Comments on: Minä ja aktivistit http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Mon, 13 May 2013 11:21:31 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Antti R. http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-322 Sat, 06 Jun 2009 00:41:50 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-322 Luokittelu on ihan hauska, mutta häiritsee se että anarkistien kohdalla nostat esiin tukiryhmän (punkkarit), kun taas autonomien kohdalla puhut itse aktivisteista. Molemmilla ryhmillä aktivistien ja tukijoiden kompositio on erilainen, ja jälkimmäiset itse asiassa ovat paljolti päällekkäisiä kaikilla kolmella. Blackin kirjoituksen ymmärrät mielestäni väärin, lähinnä noi anarkismikritiikki-heitot ovat tyypillistä vasemmiston anarkismikritiikkiä siinä missä Black hyökkää anarkismia vähän toisesta vinkkelistä. Ja jos joku kutsuu mua dogmaatikoksi, oon selvästi saavuttanut jotain koska sillon vastapuolelta alkaa argumentit loppua... Luokittelu on ihan hauska, mutta häiritsee se että anarkistien kohdalla nostat esiin tukiryhmän (punkkarit), kun taas autonomien kohdalla puhut itse aktivisteista. Molemmilla ryhmillä aktivistien ja tukijoiden kompositio on erilainen, ja jälkimmäiset itse asiassa ovat paljolti päällekkäisiä kaikilla kolmella.

Blackin kirjoituksen ymmärrät mielestäni väärin, lähinnä noi anarkismikritiikki-heitot ovat tyypillistä vasemmiston anarkismikritiikkiä siinä missä Black hyökkää anarkismia vähän toisesta vinkkelistä.

Ja jos joku kutsuu mua dogmaatikoksi, oon selvästi saavuttanut jotain koska sillon vastapuolelta alkaa argumentit loppua…

]]>
by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-318 Tue, 02 Jun 2009 11:43:45 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-318 Klementiini: Itse postauksessa ainoa kohta johon kommentoin oli <i>"Vittuun strategia, uho päälle ja kadulle."</i> Muuten teksti oli ihan viihdyttävä. Muuten nuo kohdat joita lainasin eivät olleet blogipostauksesta vaan kommentista no. 2. Nuo kohdat vaikuttivat olevan pelkkää suunpieksäntää vailla pohjaa, ja siksi halusin niihin tarkennusta, joiden pohjalta voisi ehkä rakentaa keskustelua. Pelkkä linkki takun kommenttiketjuun ei oikein riitä. Klementiini: Itse postauksessa ainoa kohta johon kommentoin oli “Vittuun strategia, uho päälle ja kadulle.” Muuten teksti oli ihan viihdyttävä.

Muuten nuo kohdat joita lainasin eivät olleet blogipostauksesta vaan kommentista no. 2. Nuo kohdat vaikuttivat olevan pelkkää suunpieksäntää vailla pohjaa, ja siksi halusin niihin tarkennusta, joiden pohjalta voisi ehkä rakentaa keskustelua. Pelkkä linkki takun kommenttiketjuun ei oikein riitä.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-313 Fri, 29 May 2009 14:22:43 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-313 Hemi: Aika tyhjentävää mietintöä taas. :) ja samaa mieltä olen lähes kaikesta. Tarkennus vain: jos mollaan vaikka "hippiä" jostain, en tarkoita kokonaisia ihmisiä, vaan tiettyä asennetta tai abstraktia hahmoa, joka ruumiillistuu milloin kenessäkin. Hemi: Aika tyhjentävää mietintöä taas. :) ja samaa mieltä olen lähes kaikesta. Tarkennus vain: jos mollaan vaikka “hippiä” jostain, en tarkoita kokonaisia ihmisiä, vaan tiettyä asennetta tai abstraktia hahmoa, joka ruumiillistuu milloin kenessäkin.

