Comments on: Downerit pois ja överit kuriin http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 18:48:16 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: naturesson http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-862 Fri, 27 May 2011 18:11:05 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-862 Luin mielenkiintoisen, transhenkilön kirjoittaman jutun siitä, miten pyhä asema psykiatrialla on jopa ns. radikaaleissa aktivistipiireissä. Jos anarkistisessa tilassa järjestetyssä workshopissa uskaltaa esittää varovaistakaan autoritääriseen psykiatriaan kohdistuvaa kritiikkiä, niin turpiinhan siinä tulee niin jotta lätisee. Yhdelle naiselle oli sanottu, että hän on "in need of drugs", kun hän oli esittänyt maltillista psykiatrian kritiikkiä. Mikä panttivankisyndrooma saa ihmiset näin suuren matelevaisuuden valtaan psykiatrisen auktoriteetin edessä? Onko psykiatrialla niin suunnaton valta yhteiskunnassa, että jopa radikaaleina itseään pitävät ihmiset alistuvat sen edessä kuin napista painaen? Luin mielenkiintoisen, transhenkilön kirjoittaman jutun siitä, miten pyhä asema psykiatrialla on jopa ns. radikaaleissa aktivistipiireissä. Jos anarkistisessa tilassa järjestetyssä workshopissa uskaltaa esittää varovaistakaan autoritääriseen psykiatriaan kohdistuvaa kritiikkiä, niin turpiinhan siinä tulee niin jotta lätisee. Yhdelle naiselle oli sanottu, että hän on “in need of drugs”, kun hän oli esittänyt maltillista psykiatrian kritiikkiä. Mikä panttivankisyndrooma saa ihmiset näin suuren matelevaisuuden valtaan psykiatrisen auktoriteetin edessä? Onko psykiatrialla niin suunnaton valta yhteiskunnassa, että jopa radikaaleina itseään pitävät ihmiset alistuvat sen edessä kuin napista painaen?

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-111 Sun, 12 Oct 2008 23:22:58 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-111 "...oman todellisuudentajun murtuessa täysin voi “mielialojen sääntely” olla yllättävänkin tervetullutta." Aivan - vähintään ensiapuna. STT 12.10.2008: <a href="http://www.verkkouutiset.fi/juttu.php?id=136059" rel="nofollow">Nuorten aikuisten mielialahäiriöt lisääntyneet selvästi</a> <blockquote>Nuorten ja nuorten aikuisten mieliala- ja stressihäiriöistä johtuvat sairauslomat ovat kolminkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Yhtenä selityksenä kehitykseen on työelämän koventuminen, joka heijastuu myös opiskelijoihin, kirjoittaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Viime vuonna 16-34-vuotiaille määrättiin 675 000 sairauslomapäivää mielialahäiriöiden, esimerkiksi masennuksen, takia. Nuorten osuus kaikista mielialahäiriöistä johtuvista sairauslomapäivistä on noussut jo 24 prosenttiin. Yhtä rajusti ovat lisääntyneet myös nuorten sairauslomat neuroottisten, stressiin liittyvien ja psykosomaattisten häiriöiden vuoksi. Näillä syin nuorille myönnettiin viime vuonna yli 190 000 sairauslomapäivää. Nuorten prosentuaalinen osuus näistä syistä määrätyistä sairauslomista on kymmenessä vuodessa kasvanut 21:stä 28 prosenttiin.</blockquote> “…oman todellisuudentajun murtuessa täysin voi “mielialojen sääntely” olla yllättävänkin tervetullutta.”

Aivan - vähintään ensiapuna.

STT 12.10.2008: Nuorten aikuisten mielialahäiriöt lisääntyneet selvästi

Nuorten ja nuorten aikuisten mieliala- ja stressihäiriöistä johtuvat sairauslomat ovat kolminkertaistuneet kymmenessä vuodessa.

Yhtenä selityksenä kehitykseen on työelämän koventuminen, joka heijastuu myös opiskelijoihin, kirjoittaa Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Viime vuonna 16-34-vuotiaille määrättiin 675 000 sairauslomapäivää mielialahäiriöiden, esimerkiksi masennuksen, takia. Nuorten osuus kaikista mielialahäiriöistä johtuvista sairauslomapäivistä on noussut jo 24 prosenttiin.

Yhtä rajusti ovat lisääntyneet myös nuorten sairauslomat neuroottisten, stressiin liittyvien ja psykosomaattisten häiriöiden vuoksi. Näillä syin nuorille myönnettiin viime vuonna yli 190 000 sairauslomapäivää. Nuorten prosentuaalinen osuus näistä syistä määrätyistä sairauslomista on kymmenessä vuodessa kasvanut 21:stä 28 prosenttiin.

