Comments on: Tämän vuoksi johtajille nauretaan - katso shokkivideot http://vallankumous.blogsome.com/2009/02/04/taman-vuoksi-johtajille-nauretaan-katso-shokkivideot/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Wed, 08 May 2013 21:56:02 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Jussi http://vallankumous.blogsome.com/2009/02/04/taman-vuoksi-johtajille-nauretaan-katso-shokkivideot/#comment-195 Mon, 16 Feb 2009 08:26:59 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/02/04/taman-vuoksi-johtajille-nauretaan-katso-shokkivideot/#comment-195 Sori mainos, mutta: Käykää vilkaisemassa pienimuotoinen blogumentti samaisesta aiheesta, eli yliopistolaista : http://blogumentti.blogspot.com/ - Blogumentti blogi. Sori mainos, mutta:
Käykää vilkaisemassa pienimuotoinen blogumentti samaisesta aiheesta, eli yliopistolaista : http://blogumentti.blogspot.com/

- Blogumentti blogi.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/02/04/taman-vuoksi-johtajille-nauretaan-katso-shokkivideot/#comment-180 Wed, 04 Feb 2009 21:40:00 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/02/04/taman-vuoksi-johtajille-nauretaan-katso-shokkivideot/#comment-180 Tiina Arppe <a href="http://tarppe.blogspot.com/2009/02/itse-aiheutettua-alaikaisyytta.html" rel="nofollow">kirjoittaa</a> Niiniluodosta: <blockquote>Kansleri Niiniluotoa taas tekisi paikoin mieli syyttää suoranaisesta populismista: kuten hän hyvin tietää (vaikka tilaisuudessa muuta väittikin), yliopistojen nimellinen irrottaminen valtionhallinnon tuottavuusohjelmasta ei suinkaan merkitse niiden irrottamista tuottavuustavoitteesta eli jostakin vaaditut säästöt joka tapauksessa nipistetään. Toisaalta Niiniluodolta on melkoista hurskastelua esittää, että nykylaki vapauttaisi meidät esim. uuden palkkausjärjestelmän tapaisista valtionhallinnon "pakkouudistuksista", kun itse on kyseistä uudistusta rehtorina ollut paitsi puolustamassa myös aktiivisesti ajamassa - UPJ:n "oikeudenmukaisuuttahan" Niiniluoto marssitti aikoinaan perustelemaan kokonaisen filosofiarmeijan Aristoteleesta John Rawlsiin ja Axel Honnethiin (ks. esim. http://www.valt.helsinki.fi/blogs/patomaki/post4.htm - Niiniluodon vastaus Martti Koskenniemelle ja Heikki Patomäelle; ks. myös sitä seuraava keskustelu, jossa Niiniluodon tapa tulkita näitä filosofeja asetetaan erittäin vakuuttavin argumentein kyseenalaiseksi).</blockquote> Muistan, että kun tulin yliopistoon filosofian pääaineopiskelijana, tuntui jotenkin tärkeältä että silloinen rehtori oli "omia". No, joo, onpa tullut huvituttua siitä tunteesta jälkeenpäin. Tiina Arppe kirjoittaa Niiniluodosta:

Kansleri Niiniluotoa taas tekisi paikoin mieli syyttää suoranaisesta populismista: kuten hän hyvin tietää (vaikka tilaisuudessa muuta väittikin), yliopistojen nimellinen irrottaminen valtionhallinnon tuottavuusohjelmasta ei suinkaan merkitse niiden irrottamista tuottavuustavoitteesta eli jostakin vaaditut säästöt joka tapauksessa nipistetään. Toisaalta Niiniluodolta on melkoista hurskastelua esittää, että nykylaki vapauttaisi meidät esim. uuden palkkausjärjestelmän tapaisista valtionhallinnon “pakkouudistuksista”, kun itse on kyseistä uudistusta rehtorina ollut paitsi puolustamassa myös aktiivisesti ajamassa - UPJ:n “oikeudenmukaisuuttahan” Niiniluoto marssitti aikoinaan perustelemaan kokonaisen filosofiarmeijan Aristoteleesta John Rawlsiin ja Axel Honnethiin (ks. esim. http://www.valt.helsinki.fi/blogs/patomaki/post4.htm - Niiniluodon vastaus Martti Koskenniemelle ja Heikki Patomäelle; ks. myös sitä seuraava keskustelu, jossa Niiniluodon tapa tulkita näitä filosofeja asetetaan erittäin vakuuttavin argumentein kyseenalaiseksi).

Muistan, että kun tulin yliopistoon filosofian pääaineopiskelijana, tuntui jotenkin tärkeältä että silloinen rehtori oli “omia”. No, joo, onpa tullut huvituttua siitä tunteesta jälkeenpäin.

]]>
by: MoPo http://vallankumous.blogsome.com/2009/02/04/taman-vuoksi-johtajille-nauretaan-katso-shokkivideot/#comment-179 Wed, 04 Feb 2009 16:30:59 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/02/04/taman-vuoksi-johtajille-nauretaan-katso-shokkivideot/#comment-179 Kolbe kysyy, mistä toimitusjohtajamalli tulee, ja Niiniluoto vastaa, että onhan jo nykyinen rehtori vahvassa asemassa. Seuraavaksi voisi ehkä kysyä, että miksei sitten rehtorin valtaa pureta ja demokratisoida. Melkoisen puheopillisen puhalluksen ja retorisen suutarin Kolbe ja Niiniluoto saavat aikaan, vaikka molemmilla voisi jo koulutuksen puolesta olla edellytyksiä parempaan. Miksei avarakatseinen ja syvästyi sivistynyt Niiniluoto jo rehtorina noussut siivilleen kuin kotka, ja näyttänyt tietä uuteen Hellaaseen? Sen sijaan että katsoi UPJ keskusteluissa ja nytkin mahdolliseksi alentua hallintovirkamieheksi, joka ei vastaa Kolbelle ja muille kuin vertaiselleen. Kolbe kysyy, mistä toimitusjohtajamalli tulee, ja Niiniluoto vastaa, että onhan jo nykyinen rehtori vahvassa asemassa.

Seuraavaksi voisi ehkä kysyä, että miksei sitten rehtorin valtaa pureta ja demokratisoida.

Melkoisen puheopillisen puhalluksen ja retorisen suutarin Kolbe ja Niiniluoto saavat aikaan, vaikka molemmilla voisi jo koulutuksen puolesta olla edellytyksiä parempaan.

Miksei avarakatseinen ja syvästyi sivistynyt Niiniluoto jo rehtorina noussut siivilleen kuin kotka, ja näyttänyt tietä uuteen Hellaaseen? Sen sijaan että katsoi UPJ keskusteluissa ja nytkin mahdolliseksi alentua hallintovirkamieheksi, joka ei vastaa Kolbelle ja muille kuin vertaiselleen.

]]>