Comments on: 5 muistiinpanoa nollatoleranssista http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Fri, 10 May 2013 15:55:48 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-100 Thu, 25 Sep 2008 01:16:38 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-100 Joo, mietin vähän samaa ja aasialainen kontrolli tuli myös mieleen - käänsin just Sivari&amp;Totaaliin Naomi Kleinin pelottavan Kiina-kuvauksen. En tiedä leviääkä varsinainen nollatoleranssi kuinka paljon, mutta siihen liittyviä, erilaisia "potentiaalisten tekijöiden" profilointiin perustuvia kontrollitekniikoita tulee varmasti lisää. Tänä vuonnahan on nähty esim. poliisin "aistinvaraisesti" tehtyjä ulkomaalaisratsioita, ja nyt Jokelan ja Kauhajoen jälkeen netinkäyttäjien profilointia tehostetaan. Ehkä siinä on myös seuraava nollatoleranssin kohde: "häiriintyneiltä" vaikuttavat netti-identiteetit... <em>Edit:</em> taisin olla oikeassa: <blockquote>– Poliisi tarkkailee nyt periaatteessa ihan kaikkea netissä. Lähtökohtana tässä tarkkailussa on nollatoleranssi. Katsotaan, mihin se johtaa ja mitä saadaan selville, poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi. <a href="http://www.taloussanomat.fi/teknologia/2008/09/24/rss/200825001/133?rss=4">[Taloussanomat: Krp tehostaa internetin valvontaa]</a> Suojelupoliisi etsii internetiä tarkkaillessaan varsinkin ääriliikkeitä ja poliittisesti motivoitunutta toimintaa, jota voi epäillä rikolliseksi. Tarkkailun määrää tai tapaa ei Supo paljasta. <a href="http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Supon+p%C3%A4%C3%A4llikk%C3%B6+Kauhajoen+surmat+eiv%C3%A4t+ole+terrorismia/1135239743335"> [HS: Kauhajoen surmat eivät ole terrorismia]</a> </blockquote> <em>Edit II:</em> vanha lässyvasemmisto munaa taas otsikolla <a href="http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=135124">SDP perää nettipoliisia</a>. Miten olisi virtuaali-FPS:n perustaminen? Joo, mietin vähän samaa ja aasialainen kontrolli tuli myös mieleen - käänsin just Sivari&Totaaliin Naomi Kleinin pelottavan Kiina-kuvauksen.

En tiedä leviääkä varsinainen nollatoleranssi kuinka paljon, mutta siihen liittyviä, erilaisia “potentiaalisten tekijöiden” profilointiin perustuvia kontrollitekniikoita tulee varmasti lisää.

Tänä vuonnahan on nähty esim. poliisin “aistinvaraisesti” tehtyjä ulkomaalaisratsioita, ja nyt Jokelan ja Kauhajoen jälkeen netinkäyttäjien profilointia tehostetaan. Ehkä siinä on myös seuraava nollatoleranssin kohde: “häiriintyneiltä” vaikuttavat netti-identiteetit…

Edit: taisin olla oikeassa:

– Poliisi tarkkailee nyt periaatteessa ihan kaikkea netissä. Lähtökohtana tässä tarkkailussa on nollatoleranssi. Katsotaan, mihin se johtaa ja mitä saadaan selville, poliisiylijohtaja Mikko Paatero kertoi. [Taloussanomat: Krp tehostaa internetin valvontaa]

Suojelupoliisi etsii internetiä tarkkaillessaan varsinkin ääriliikkeitä ja poliittisesti motivoitunutta toimintaa, jota voi epäillä rikolliseksi. Tarkkailun määrää tai tapaa ei Supo paljasta. [HS: Kauhajoen surmat eivät ole terrorismia]

Edit II: vanha lässyvasemmisto munaa taas otsikolla SDP perää nettipoliisia. Miten olisi virtuaali-FPS:n perustaminen?

