Comments on: Perustuloon pakottaminen http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 18:52:29 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Veera http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-619 Mon, 25 Jan 2010 12:52:23 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-619 "2. Kapitalismi toimii sosiaalisissa verkostoissa kaapparina ja kiinniottokoneistona. Kapitalistien tavoite on aidata yhteisestä alue ja vaatia pääsymaksu tälle alueelle. Yritykset ovat parasiitteja, jotka loisivat sosiaalista tuotantoa." Tämä on tärkeä kohta. Lähtökohtanamme on, että tieto, ja moni muukin asia, on alkujaan yhteistä. Onko tämä mitenkään mahdollista artikuloida osaksi julkista keskustelua ja mielipidettä yhteiskunnassa, jossa yksityisomaisuus on niin perustavanlaatuisen pyhä asia? Jos on, niin miten? Ensimmäisenä aiheesta tulee mieleen internetin "kommunistinen luonne", vapaat ohjelmistot, creative commons ja vastaavat. "Ensimmäistä tapaa on yritetty. Se ei ole toiminut. Toista tapaa ei ole yritetty, joskin jo kuopattu EuroMayDay-prosessi oli askel siihen suuntaan." Tähän haluaisin kommentoida, että Roomaakaan ei rakennettu päivässä. En usko, että vielä on mahdollista analysoida kunnolla eri tapojen toimivuutta. Tämän päivän keskusteluun ja tapahtumiin pitäisi saada jonkinlainen etäisyys. Politiikassa muutokset tapahtuvat kiusallisen hitaasti. Esimerkiksi suomalaisen sosiaaliturvan historiaa työväenliikkeen taistelun tuloksena on helpointa tarkastella näin jälkiviisaasti kymmeniä vuosia perästäpäin. “2. Kapitalismi toimii sosiaalisissa verkostoissa kaapparina ja kiinniottokoneistona. Kapitalistien tavoite on aidata yhteisestä alue ja vaatia pääsymaksu tälle alueelle. Yritykset ovat parasiitteja, jotka loisivat sosiaalista tuotantoa.”

Tämä on tärkeä kohta. Lähtökohtanamme on, että tieto, ja moni muukin asia, on alkujaan yhteistä. Onko tämä mitenkään mahdollista artikuloida osaksi julkista keskustelua ja mielipidettä yhteiskunnassa, jossa yksityisomaisuus on niin perustavanlaatuisen pyhä asia? Jos on, niin miten? Ensimmäisenä aiheesta tulee mieleen internetin “kommunistinen luonne”, vapaat ohjelmistot, creative commons ja vastaavat.

“Ensimmäistä tapaa on yritetty. Se ei ole toiminut. Toista tapaa ei ole yritetty, joskin jo kuopattu EuroMayDay-prosessi oli askel siihen suuntaan.”

Tähän haluaisin kommentoida, että Roomaakaan ei rakennettu päivässä. En usko, että vielä on mahdollista analysoida kunnolla eri tapojen toimivuutta. Tämän päivän keskusteluun ja tapahtumiin pitäisi saada jonkinlainen etäisyys.

Politiikassa muutokset tapahtuvat kiusallisen hitaasti. Esimerkiksi suomalaisen sosiaaliturvan historiaa työväenliikkeen taistelun tuloksena on helpointa tarkastella näin jälkiviisaasti kymmeniä vuosia perästäpäin.

]]>
by: Eläköön maoismi-opintopiiri http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-525 Sun, 27 Dec 2009 22:33:20 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-525 Taas täällä keskustelupalstalla on käynyt joku porvariston asiamies sensuroimassa Eläköön maoismi-opintopiirin kannanottoja... No enää me emme tänne kirjoittele jotta emme vaivaisi teitä... Taas täällä keskustelupalstalla on käynyt joku porvariston asiamies sensuroimassa Eläköön maoismi-opintopiirin kannanottoja… No enää me emme tänne kirjoittele jotta emme vaivaisi teitä…

]]>
by: Suomen ja Maon Ystävyyskomitea http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-524 Sat, 26 Dec 2009 22:50:19 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-524 Paras tapa juhlistaa Maon synttäreitä on istahtaa Mao-tuoliin ja juoda pari Mao-olutta. http://stuffedart.com/wp-content/uploads/2008/04/chairman-mao-chair.jpg http://www.creativeroots.org/wp-content/uploads/2009/09/mao_beer_concept_01.jpg Illan päätteeksi voisi vielä katsoa jonkun Maon vanhoista elokuvista.. http://farm4.static.flickr.com/3184/2342868113_ccb63f6e6b.jpg Paras tapa juhlistaa Maon synttäreitä on istahtaa Mao-tuoliin ja juoda pari Mao-olutta.

