Comments on: Jussi Vähämäki: Onko yliopiston muututtava? http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 19:18:25 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: jt http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-189 Wed, 11 Feb 2009 17:21:55 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-189 Mielestäni (taloudellinen) tehottomuus olisi tälle yhteiskunnalle vain hyväksi. Heikot ihmiset tuhoavaa musertavaa tehokkuutta meillä on jo aivan tarpeeksi nykyisessäkin yliopistossa. Mielestäni (taloudellinen) tehottomuus olisi tälle yhteiskunnalle vain hyväksi. Heikot ihmiset tuhoavaa musertavaa tehokkuutta meillä on jo aivan tarpeeksi nykyisessäkin yliopistossa.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-187 Mon, 09 Feb 2009 21:12:13 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-187 Loistavaa, Kylteri! Käy ihmeessä laittamassa tuo Opiskelijatoiminnan tänään avatulle foorumille: http://opiskelijatoiminta.net/foorumi/ Jos et käy, niin varastan argumenttisi. Loistavaa, Kylteri! Käy ihmeessä laittamassa tuo Opiskelijatoiminnan tänään avatulle foorumille: http://opiskelijatoiminta.net/foorumi/

Jos et käy, niin varastan argumenttisi.

]]>
by: Kylteri http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-186 Mon, 09 Feb 2009 21:07:22 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-186 Partasuuprofessorit ovat vastustaneet myös henkilökohtaisten opintosuunnitelmien tuomista yliopistoihin ja opiskelijoiden työllistymisen tuomista tulosjohtamisen mittariksi. He ovat niitä, joita opiskelijoiden ohjaaminen ei kiinnostanut ja he ovat samoja miehiä, jotka vastustavat opetusansioiden ja tasa-arvonäkökulmien huomioimista virantäytöissä. Todennäköisesti partasuuproffat ovat nytkin muutosta vastaan vain siksi, että pelkäävät muutoksen lisäävän opetustöitä ja heikentävän palkkoja. Kannattaako opiskelijoiden olla samassa rintamassa? Vaaditaan mieluummin laatujohtamisen hengessä laitosten rahoitusten osittaista sitomista asiakastyytyväisyyteen -- sen sijaan että palkittaisiin tutkinnoista. ¡Hasta la victoria! Partasuuprofessorit ovat vastustaneet myös henkilökohtaisten opintosuunnitelmien tuomista yliopistoihin ja opiskelijoiden työllistymisen tuomista tulosjohtamisen mittariksi.

He ovat niitä, joita opiskelijoiden ohjaaminen ei kiinnostanut ja he ovat samoja miehiä, jotka vastustavat opetusansioiden ja tasa-arvonäkökulmien huomioimista virantäytöissä.

Todennäköisesti partasuuproffat ovat nytkin muutosta vastaan vain siksi, että pelkäävät muutoksen lisäävän opetustöitä ja heikentävän palkkoja. Kannattaako opiskelijoiden olla samassa rintamassa?

Vaaditaan mieluummin laatujohtamisen hengessä laitosten rahoitusten osittaista sitomista asiakastyytyväisyyteen — sen sijaan että palkittaisiin tutkinnoista.

¡Hasta la victoria!

]]>
by: jt http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-177 Mon, 02 Feb 2009 18:58:03 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-177 Siis totta kai esimerkiksi kapitalismi on olemassa, en minä sitä tarkoita. Mutta pitäisikö sen ajatuksia hyväksyä, antaa myönnytyksiä? Itsehän en toki tiedä yliopiston muutoksesta, koska en itse ole ollut yliopiston kirjoilla kuin muutaman vuoden. Mieluummin uskon niitä partasuuprofessoreja. Siis totta kai esimerkiksi kapitalismi on olemassa, en minä sitä tarkoita. Mutta pitäisikö sen ajatuksia hyväksyä, antaa myönnytyksiä?

Itsehän en toki tiedä yliopiston muutoksesta, koska en itse ole ollut yliopiston kirjoilla kuin muutaman vuoden. Mieluummin uskon niitä partasuuprofessoreja.

]]>
by: Kylteri http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-176 Sun, 01 Feb 2009 19:10:53 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-176 No aika tyhmää olisi olla myöntämättä kapitalismin olemassaoloa. Ei sen kieltämisestä ole mitään hyötyä. En tiedä, onko vanhassa yliopistossa niin paljon puolustettavaa, kuin mitä monet haluavat uskoa. Vanhassa yliopistossa opettajia ei vähääkään kiinnostanut se, mitä opiskelijat tekivät. Vain opintotukiviranomaisia kiinnosti se, valmistuvatko opiskelijat. Vain opiskelija kiinnosti se, opettivatko professorit vai eivät. Moni asia yliopistossa on muuttunut viimeisten kymmenen vuoden aikana hyvään suuntaan. No aika tyhmää olisi olla myöntämättä kapitalismin olemassaoloa. Ei sen kieltämisestä ole mitään hyötyä.

En tiedä, onko vanhassa yliopistossa niin paljon puolustettavaa, kuin mitä monet haluavat uskoa. Vanhassa yliopistossa opettajia ei vähääkään kiinnostanut se, mitä opiskelijat tekivät. Vain opintotukiviranomaisia kiinnosti se, valmistuvatko opiskelijat. Vain opiskelija kiinnosti se, opettivatko professorit vai eivät.

Moni asia yliopistossa on muuttunut viimeisten kymmenen vuoden aikana hyvään suuntaan.

]]>
by: jt http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-175 Sat, 31 Jan 2009 23:57:21 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/01/31/jussi-vahamaki-onko-yliopiston-muututtava/#comment-175 Yleiskokouksen "vastustavimmat" ja äänekkäimmät puheenvuorot olivat juuri noita ns. vanhoilta parroilta, pitkään yliopistossa olleilta ammattilaisilta. Heidän äänensä värisi ja he olivat tosissaan hengessä mukana. Enkä kyllä voi itse mitään sille, että heidän puheitaan oli paljon miellyttävämpi kuunnella. Silloin sitä edes saattaa lähteä mielenosoitukseen, kun on edes se vastustava yhteishenki. Miksi joku asia edes pitää myöntää, jos ei ole sitä mieltä? Mitä hyvää kapitalismissa on? Ei kai pahaa tule suvaita, eikä antaa sille pikkusormea. Yleiskokouksen “vastustavimmat” ja äänekkäimmät puheenvuorot olivat juuri noita ns. vanhoilta parroilta, pitkään yliopistossa olleilta ammattilaisilta. Heidän äänensä värisi ja he olivat tosissaan hengessä mukana.

Enkä kyllä voi itse mitään sille, että heidän puheitaan oli paljon miellyttävämpi kuunnella. Silloin sitä edes saattaa lähteä mielenosoitukseen, kun on edes se vastustava yhteishenki.

Miksi joku asia edes pitää myöntää, jos ei ole sitä mieltä? Mitä hyvää kapitalismissa on? Ei kai pahaa tule suvaita, eikä antaa sille pikkusormea.

]]>