Comments on: Spinozan syntisiä suloja 5: vasemmistolainen autuus http://vallankumous.blogsome.com/2008/05/21/spinozan-syntisia-suloja-5-vasemmistolainen-autuus/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Fri, 17 May 2013 18:21:56 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Kalevi http://vallankumous.blogsome.com/2008/05/21/spinozan-syntisia-suloja-5-vasemmistolainen-autuus/#comment-776 Fri, 23 Apr 2010 14:55:15 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/05/21/spinozan-syntisia-suloja-5-vasemmistolainen-autuus/#comment-776 Vasemmistolainen yhteisöllisyyskäsitys on kylläkin harhainen. Se ei viittaa luonnolliseen yhteisöllisyyteen, vaan keinotekoiseen, tuotettuun yhteisöllisyyteen. Se on yhteisöllisyyttä, jonka jatkumisen takeena on viime kädessä valtio (so. väkivalta). Väärin ymmärretystä yhteisöllisyydestä seuraa myös vasemmistolaisen kritiikin yksilökielteisyys. Se perustuu käsitykseen, että yksilön pyrkimys ajatella omaa olemistaan ja tutkia oman elämänsä totuutta (vaikkakin suhteessa toisiin oleviin) on aina heijastumaa porvarillisesta massaindividualismista. "Yksilö on tuhottava", totesi Che Guevara, ja osoitti näin olevansa esimerkillinen vasemmistolainen. Yksilöllisyyden mahdollisuus on hävitettävä, jotta kollektiivi ei voisi tulla tietoiseksi itsestään. Tiedostavasta yksilöstä muodostuu aina opposition käärme vasemmistolaisuuden paratiisiin. Vasemmistolaisesta yhteisöllisyyskäsityksestä seuraa, että vasemmistolainen kritiikki pyrkii uusintamaan porvarillisen yhteiskunnan tosiasiallista yksilökielteisyyttä. Kaikki yksilökielteisyys on samalla elettävän elämän kieltämistä, mikä tarkoittaa, että vasemmistolaisuus on pohjimmiltaan elämäkielteistä. Vasemmistolainen yhteisöllisyyskäsitys on kylläkin harhainen. Se ei viittaa luonnolliseen yhteisöllisyyteen, vaan keinotekoiseen, tuotettuun yhteisöllisyyteen. Se on yhteisöllisyyttä, jonka jatkumisen takeena on viime kädessä valtio (so. väkivalta).

Väärin ymmärretystä yhteisöllisyydestä seuraa myös vasemmistolaisen kritiikin yksilökielteisyys. Se perustuu käsitykseen, että yksilön pyrkimys ajatella omaa olemistaan ja tutkia oman elämänsä totuutta (vaikkakin suhteessa toisiin oleviin) on aina heijastumaa porvarillisesta massaindividualismista.

“Yksilö on tuhottava”, totesi Che Guevara, ja osoitti näin olevansa esimerkillinen vasemmistolainen. Yksilöllisyyden mahdollisuus on hävitettävä, jotta kollektiivi ei voisi tulla tietoiseksi itsestään. Tiedostavasta yksilöstä muodostuu aina opposition käärme vasemmistolaisuuden paratiisiin.

Vasemmistolaisesta yhteisöllisyyskäsityksestä seuraa, että vasemmistolainen kritiikki pyrkii uusintamaan porvarillisen yhteiskunnan tosiasiallista yksilökielteisyyttä. Kaikki yksilökielteisyys on samalla elettävän elämän kieltämistä, mikä tarkoittaa, että vasemmistolaisuus on pohjimmiltaan elämäkielteistä.

]]>