]]>
by: Hemi http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-311 Fri, 29 May 2009 01:43:19 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-311 Tässä on sinänsä aika tyypillisiä olkipukkeja, "hippi" ja "anarkisti" on toki tyypillisiä maalitauluja, joiden mollaaminen ei sinänsä tarkoita yhtään mitään. En kyllä tiedä, kuka sitten olisi sellainen taho, joka on saanut jotakin aikaan? Jos puhutaan autonomeista, tästä kourallisesta kirjoittelijoita ja demojen organisoijia, niin tuloksena voidaan pitää prekariaatin käsitteen lanseeraus (suomessa) ja perustulon "tuominen keskusteluun" joo. Se ei sinänsä tarkoita yhtään mitään. Se voi tarkoittaa katastrofin aineksia... Valtamediaa voidaan pitää viestinnällisenä saavutuksena, samoin Takkua. Siltäosin tasoissa. Molemmilla aika samanlaisia piirteitä, maskifetisointia yms. Sitten on megafonin tekstiarkisto, toisaalta anarkistinen kirjasto, molemmat tuovat poliittisia ulottuvuuksia mm. akateemisille käsitteille. Ehkä vaikuttavat öisin aiheitaan googlaileville opiskelijoille... mitä ei toki pidä väheksyä, laajat tekstiarkistot voivat hallita käsitteitä hallitsemalla hakutuloksia, ja käsitteet määrittävät todellisuutta... Sompasaaren Sosiaalikeskus on ehkä todellisin tulos mitä on saatu aikaan, mutta sen potentiaali on paljolti realisoitumatonta, ja sen suhteen ei kyllä voida vetää paljon rajoja, kun sitä tekemässä on olleet aika monenlaiset ihmiset. Sitä onko graffitiaita ja nollatolen alueellinen pehemeneminen muuten "voitto" vai ei... luulen että siinä on kyse yksinkertaisen kylmästä gentrifikaatiosta, samoin kuin osin talossakin... On totta, että suurella osalla kansalaisjärjestöjä on pehmennetty ja konformistinen asennoituminen, samoin poliittisilla nuorisojärjestöillä, ne eivät pysty kommunikoimaan paljon... mitä olen osaltani yrittänyt muuttaa aseistakieltäytyjäliitossa... ehkä on kyseenalaista mitä ne edes voivat kommunikoida. Tässä on sinänsä aika tyypillisiä olkipukkeja, “hippi” ja “anarkisti” on toki tyypillisiä maalitauluja, joiden mollaaminen ei sinänsä tarkoita yhtään mitään.
En kyllä tiedä, kuka sitten olisi sellainen taho, joka on saanut jotakin aikaan? Jos puhutaan autonomeista, tästä kourallisesta kirjoittelijoita ja demojen organisoijia, niin tuloksena voidaan pitää prekariaatin käsitteen lanseeraus (suomessa) ja perustulon “tuominen keskusteluun” joo. Se ei sinänsä tarkoita yhtään mitään. Se voi tarkoittaa katastrofin aineksia…
Valtamediaa voidaan pitää viestinnällisenä saavutuksena, samoin Takkua. Siltäosin tasoissa. Molemmilla aika samanlaisia piirteitä, maskifetisointia yms.
Sitten on megafonin tekstiarkisto, toisaalta anarkistinen kirjasto, molemmat tuovat poliittisia ulottuvuuksia mm. akateemisille käsitteille. Ehkä vaikuttavat öisin aiheitaan googlaileville opiskelijoille… mitä ei toki pidä väheksyä, laajat tekstiarkistot voivat hallita käsitteitä hallitsemalla hakutuloksia, ja käsitteet määrittävät todellisuutta…
Sompasaaren Sosiaalikeskus on ehkä todellisin tulos mitä on saatu aikaan, mutta sen potentiaali on paljolti realisoitumatonta, ja sen suhteen ei kyllä voida vetää paljon rajoja, kun sitä tekemässä on olleet aika monenlaiset ihmiset. Sitä onko graffitiaita ja nollatolen alueellinen pehemeneminen muuten “voitto” vai ei… luulen että siinä on kyse yksinkertaisen kylmästä gentrifikaatiosta, samoin kuin osin talossakin…
On totta, että suurella osalla kansalaisjärjestöjä on pehmennetty ja konformistinen asennoituminen, samoin poliittisilla nuorisojärjestöillä, ne eivät pysty kommunikoimaan paljon… mitä olen osaltani yrittänyt muuttaa aseistakieltäytyjäliitossa… ehkä on kyseenalaista mitä ne edes voivat kommunikoida.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-308 Wed, 20 May 2009 18:26:39 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-308 rot: mielenkiintoista. Postaus tölväisi anarkisteja, autonomeja ja kansalaisjärjestöjä kaikkia. Koska tiedän anarkistien olevan kaikkein herkkähipiäisimpiä ja identiteettihakuisimpia, heidän kohdallaan olin erityisen hellävarainen ja tähdensin, että kyse on vain "pienestä osasta totuutta" jne. Silti kukaan ei älähdä autonomeista tai aktivisteista, vaan ainoastaan anarkisteista. Miksi? Mitä tämä osoittaa? Jos haluaa lukea jotain pohjaa postauksen anarkoja koskevilla pointeille, sitä löytyy <a href="http://takku.net/article.php?story=20090410083135388">näistä kommenteista</a>. rot: mielenkiintoista. Postaus tölväisi anarkisteja, autonomeja ja kansalaisjärjestöjä kaikkia. Koska tiedän anarkistien olevan kaikkein herkkähipiäisimpiä ja identiteettihakuisimpia, heidän kohdallaan olin erityisen hellävarainen ja tähdensin, että kyse on vain “pienestä osasta totuutta” jne. Silti kukaan ei älähdä autonomeista tai aktivisteista, vaan ainoastaan anarkisteista. Miksi? Mitä tämä osoittaa?

