Resepti Helsingin poliisin sekoittamiseksi seuraavana itsenäisyyspäivänä

Natsit, vastamielenosoittajat, alpakat, lapset, puput, 612. Pelaajien moninaisuudesta huolimatta itsenäisyyspäivän katushakin voitti poliisi. Aseiden kanssa pullistelevat ja sinimustilla panssareilla vuoratut jouha-joukot kruunattiin mestareiksi jo kolmatta kertaa.

Niin, poliisi on alkanut voittaa heti siitä lähtien, kun itsenäisyyspäivän militantti kuokkavieras- / kiakkovieras- / luokkavierastapahtuma lopetettiin.

Anarkistinen tai autonominen mielenosoitus on poliisille ennakoimaton uhka. Kaduille määrätään satoja hormonihirmuja kypärät mielenosoittajiin suunnattuina. Mitä tahansa voi tapahtua, poliisia pelottaa… Sen sijaan natsien ja muiden fasistien mielenosoitus hehkuu poliisille miellyttävästi kuin lämpöpatteri. Se jatkaa autoritaarista perinnettä, jota poliisi niin hyvin ymmärtää.

Poliisi ja äärioikeisto ovat löytäneet toisensa.

612-mielenosoituksessa poliisi on läsnä raskaasti aseistettuna, mutta poliisin katseet ja aseet on suunnattu mielenosoituksesta ulospäin. Poliisi vartioi äärioikeiston mielenosoitusta. Sen on tarkoitus suojata mielenosoittajia, ei kontrolloida tai tukahduttaa heitä, toisin kuin anarkistien ja autonomien tapahtumia.

Poliisi on itse asiassa fasisteista niin innoissaan, että siniset haalarit kastuisivat märiksi ilman vaippoja. Fasistit nimittäin saavat anarkistit ja radikaalit vasemmistolaiset yhdistymään vastamielenosoitukseksi, joka sitoo kaiken energiansa natseihin. Itsenäisyyspäivän perinteinen uhka poistuu. Yhtäkkiä kaikki on hallittavissa, kiitos äärioikeiston.

Poliisi ei ole useana itsenäisyyspäivänä onnistunut kontrolloimaan mielenosoituksia: 2000-2003, 2013, 2014. Missä poliisi epäonnistuu, siinä natsit ja 612-marssi onnistuvat. Kun koko itsenäisyyspäivä pyörii fasistien ympärillä, kaikki mielenosoittajat ovat nätisti poliisin kontrolloitavissa. Siksikin poliisi niin tykkää äärioikeistosta.

Jos mielenosoittajat haluaisivat saada Helsingin poliisin ratkeamaan, he järjestäisivät militantin marssin samaan aikaan 612:n ja natsien kanssa mutta jossakin aivan muualla ja muistakin syistä kuin natsien vastustamiseksi. Samaan aikaan olisi ehkä ilmoitettu antifasistisista aktioista äärioikeistoa vastaan.

Riittäisikö koko maassa mellakkapoliiseja hallinnoimaan tällaista skenaariota?

5 comments to Resepti Helsingin poliisin sekoittamiseksi seuraavana itsenäisyyspäivänä

 • Lasse

  612 kulkue on hyvin rauhallinen. En ymmärrä miksi poliisin pitäisi siihen kohdistaa erityistä tukahduttamista?

  Asia on juuri kuten kirjoitit: Poliisi vartioi äärioikeiston mielenosoitusta. Sen on tarkoitus suojata mielenosoittajia, ei kontrolloida tai tukahduttaa heitä. Näin sen pitääkin olla niin kauan kun anarkistiset piirit pyrkivät vahingoittamaan ihmisiä.

 • a

  Tämä on hieno suunnitelma, jos tavoitteena on lisätä mellakkapoliisien resursseja maassamme.

 • Onpas hieno! 🙂

 • lika

  Kauniita tyttöjä täällä -> http://bit.do/swdat

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>