Comments on: Ironisesta giggailusta http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/20/ironisesta-giggailusta/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Wed, 08 May 2013 17:23:31 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/20/ironisesta-giggailusta/#comment-115 Tue, 21 Oct 2008 20:20:39 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/20/ironisesta-giggailusta/#comment-115 Zizekkin saattaa tehdä kiertoteitse yllättävän vapauttavan vaikutuksen, jos onnistuu selviämään sen kiemuroista. Siitä tulee sellainen olo, että koko paskadiskurssi leikataan pois ja saadaan lupa sanoa asiat "suoraan". Sitä olisi hienoa tehdä. Ei mitään postmodernistista kikkailua, vaan pelkkää asiaa. Zu sachen selbst! In your face, Judith Butler & co.! Toisaalta samanlaisen efektin voi saada myös suoremmasta ja vähemmän ironisesta lähestymistavasta. Ehkä poststrukturalismista ei tosiaan pitäisi kirjoittaa mitään, pitäisi vain rajoittua käyttämään joitakin sen käyttökelpoisempia metodeja tai argumentteja (= olla ovela) ja unohtaa muu. Häiritsee kuitenkin, että meillä ja muuallakin on kokonainen kasti akateemikkoja, joiden pääasiallinen funktio on perustella tekemättömyyttään. Zizekkin saattaa tehdä kiertoteitse yllättävän vapauttavan vaikutuksen, jos onnistuu selviämään sen kiemuroista. Siitä tulee sellainen olo, että koko paskadiskurssi leikataan pois ja saadaan lupa sanoa asiat “suoraan”. Sitä olisi hienoa tehdä. Ei mitään postmodernistista kikkailua, vaan pelkkää asiaa. Zu sachen selbst! In your face, Judith Butler & co.!

Toisaalta samanlaisen efektin voi saada myös suoremmasta ja vähemmän ironisesta lähestymistavasta.

Ehkä poststrukturalismista ei tosiaan pitäisi kirjoittaa mitään, pitäisi vain rajoittua käyttämään joitakin sen käyttökelpoisempia metodeja tai argumentteja (= olla ovela) ja unohtaa muu.

Häiritsee kuitenkin, että meillä ja muuallakin on kokonainen kasti akateemikkoja, joiden pääasiallinen funktio on perustella tekemättömyyttään.

]]>
by: ville http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/20/ironisesta-giggailusta/#comment-114 Mon, 20 Oct 2008 22:26:52 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/20/ironisesta-giggailusta/#comment-114 Moi Joo, mielenkiintoinen teksti ja yllättäen haluttu vaikutus kiertotietä. Miksi puhua koko postrukturalismista, muuten kuin siksi, että saisi sanottua, ettei siinä ole mitään puhumista? Kirjoitan tätä toiseen kertaan ja lyhennettynä, joten jos tulee kahdesti niin pahoittelen. Politiikasta voi kirjoittaa ei-ironisesti. Sen kuin kirjoittaa vaan. Mutta jaksaako sitä joku lukea? Tämä älyily on aivan selvää pakoa politiikasta, eihän se ole mikään yllätys, mutta on sitä syytä korostaa. Nuoret kadulle sieltä älyilemästä? Voiko jotain sitten tehdä? Jos käsitteellistä toimintaa ei lasketa tekemiseksi, niin kyllä se vaikeaa on. Mutta mitä tulee tähän nolatuksi tulemisen pelkoon ja poststrukturalistiseen metasarkastiseen huijaukseen, niin kyllä. Se hihittely pitää lopettaa, ja abstraktiotaso pitää valita heti paremmin. Yhtä hullua on ajan hengen kuvaaminen. Eihän sellaista olekaan, ja jos on niin mitä sitten? Kun se on kuvattu hyvin niin se on mennyt jo, ja se aika, joka oli, meni hukkaan. Ahneet ja vähän yksinkertaiset päättivät sillä aikaa mitä päättivätkään. Pitää olla ovela. Ja siis strategisessa mielessä älyköille pitää korostaa tätä oveluutta. Ei sitä, että kyse on vain välittämisestä, koska eivät ne oikeasti paljon välitä. ville Moi

Joo, mielenkiintoinen teksti ja yllättäen haluttu vaikutus kiertotietä. Miksi puhua koko postrukturalismista, muuten kuin siksi, että saisi sanottua, ettei siinä ole mitään puhumista?
Kirjoitan tätä toiseen kertaan ja lyhennettynä, joten jos tulee kahdesti niin pahoittelen.
Politiikasta voi kirjoittaa ei-ironisesti. Sen kuin kirjoittaa vaan. Mutta jaksaako sitä joku lukea? Tämä älyily on aivan selvää pakoa politiikasta, eihän se ole mikään yllätys, mutta on sitä syytä korostaa. Nuoret kadulle sieltä älyilemästä?
Voiko jotain sitten tehdä? Jos käsitteellistä toimintaa ei lasketa tekemiseksi, niin kyllä se vaikeaa on. Mutta mitä tulee tähän nolatuksi tulemisen pelkoon ja poststrukturalistiseen metasarkastiseen huijaukseen, niin kyllä. Se hihittely pitää lopettaa, ja abstraktiotaso pitää valita heti paremmin.
Yhtä hullua on ajan hengen kuvaaminen. Eihän sellaista olekaan, ja jos on niin mitä sitten? Kun se on kuvattu hyvin niin se on mennyt jo, ja se aika, joka oli, meni hukkaan. Ahneet ja vähän yksinkertaiset päättivät sillä aikaa mitä päättivätkään. Pitää olla ovela. Ja siis strategisessa mielessä älyköille pitää korostaa tätä oveluutta. Ei sitä, että kyse on vain välittämisestä, koska eivät ne oikeasti paljon välitä.

ville

]]>
by: ville http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/20/ironisesta-giggailusta/#comment-113 Mon, 20 Oct 2008 22:23:22 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2008/10/20/ironisesta-giggailusta/#comment-113 On mahdollista. On mahdollista.

]]>