http://stuffedart.com/wp-content/uploads/2008/04/chairman-mao-chair.jpg

http://www.creativeroots.org/wp-content/uploads/2009/09/mao_beer_concept_01.jpg

Illan päätteeksi voisi vielä katsoa jonkun Maon vanhoista elokuvista..
http://farm4.static.flickr.com/3184/2342868113_ccb63f6e6b.jpg

]]>
by: Eläköön maoismi-opintopiiri http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-522 Fri, 25 Dec 2009 17:11:07 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-522 Ei ole olemassa mitään stalinistista mallia, on vain sosialistinen malli jossa "jokaiselta kykyjensä mukaan ja jokaiselle työnsä mukaan)toteutuu. Chiapasissa on esiintynyt edistyksellisiä merkkejä, mutta ne eivät oikein jaksa vakuuttaa... Toisin kuin Perun uuden vallan alueet jotka ovat kestäneet Fujimoristien ja Amerikkalaisten hyökkäyksen... Mutta tervetuloA ELÄKÖÖN MAOISMI-OPINTOPIIRIN TAPAHTUMIIN niistä tiedoitetaan sivulla http://kansansota.net/ Siellä voimme kiistellä kasvotusten kommunistit (tänäpäivänä marxilai-leniniläis-maolaiset) vs. porvariston asiamiehet (anarkistit yms) Muistakaa juhlia puheenjohtaja Mao Tsetungin syntymäpäivää 26.12.2009 Ei ole olemassa mitään stalinistista mallia, on vain sosialistinen malli jossa “jokaiselta kykyjensä mukaan ja jokaiselle työnsä mukaan)toteutuu. Chiapasissa on esiintynyt edistyksellisiä merkkejä, mutta ne eivät oikein jaksa vakuuttaa… Toisin kuin Perun uuden vallan alueet jotka ovat kestäneet Fujimoristien ja Amerikkalaisten hyökkäyksen…

Mutta tervetuloA ELÄKÖÖN MAOISMI-OPINTOPIIRIN TAPAHTUMIIN niistä tiedoitetaan sivulla http://kansansota.net/

Siellä voimme kiistellä kasvotusten kommunistit (tänäpäivänä marxilai-leniniläis-maolaiset) vs. porvariston asiamiehet (anarkistit yms)

Muistakaa juhlia puheenjohtaja Mao Tsetungin syntymäpäivää 26.12.2009

]]>
by: Ajatteleva yksilö http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-517 Wed, 23 Dec 2009 19:07:35 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-517 Dogmaatikoilla( ynnä muilla tynnyrissä elävillä) on huono tapa karata keskustelusta olematta vastaamatta kysymyksiin. Et edelleenkään vastannut kysymykseen onko Chiapasissa säilynyt markkinatalous vai ei. Sitä paitsi, stalinistisen mallin mukaan tapahtuva keskittäminen on kaukana sosialismista. Sille on olemassa toinenkin nimi. Dogmaatikoilla( ynnä muilla tynnyrissä elävillä) on huono tapa karata keskustelusta olematta vastaamatta kysymyksiin.

Et edelleenkään vastannut kysymykseen onko Chiapasissa säilynyt markkinatalous vai ei. Sitä paitsi, stalinistisen mallin mukaan tapahtuva keskittäminen on kaukana sosialismista.
Sille on olemassa toinenkin nimi.