]]>
by: muhtimin http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-110 Sun, 12 Oct 2008 14:49:32 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-110 <blockquote>"Itse olen ajatellut, että mielialojen sääntely on osa kansainvälisen lääketeollisuuden markkinointiosastojen luomaa medikalisoitumista."</blockquote> Tällainen heitto on tietysti raflaava sinänsä, mutta oman todellisuudentajun murtuessa täysin voi "mielialojen sääntely" olla yllättävänkin tervetullutta. nimim. !kylteri

“Itse olen ajatellut, että mielialojen sääntely on osa kansainvälisen lääketeollisuuden markkinointiosastojen luomaa medikalisoitumista.”

Tällainen heitto on tietysti raflaava sinänsä, mutta oman todellisuudentajun murtuessa täysin voi “mielialojen sääntely” olla yllättävänkin tervetullutta.

nimim. !kylteri

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-109 Fri, 10 Oct 2008 22:04:03 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-109 Joo, Bret Easton Ellis sais taas julkaista uutta kamaa :) Kirjoita MP:öön artikkeli alkuperäisen Psykon, Batemanin ja Jokerin suhteesta?-) Ainakin se, mitä kirjoitit Uschanovin kirjasta uusimpaan, oli aika hyvää kamaa... Joo, Bret Easton Ellis sais taas julkaista uutta kamaa :)

Kirjoita MP:öön artikkeli alkuperäisen Psykon, Batemanin ja Jokerin suhteesta?-) Ainakin se, mitä kirjoitit Uschanovin kirjasta uusimpaan, oli aika hyvää kamaa…

]]>
by: Vesa http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-108 Thu, 09 Oct 2008 16:52:48 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-108 Hei, Jälleen osut asian ytimeen(kuten lähes kaikissa postauksissasi). American psykosta tuttu meininki on avain menestykseen. Omaksu siis sopivan laajasti ympäröivän maailman arvot ja olet asemassa, jossa valtaa, rahaa ja seksiä riittää. Sitä kirjaa on kuitenkin niin ekstaattisen hienoa lukea. Asiallinen ihmiskuvan analyysi. Jokin itse-reflektion kaltainen asia, olisi seikka, joka sinut varmasti tiputtaisi pois vahvojen kilpailijoiden joukosta. Siksi Patric Bateman ei sellaiseen haaskaa aikaa. Pitäisi varmaan kelailla enemmän Patric Batemanin ja uusimman Batman leffan Jokerin keskinäistä suhdetta... Mut joo, vitut masennuksesta! Niin se vaan menee... Hei,

Jälleen osut asian ytimeen(kuten lähes kaikissa postauksissasi). American psykosta tuttu meininki on avain menestykseen. Omaksu siis sopivan laajasti ympäröivän maailman arvot ja olet asemassa, jossa valtaa, rahaa ja seksiä riittää. Sitä kirjaa on kuitenkin niin ekstaattisen hienoa lukea. Asiallinen ihmiskuvan analyysi.

Jokin itse-reflektion kaltainen asia, olisi seikka, joka sinut varmasti tiputtaisi pois vahvojen kilpailijoiden joukosta. Siksi Patric Bateman ei sellaiseen haaskaa aikaa.

Pitäisi varmaan kelailla enemmän Patric Batemanin ja uusimman Batman leffan Jokerin keskinäistä suhdetta…

Mut joo, vitut masennuksesta! Niin se vaan menee…

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-107 Tue, 07 Oct 2008 22:07:29 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-107 <a href="http://finnsanity.blogspot.com/2008/10/suomalainen-kulttuuri-kirkko-uskonto.html" rel="nofollow">Tuomion sanoja</a>: "Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa psykoosilääke (Zyprexa) on [myyntihinnalla mitattuna] myydyin lääkkeistä." Kyllä tässä täytyy olla jotain muutakin takana kuin pelkkää markkinointia. Sitäkin toki. Onnea Kauppakorkeakouluun. Tuomion sanoja: “Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa psykoosilääke (Zyprexa) on [myyntihinnalla mitattuna] myydyin lääkkeistä.”

Kyllä tässä täytyy olla jotain muutakin takana kuin pelkkää markkinointia. Sitäkin toki.

Onnea Kauppakorkeakouluun.

]]>
by: kylteri http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-106 Tue, 07 Oct 2008 06:55:53 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/07/downerit-pois-ja-overit-kuriin/#comment-106 Itse olen ajatellut, että mielialojen sääntely on osa kansainvälisen lääketeollisuuden markkinointiosastojen luomaa medikalisoitumista. Anna meille meidän jokapäiväinen prozacimme, niin pysymme onnellisina ja työkykyisinä, valmiina täyttämään osamme tietokapitalismin oravanpyörässä entistä tehokkaampina. Terv. <a href="http://kauppakorkeakoulu.blogspot.com/" rel="nofollow">Kylteri</a> Itse olen ajatellut, että mielialojen sääntely on osa kansainvälisen lääketeollisuuden markkinointiosastojen luomaa medikalisoitumista. Anna meille meidän jokapäiväinen prozacimme, niin pysymme onnellisina ja työkykyisinä, valmiina täyttämään osamme tietokapitalismin oravanpyörässä entistä tehokkaampina.

Terv.

Kylteri

]]>