]]>
by: Jaakko Vasankari http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-99 Wed, 24 Sep 2008 14:51:51 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-99 Hyvä tiivistys. Tuosta tuli mieleen, että kontrollin tiivistyessä kadulle sylkijätkin laitetaan tuomiolle. Singaporessahan on kielletty sen lisäksi myös purukumittelu julkisella paikalla. Olisiko meillä jokin pelkoskenaario nähtävissä nollatoleranssin leviämisen suhteen? Toisaalta Stop töhryjen kannattajien (ei varmasti kaikkien) yksi argumentti on, että jos graffitteja sallittaisiin, niin seuraavaksi oma koti tullaan sotkemaan. Hyvä tiivistys. Tuosta tuli mieleen, että kontrollin tiivistyessä kadulle sylkijätkin laitetaan tuomiolle. Singaporessahan on kielletty sen lisäksi myös purukumittelu julkisella paikalla.

Olisiko meillä jokin pelkoskenaario nähtävissä nollatoleranssin leviämisen suhteen? Toisaalta Stop töhryjen kannattajien (ei varmasti kaikkien) yksi argumentti on, että jos graffitteja sallittaisiin, niin seuraavaksi oma koti tullaan sotkemaan.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-97 Sat, 20 Sep 2008 21:03:36 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-97 Kiitokset. Unohdin tosin mainita aiheeseen liittyvät rankat tuomiot. Nollatoleranssi on sikäli mielenkiintoinen teema, että sen kontrollilogiikka lonkeroituu niin monen teeman kautta: katutaide, huumeiden nollatoleranssi, "häiriökäyttäytymisen" nollatoleranssi... Muuten omasta blogistasi jäi kuukauden sisäisistä jutuista palavasti mieleen mainio Alinen maailma ja terveen mielen perusta, siinä on hyvä ruumiillisuutta sivuava aihe josta pitää vielä kirjoittaa esim. liittyen kasvinsyöntiin ja siihen millä tavalla vielä pystyy luottamaan aisteihinsa, ja mitä tekemistä tällä on affektin kanssa. Kiitokset. Unohdin tosin mainita aiheeseen liittyvät rankat tuomiot. Nollatoleranssi on sikäli mielenkiintoinen teema, että sen kontrollilogiikka lonkeroituu niin monen teeman kautta: katutaide, huumeiden nollatoleranssi, “häiriökäyttäytymisen” nollatoleranssi…

Muuten omasta blogistasi jäi kuukauden sisäisistä jutuista palavasti mieleen mainio Alinen maailma ja terveen mielen perusta, siinä on hyvä ruumiillisuutta sivuava aihe josta pitää vielä kirjoittaa esim. liittyen kasvinsyöntiin ja siihen millä tavalla vielä pystyy luottamaan aisteihinsa, ja mitä tekemistä tällä on affektin kanssa.

]]>
by: Santeri Nemo http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-96 Sat, 20 Sep 2008 20:16:17 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/09/20/5-muistiinpanoa-nollatoleranssista/#comment-96 Hep, komee tiivistys sulta. Tää on aihe, josta itsekin olen ajatellut kirjoittaa, mutta tietämättömänä ja maalaisena olen toistaiseksi pitänyt näppini erossa. Taidetta tai ei, se että julkinen tila on yhteistä tilaa, jota yhdessä tehdään, pitäisi muistaa aina - ja suhteutettuna mainospaskaan, jota joka paikasta tuutataan, aika minimaalisesti katutaiteilijoilla siinä on valtaa. Ja kaikillehan se vallan tulisi kuulua. Hep, komee tiivistys sulta. Tää on aihe, josta itsekin olen ajatellut kirjoittaa, mutta tietämättömänä ja maalaisena olen toistaiseksi pitänyt näppini erossa. Taidetta tai ei, se että julkinen tila on yhteistä tilaa, jota yhdessä tehdään, pitäisi muistaa aina - ja suhteutettuna mainospaskaan, jota joka paikasta tuutataan, aika minimaalisesti katutaiteilijoilla siinä on valtaa. Ja kaikillehan se vallan tulisi kuulua.

]]>