Jos haluaa lukea jotain pohjaa postauksen anarkoja koskevilla pointeille, sitä löytyy näistä kommenteista.

]]>
by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-307 Tue, 19 May 2009 20:14:45 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-307 Tässä mennään taas kovin yleisellä tasolla. Onko tällainen "kritiikki" yhtään erilaista verrattuna siihen että jotkut anarkistit huolestuvat siitä kun alkaa näyttää siltä että Leniniä kaivetaan mausoleumista? <blockquote>rakennetaan kyttäyskoneisto, joka varmistaa sen että mitään ei varmasti saada aikaan</blockquote> ? Mitä tämä nyt tarkoittaa? Missä on rakennettu "kyttäyskoneistoja"? Missä on pyritty "varmistamaan että mitään ei varmasti saada aikaan"? <blockquote>koska joidenkin anarkojen mukaan melkein kaikki muu toiminta kuin kommunikoimaton sekoilu ja luomubasilikan kasvattaminen on automaattisesti “managerialismia”, “leninismiä”, “alistamista” tai “poliittiseksi broileriksi” ryhtymistä.</blockquote> ? Täh? <blockquote>Tällainen anarkismi ansaitsee minusta provonsa.</blockquote> Onhan se tietty kiva rakentaa olkiukkoja ja hakata niitä. Ja itse tekstiin: <blockquote> Vittuun strategia, uho päälle ja kadulle. </blockquote> Täh? Mistä lähtien anarkistit ovat olleet "vittuun strategia" -linjalla? Tässä mennään taas kovin yleisellä tasolla. Onko tällainen “kritiikki” yhtään erilaista verrattuna siihen että jotkut anarkistit huolestuvat siitä kun alkaa näyttää siltä että Leniniä kaivetaan mausoleumista?

rakennetaan kyttäyskoneisto, joka varmistaa sen että mitään ei varmasti saada aikaan

? Mitä tämä nyt tarkoittaa? Missä on rakennettu “kyttäyskoneistoja”? Missä on pyritty “varmistamaan että mitään ei varmasti saada aikaan”?

koska joidenkin anarkojen mukaan melkein kaikki muu toiminta kuin kommunikoimaton sekoilu ja luomubasilikan kasvattaminen on automaattisesti “managerialismia”, “leninismiä”, “alistamista” tai “poliittiseksi broileriksi” ryhtymistä.

? Täh?

Tällainen anarkismi ansaitsee minusta provonsa.

Onhan se tietty kiva rakentaa olkiukkoja ja hakata niitä.

Ja itse tekstiin:

Vittuun strategia, uho päälle ja kadulle.

Täh? Mistä lähtien anarkistit ovat olleet “vittuun strategia” -linjalla?

