poliisi on menettänyt pelin siinä vaiheessa, kun se pamputtaa ja kaasuttaa väkijoukkoa ja kävelee hevosilla ihmisten päältä.”

  Kyllä poliisin reaktio oli kaikin puolin erittäin maltillinen. Poliisiautoja heiteltiin keskustoria kohti mentäessä pulloilla, mutta polisiit pysyivät vain autoissaan ja seurasivat tilannetta. Jopa vanhan kirkon ikkunnat ”annettiin” rikkoa. Tuolla provosoinnin ja lätkämailojen heilumisen tasolla olisi voinut luulla poliisilta isompiakin toimenpiteitä.

 • Emppa

  ”Elitistit juhlivat niin hakataan vaikka hevonen”. Joo, älytönta touhua. Sa*tanan älytöntä. Ja tamperelaiset sossupummijuntit jotka ryhtyvät punkkareiksi kun ovat liian laiskoja kouluttautumaan. Nyt ei oo sanoja!

 • Markus Nordström

  Ainoa mikä ihmetyttää oli että miksi kirkon ikkunoiden särkeminen jotkakuta harmitti. Kirkko on vuosisatoja levittänyt sitä samaa pahaa kuin yritykset ja pankit nykyään. Valta ja raha on harvoilla, muiden pitää katua syntejään ja antaa rahansa papeille ja pankinjohtajille.

 • Finlandssvensk tant

  Hyvä kooste, mutta en vertaisi ’11 MM jälkeisiin katubileisiin. Niissä räiskyili rasismi.

 • Doctor Strangelove

  Poliisi mokasivat siinäkin, että karauttaessaan uljaat ratsunsa ensimmäistä kertaa kapinoivien orjien päälle poliisit eivät älynneet pitää hyökkäysreittiä tyhjänä. Paluumatkalla ratsumiehet meinasivat karauttaa mielenosoituksen hiljaisen osallistujan tai sitä sivusta katsoneen lastenvaunua työntävän henkilön päälle. Mutta mikäli ”pikkuvahinko” olisi feodaalihenkisessä sortokiimassa sattunut, niin vika olisi varmaan tietysti ollut mielenosoittajien, ei suinkaan linnanherraa palvelevien ratsumiesten. Täysin järjetön tuo hevosrynnäkkö noin muutenkin.

  Ja se mielenosoittajien nimittely epäpoliittiseksi rosvojoukoksi. Mikä se sellainen rosvojoukko on, joka pyrkii täysin avoimesti kaupungin vartioiduimpaan, poliiseja kuhisevaan kohteeseen?

  Kiekkovierasjuhla onnistui konkretisoimaan järjestelmän normaalin toiminnan brutaaliuden ja sen pakkomielteisen kiiman, jolla se redusoi ihmiset omaisuudeksi/tuotantovälineiksi ja tuhottaviksi roskiksi. Kiitos jo siitäkin.

 • Saatana

  Aloitinpa kirjoittamaan sitten ihan kunnon kommenttia mutta siitä tulikin niin helvetillinen lätinä että iskin koko paskan pastebiniin, oman bloginkin kyhääminen kävi mielessä mutta jätetään tällä kertaa väliin

  http://pastebin.com/JD0xfA8s

  Tl;dr haistakaa kaikki vittu t vittuuntunut köyhä

 • Hirmu

  Tämäkö on nykyjunttien tila? Juodaan kaljaa ja vihataan valtiota? Hyvin näyttää menevän.

  Tämän kaljan juonnin ja sossun tukien nostamisen sijaan voisi mm. kehittää itseään tai edes vähän yrittää ymmärtää maailman ja talouden menoa.

  Ymmärrän kyllä, että nykytila ei kaikkia miellytä. Eikä sen kuuluisikaan. Talouden sykli on huonossa vaihessa ja firmat potkivat ihmisiä ulos. Ei se ole valtion syy, että ette saa töitä. Ei se ole muillekaan helppoa. Tätä vaan on tyhmän ihmisen vaikea ymmärtää. ”Valtio riistää meiltä kaiken ja poliisi on sika!” Näin ajatteleminen ei osoita mitään muuta kuin ihmisen tyhmyyttä ja ymmärtämättömyyttä maailman menosta.

  ”Korjataanpa tilanne juomalla kaljaa ja huutamalla poliisille. Voisimme samalla myös rikkoa muutaman ikkunan ja vihata poliisia sen takia, että se on meitä vastaan. Näin ne ongelmat ratkaistaan.” Tämä kahakka ei saanut huomiota mielestäni mihinkään muuhun kuin ihmisten tyhmyyteen ja siihen, että Tampere on täynnä jälkeenjääneitä. Hyvin pelattu. Kiakkovierasjuhliin osallistuneet ovat ihmiskunnan häpeäpilkku.

 • Poliisi on apina lauma

 • Doctor Strangelove

  ”Tämäkö on nykyjunttien tila? Juodaan kaljaa ja vihataan valtiota? Hyvin näyttää menevän.

  Tämän kaljan juonnin ja sossun tukien nostamisen sijaan voisi mm. kehittää itseään tai edes vähän yrittää ymmärtää maailman ja talouden menoa.”

  En itse havainnut kiekkovieraissa vahvassa humalatilassa olevia mielenosoittajia. Luultavasti et ole ollut lainkaan paikalla ja vain haluat ajatella, että kyseessä on kännisten junttien sekoilua, koska toisten redusointi arvottomaksi junttipaskaksi tuottaa sinulle nautintoa, jota et ”sivistyneenä” tietenkään tiedosta ja vaikka tiedostaisit, et koskaan tunnustaisi. Olet väkivaltainen pelkuri ja valehtelija. Isänmaallisuutta verbaalisen pamputusoikeuden vuoksi teeskentelevä lurjus.

  Tuollaisia ”poliisin apupoikia” kyllä oli loisimassa kiekkovieraiden ympärillä ja he kyllä olivat paheksumassasi vahvassa humalatilassa. Etenkin yksi itsensä vahvaan humaltilaan ”kehittänyt” mieshenkilö, joka isällisesti antoi tapahtumaa seuraaville teinipojille pillunsaantivinkkejä ja haukkui mielenosoittajia köyhiksi.

 • ...

  Ihan näin videoita netistä nähneenä niin ihmettelen vaikka tätä kun kännissä poikkuroidaan hevosen eteen kun sitä on aikasemmin ”taputettu”… Ihme ja kumma että hevonen on siinä vaiheessa stressaantunut ja sitä on vaikea hallita… Idiootit asialla taas, mielenosoitus olisin voitu hoitaa niin paljon paremmin jos alkoholi olisi jätetty kokonaan pois…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>