]]>
by: Eläköön maoismi-opintopiiri http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-509 Sun, 20 Dec 2009 21:22:48 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-509 Tässä vielä Suuren Leninin kirjoitus vuodelta 1901 Anarkismi ja sosialismi Lähde: V. I. Lenin: Valitut teokset, 10:ssä osassa. Teesit: 1. Anarkismi ei ole olemassaolonsa 35 - 40 vuoden (Bakunin ja Internationaali 1866 -) aikana (ja Stirneristä alkaen paljon pidemmän ajan kuluessa) antanut mitään muuta kuin yleisiä fraaseja riistoa vastaan. Yli 2000 vuotta ovat nämä fraasit olleet liikkeessä. Puuttuu (a) riiston syiden ymmärtämistä; (b) sosialismiin johtavan yhteiskuntakehityksen ymmärtämistä; (c) luokkataistelun ymmärtämistä sosialismin toteuttamisen luomisvoimana. 2. Riiston s y i d e n ymmärtäminen. Yksityisomistus tavaratalouden perustana. Tuotantovälineiden yhteiskunnallinen omistus. Nil [ei mitään, nihil] anarkismilla. Anarkismi on nurinpäin käännettyä porvarillista individualismia. Individualismi koko maailmankatsomuksen perustana. Pienomistuksen ja maalla harjoitettavan pientalouden puolustaminen. Keine Majorität. [ei enemmistöä; anarkistit kieltävät vähemmistön alistumisen enemmistölle] Vallan yhdistävän ja organisoivan voiman kieltäminen. 3. Ei ymmärretä yhteiskunnan kehitystä - suurtuotannon merkitys - kapitalismin kehittymistä sosialismiksi. (Anarkismi on epätoivon aikaansaannos. Raiteiltaan suistuneen intellektuellin tai kulkurin, mutta ei proletaarin psykologiaa.) 4. Ei ymmärretä proletariaatin luokkataistelua. Järjetön politiikan kieltäminen porvarillisessa yhteiskunnassa. Ei ymmärretä työläisten järjestämisen ja kasvatuksen merkitystä. Yleispätevinä lääkkeinä yksipuolisia, muusta yhteydestä temmattuja keinoja. 5. Mitä anarkismi, joka on aikoinaan ollut vallitsevana romaanisissa maissa, on antanut Euroopan uusimmassa historiassa? - Ei mitään doktriinia, vallankumouksellista oppia, teoriaa. - Työväenliikkeen pirstoutumisen. - Täydellisen fiaskon vallankumousliikkeen kokeiluissa (proudhonismi 1871, bakuninilaisuus 1873). - Työväenluokan alistamisen porvarillisen politiikan kieltämisen varjolla. 1901 V. I. LENIN Tässä vielä Suuren Leninin kirjoitus vuodelta 1901 Anarkismi ja sosialismi

Lähde: V. I. Lenin: Valitut teokset, 10:ssä osassa.

Teesit:

1.

Anarkismi ei ole olemassaolonsa 35 - 40 vuoden (Bakunin ja Internationaali 1866 -) aikana (ja Stirneristä alkaen paljon pidemmän ajan kuluessa) antanut mitään muuta kuin yleisiä fraaseja riistoa vastaan.

Yli 2000 vuotta ovat nämä fraasit olleet liikkeessä. Puuttuu (a) riiston syiden ymmärtämistä; (b) sosialismiin johtavan yhteiskuntakehityksen ymmärtämistä; (c) luokkataistelun ymmärtämistä sosialismin toteuttamisen luomisvoimana.

2.

Riiston s y i d e n ymmärtäminen. Yksityisomistus tavaratalouden perustana. Tuotantovälineiden yhteiskunnallinen omistus. Nil [ei mitään, nihil] anarkismilla.

Anarkismi on nurinpäin käännettyä porvarillista individualismia. Individualismi koko maailmankatsomuksen perustana.

Pienomistuksen ja maalla harjoitettavan pientalouden puolustaminen.

Keine Majorität. [ei enemmistöä; anarkistit kieltävät vähemmistön alistumisen enemmistölle]

Vallan yhdistävän ja organisoivan voiman kieltäminen.

3.

Ei ymmärretä yhteiskunnan kehitystä - suurtuotannon merkitys - kapitalismin kehittymistä sosialismiksi. (Anarkismi on epätoivon aikaansaannos. Raiteiltaan suistuneen intellektuellin tai kulkurin, mutta ei proletaarin psykologiaa.)

4.

Ei ymmärretä proletariaatin luokkataistelua.

Järjetön politiikan kieltäminen porvarillisessa yhteiskunnassa.

Ei ymmärretä työläisten järjestämisen ja kasvatuksen merkitystä.

Yleispätevinä lääkkeinä yksipuolisia, muusta yhteydestä temmattuja keinoja.

5.

Mitä anarkismi, joka on aikoinaan ollut vallitsevana romaanisissa maissa, on antanut Euroopan uusimmassa historiassa?

- Ei mitään doktriinia, vallankumouksellista oppia, teoriaa.

- Työväenliikkeen pirstoutumisen.

- Täydellisen fiaskon vallankumousliikkeen kokeiluissa (proudhonismi 1871, bakuninilaisuus 1873).

- Työväenluokan alistamisen porvarillisen politiikan kieltämisen varjolla.

