Comments on: Vappukatekismus 2009 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/24/vappukatekismus-2009/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 19:17:03 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Luther Blisset http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/24/vappukatekismus-2009/#comment-281 Sun, 26 Apr 2009 19:08:30 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/24/vappukatekismus-2009/#comment-281 Parasta kutsuanalyysia mitä oon koskaan lukenut =D Parasta kutsuanalyysia mitä oon koskaan lukenut =D

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/24/vappukatekismus-2009/#comment-278 Sat, 25 Apr 2009 00:06:50 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/24/vappukatekismus-2009/#comment-278 Totta, Suomessa mielenosoitukset on usein poliisien marsseja. Smash Asemkin oli poliisien performanssi. :) Onhan se affirmatiivista olla ottamatta "vihollista" liikaa huomioon ja keskittyä sen sijaan hyvään meininkiin. -- Suomen poliisin taktiikasta massatapahtumissa olisi helppo vetää jotain tällaista analyysia: kun poliisi marssii paikalle valtavalla ylivoimalla ja raskailla mellakkavarusteilla, tilanne voi näyttää jo aluksi siltä, että vastakkain ovat "turvallisuus" ja "vaara". Tilanne saadaan näyttämään niin uhkaavalta, että sitä varten tarvitaan rajavartiosto, palokunta, jouha-joukot ja tarkka-ampuja. Alkuasetelmaan siis kirjoitetaan sopivat roolit kaikilla osapuolille, ja jos poliisilla käy tuuri, tapahtuma etenee tämän kieliopin mukaan. Mellakkapoliisit provosoivat esim. tönimällä huvikseen ja nappaamalla kulkueesta satunnaisen lipunkantajan, järjestysmiehen tai tanssijan. Jos provoaminen onnistuu ja tilanne kärjistyy, alkuasetelman vuoksi sivulliset – varsinkin mediat – voivat ikään kuin huokaista helpotuksesta: "Tässä on nyt sitä riehumista, alkuasetelma piti paikkaansa, huuh, tätä on helppo analysoida." Näin repression päämäärä toteutuu, keskustelu tapahtumasta kääntyy sen sisällön sijaan sen muotoon ja "häiriköintiin". Samalla sivuutetaan onnistuneesti kaupunkitilan politiikka ja latistetaan tapahtuma tekniseksi kysymykseksi kontrollista ja riehumisesta jne. Totta, Suomessa mielenosoitukset on usein poliisien marsseja. Smash Asemkin oli poliisien performanssi. :)

Onhan se affirmatiivista olla ottamatta “vihollista” liikaa huomioon ja keskittyä sen sijaan hyvään meininkiin.

Suomen poliisin taktiikasta massatapahtumissa olisi helppo vetää jotain tällaista analyysia: kun poliisi marssii paikalle valtavalla ylivoimalla ja raskailla mellakkavarusteilla, tilanne voi näyttää jo aluksi siltä, että vastakkain ovat “turvallisuus” ja “vaara”. Tilanne saadaan näyttämään niin uhkaavalta, että sitä varten tarvitaan rajavartiosto, palokunta, jouha-joukot ja tarkka-ampuja. Alkuasetelmaan siis kirjoitetaan sopivat roolit kaikilla osapuolille, ja jos poliisilla käy tuuri, tapahtuma etenee tämän kieliopin mukaan. Mellakkapoliisit provosoivat esim. tönimällä huvikseen ja nappaamalla kulkueesta satunnaisen lipunkantajan, järjestysmiehen tai tanssijan. Jos provoaminen onnistuu ja tilanne kärjistyy, alkuasetelman vuoksi sivulliset – varsinkin mediat – voivat ikään kuin huokaista helpotuksesta: “Tässä on nyt sitä riehumista, alkuasetelma piti paikkaansa, huuh, tätä on helppo analysoida.” Näin repression päämäärä toteutuu, keskustelu tapahtumasta kääntyy sen sisällön sijaan sen muotoon ja “häiriköintiin”. Samalla sivuutetaan onnistuneesti kaupunkitilan politiikka ja latistetaan tapahtuma tekniseksi kysymykseksi kontrollista ja riehumisesta jne.

]]>
by: Ilkka http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/24/vappukatekismus-2009/#comment-277 Fri, 24 Apr 2009 23:45:06 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/04/24/vappukatekismus-2009/#comment-277 Kannattaa katsoa vaikak flickr.com haulla sana "euro mayday". Suomen EMD demokuvat ovat lähinnä kuvia marssivista poliisiriveistä. Muiden maiden vastaavat kuvat ovat hyvän näköisistä ihmisistä bilettämässä kaduilla. Tanssimista, musisointia, hauskanpitoa jne. Mä en käsitä mikä ihme Suomen meininkejä vaivaa. Syy ei voi olla ulkopuolinen provokaatio pelkästään. Toivottavasti tänä vappuna saadaan enemän hyvää meininkiä, ja että ihmisillä on oikeasti hauskaa. Ainakaan mä en aijo ottaa, tai julkaista valokuvia poliisesita. Please, älkää muutkaan.. Kannattaa katsoa vaikak flickr.com haulla sana “euro mayday”.
Suomen EMD demokuvat ovat lähinnä kuvia marssivista poliisiriveistä. Muiden maiden vastaavat kuvat ovat hyvän näköisistä ihmisistä bilettämässä kaduilla. Tanssimista, musisointia, hauskanpitoa jne.

Mä en käsitä mikä ihme Suomen meininkejä vaivaa. Syy ei voi olla ulkopuolinen provokaatio pelkästään. Toivottavasti tänä vappuna saadaan enemän hyvää meininkiä, ja että ihmisillä on oikeasti hauskaa. Ainakaan mä en aijo ottaa, tai julkaista valokuvia poliisesita. Please, älkää muutkaan..

]]>