1901

V. I. LENIN

]]>
by: pttp http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-507 Sat, 19 Dec 2009 02:37:48 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-507 "säilynyt markkinatalous eli ei ole tapahtunut mitään" Mitähän tässä tarkoitetaan markkinataloudella, sitäkö että talous ei ole keskusjohdon hallussa? Ja oletko sitä mieltä että saavutuksista voidaan puhua vasta kun kaikki talous on keskitetty? Sitä odotellessa.. “säilynyt markkinatalous eli ei ole tapahtunut mitään”
Mitähän tässä tarkoitetaan markkinataloudella, sitäkö että talous ei ole keskusjohdon hallussa? Ja oletko sitä mieltä että saavutuksista voidaan puhua vasta kun kaikki talous on keskitetty?
Sitä odotellessa..

]]>
by: Ajatteleva yksilö http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-506 Sat, 12 Dec 2009 21:15:40 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-506 "Espanjan sisällissota, Chiapas, Oaxaca ja Argentiinan kansannousu ovat tunnetuimpia esimerkkejä siitä miten on rakennettu ei-keskusjohtoista ja antiautoritääristä yhteiskuntaa. Joopa joo onpas todella vahvoja esimerkkejä…Espanjan sisällissota hävittiin ja noissa muissakin on säilynyt markkinatalous eli niissä ei ole tapahtunut mitään…" Olisitko kenties valmis perustelemaan edes hiukan millä perusteella Chiapasissa on säilynyt markkinatalous? Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla perusteet siihen. Voisitko myös kertoa minkä tähden maolaiset tuntuvat niin kovin inhoavan kaikkea autonomista ja heistä erillään olevaa yhteiskunnan vastaista toimintaa? Minkä takia Perussa Villa El Salvadorin monia hyödyllisiä autonomisia projekteja täytyi terrorisoida ja kansalaisjärjestöjä painostaa? “Espanjan sisällissota, Chiapas, Oaxaca ja Argentiinan kansannousu ovat tunnetuimpia esimerkkejä siitä miten on rakennettu ei-keskusjohtoista ja antiautoritääristä yhteiskuntaa. Joopa joo onpas todella vahvoja esimerkkejä…Espanjan sisällissota hävittiin ja noissa muissakin on säilynyt markkinatalous eli niissä ei ole tapahtunut mitään…”

Olisitko kenties valmis perustelemaan edes hiukan millä perusteella Chiapasissa on säilynyt markkinatalous? Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla perusteet siihen.

Voisitko myös kertoa minkä tähden maolaiset tuntuvat niin kovin inhoavan kaikkea autonomista ja heistä erillään olevaa yhteiskunnan vastaista toimintaa? Minkä takia Perussa Villa El Salvadorin monia hyödyllisiä autonomisia projekteja täytyi terrorisoida ja kansalaisjärjestöjä painostaa?

]]>
by: Eläköön maoismi-opintopiiri http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-505 Fri, 11 Dec 2009 15:30:40 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-505 Tulkaa keskustelemaan maolaisten kanssa... Espanjan sisällissota, Chiapas, Oaxaca ja Argentiinan kansannousu ovat tunnetuimpia esimerkkejä siitä miten on rakennettu ei-keskusjohtoista ja antiautoritääristä yhteiskuntaa. Joopa joo onpas todella vahvoja esimerkkejä...Espanjan sisällissota hävittiin ja noissa muissakin on säilynyt markkinatalous eli niissä ei ole tapahtunut mitään... Onko maoismi sitten menestystarina? Kyllä! esim. suuren proletaariseen kulttuurivallankumoukseen satamiljoonaiset kansanjoukot lähtivät täysin spontaanisti ilman puolueen käskyjä... Mutta me maolaiset tiedämme,että nykypäivän Kiina ei ole sosialistinen vaan suuri kansanvankila joka vaatii uutta vallankumousta eli Kansansotaa kommunismiin asti! Maolaiset ja sympatisoijat älkää antako anarkistien ja muiden porvariston asiamiehien tekstejen vaikuttaa ajatteluunne! Tähän loppuun lainaamme hieman puheenjohtaja Mao Tsetungia: "Mitä meihin tulee, mielestäni on paha, jos joku henkilö, poliittinen puolue, armeija tai koulu ei ole vihollisen hyökkäilyjen kohteena, sillä siinä tapauksessa asia olisi epäilemättä niin, että olemme vajonneet vihollisen tasolle. On hyvä, jos me olemme vihollisen hyökkäilyjen kohteena, koska se todistaa, että olemme tehneet selvän rajan vihollisen ja itsemme välille. Vieläkin parempi on, jos vihollinen hyökkäilee meitä vastaan hillittömästi ja maalaa meidät täysin mustiksi ja sanoo meidän olevan vailla ainoatakaan hyvettä, koska se osoittaa, että emme ole ainoastaan tehneet selvää rajaa vihollisen ja itsemme välille, vaan myös saavuttaneet varsin paljon työssämme." http://kansansota.net/ Tulkaa keskustelemaan maolaisten kanssa…

Espanjan sisällissota, Chiapas, Oaxaca ja Argentiinan kansannousu ovat tunnetuimpia esimerkkejä siitä miten on rakennettu ei-keskusjohtoista ja antiautoritääristä yhteiskuntaa. Joopa joo onpas todella vahvoja esimerkkejä…Espanjan sisällissota hävittiin ja noissa muissakin on säilynyt markkinatalous eli niissä ei ole tapahtunut mitään…

Onko maoismi sitten menestystarina? Kyllä! esim. suuren proletaariseen kulttuurivallankumoukseen satamiljoonaiset kansanjoukot lähtivät täysin spontaanisti ilman puolueen käskyjä… Mutta me maolaiset tiedämme,että nykypäivän Kiina ei ole sosialistinen vaan suuri kansanvankila joka vaatii uutta vallankumousta eli Kansansotaa kommunismiin asti!

Maolaiset ja sympatisoijat älkää antako anarkistien ja muiden porvariston asiamiehien tekstejen vaikuttaa ajatteluunne!

Tähän loppuun lainaamme hieman puheenjohtaja Mao Tsetungia:

“Mitä meihin tulee, mielestäni on paha, jos joku henkilö, poliittinen puolue, armeija tai koulu ei ole vihollisen hyökkäilyjen kohteena, sillä siinä tapauksessa asia olisi epäilemättä niin, että olemme vajonneet vihollisen tasolle. On hyvä, jos me olemme vihollisen hyökkäilyjen kohteena, koska se todistaa, että olemme tehneet selvän rajan vihollisen ja itsemme välille. Vieläkin parempi on, jos vihollinen hyökkäilee meitä vastaan hillittömästi ja maalaa meidät täysin mustiksi ja sanoo meidän olevan vailla ainoatakaan hyvettä, koska se osoittaa, että emme ole ainoastaan tehneet selvää rajaa vihollisen ja itsemme välille, vaan myös saavuttaneet varsin paljon työssämme.”

http://kansansota.net/

]]>
by: pttp http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-453 Sun, 25 Oct 2009 23:43:16 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/21/perustuloon-pakottaminen/#comment-453 No perkele. Onkohan viisasta lähteä keskustelemaan Maolaisen kanssa? "Ilman sentralismia nimeomaan on mokattu niin monta kertaa; sanokaa yksikin esimerkki missä anarkistit ovat ottaneet vallan? -selaista ei ole! " Espanjan sisällissota, Chiapas, Oaxaca ja Argentiinan kansannousu ovat tunnetuimpia esimerkkejä siitä miten on rakennettu ei-keskusjohtoista ja antiautoritääristä yhteiskuntaa. Onko Maolaisuus sitten menestystarina? Varmasti, jos halutaan valtaa. Kiinan keskusjohto on vieläkin olemassa. Muita saavutuksia? Miljoonien ihmisten kuolema ylhäältä johdetun "sosialismin" takia blaablaablaa. Jos Maolaisuus Kiinassa oli sotilasvaltaa, ja sinä olet hyökkäämässä maoismilla sotilasvaltaa vastaan, niin mitä helvettiä? No perkele. Onkohan viisasta lähteä keskustelemaan Maolaisen kanssa?

“Ilman sentralismia nimeomaan on mokattu niin monta kertaa; sanokaa yksikin esimerkki missä anarkistit ovat ottaneet vallan? -selaista ei ole! ”
Espanjan sisällissota, Chiapas, Oaxaca ja Argentiinan kansannousu ovat tunnetuimpia esimerkkejä siitä miten on rakennettu ei-keskusjohtoista ja antiautoritääristä yhteiskuntaa.
Onko Maolaisuus sitten menestystarina? Varmasti, jos halutaan valtaa. Kiinan keskusjohto on vieläkin olemassa. Muita saavutuksia? Miljoonien ihmisten kuolema ylhäältä johdetun “sosialismin” takia blaablaablaa.
Jos Maolaisuus Kiinassa oli sotilasvaltaa, ja sinä olet hyökkäämässä maoismilla sotilasvaltaa vastaan, niin mitä helvettiä?

]]>