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-306 Tue, 19 May 2009 00:16:32 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-306 Mikko: kokeillaan, numerosarjat näyttävät vähän ankeilta... pttp: varmaankin ensimmäinen kerta kun joku ymmärsi mitä haluan sanoa! :D Mikko: kokeillaan, numerosarjat näyttävät vähän ankeilta…

pttp: varmaankin ensimmäinen kerta kun joku ymmärsi mitä haluan sanoa! :D

]]>
by: pttp http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-305 Mon, 18 May 2009 20:48:51 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-305 "Eräs (jossain määrin anarkohenkinen) toveri kuvasi tiettyjen suomalaisten anarkistien meininkiä ihan hauskasti “käänteiseksi stanilismiksi”: rakennetaan kyttäyskoneisto, joka varmistaa sen että mitään ei varmasti saada aikaan - koska joidenkin anarkojen mukaan melkein kaikki muu toiminta kuin kommunikoimaton sekoilu ja luomubasilikan kasvattaminen on automaattisesti “managerialismia”, “leninismiä”, “alistamista” tai “poliittiseksi broileriksi” ryhtymistä. Tällainen anarkismi ansaitsee minusta provonsa." Kommentti täydensi kiitettävästi alkuperäistekstiä. Olen varsin samaa mieltä: ne, jotka vahvasti korostavat olevansa anarkisteja, ovat monesti hyvinkin dogmaattista ja fanaattisen puristista linjaa vaativia. “Eräs (jossain määrin anarkohenkinen) toveri kuvasi tiettyjen suomalaisten anarkistien meininkiä ihan hauskasti “käänteiseksi stanilismiksi”: rakennetaan kyttäyskoneisto, joka varmistaa sen että mitään ei varmasti saada aikaan - koska joidenkin anarkojen mukaan melkein kaikki muu toiminta kuin kommunikoimaton sekoilu ja luomubasilikan kasvattaminen on automaattisesti “managerialismia”, “leninismiä”, “alistamista” tai “poliittiseksi broileriksi” ryhtymistä. Tällainen anarkismi ansaitsee minusta provonsa.”
Kommentti täydensi kiitettävästi alkuperäistekstiä. Olen varsin samaa mieltä: ne, jotka vahvasti korostavat olevansa anarkisteja, ovat monesti hyvinkin dogmaattista ja fanaattisen puristista linjaa vaativia.

]]>
by: Mikko / Rahasta http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-304 Mon, 18 May 2009 11:51:51 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-304 Pieni vinkki: muuta Blogsomen asetuksissa Default date format muotoon d.m.y niin saat päivämäärän muotoon "16.5.2009". Nuo englanninkieliset päiväykset vähän tökkivät silmään. Pieni vinkki: muuta Blogsomen asetuksissa Default date format muotoon d.m.y niin saat päivämäärän muotoon “16.5.2009″. Nuo englanninkieliset päiväykset vähän tökkivät silmään.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-302 Mon, 18 May 2009 01:47:54 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/16/mina-ja-aktivistit/#comment-302 Allekirjoitan sen mitä sanot, koska sanoin saman itsekin: pieni osa totuutta, ja <i>tunnustuksellinen</i> anarkismi. Tunnustuksellisella tarkoitan elähtänyttä anarkistista liikettä, joka vaalii ideaologista puhtauttaan ja takertuu identiteettiinsä sen sijaan, että kehittäisi jotain uutta. Eräs (jossain määrin anarkohenkinen) toveri kuvasi tiettyjen suomalaisten anarkistien meininkiä ihan hauskasti "käänteiseksi stanilismiksi": rakennetaan kyttäyskoneisto, joka varmistaa sen että mitään ei varmasti saada aikaan - koska joidenkin anarkojen mukaan melkein kaikki muu toiminta kuin kommunikoimaton sekoilu ja luomubasilikan kasvattaminen on automaattisesti "managerialismia", "leninismiä", "alistamista" tai "poliittiseksi broileriksi" ryhtymistä. Tällainen anarkismi ansaitsee minusta provonsa. Eri asia on uskollisuus anarkismin hengelle ja pyrkimys antiautoritaariseen organisoitumiseen. Tunnen useampia ihmisiä, joilla - kuten itsellänikin - on vahvoja anarkosympatioita, mutta jotka eivät em. seikkojen takia halua kutsua itseään anarkisteiksi ja joista anarkistisen liikkeen reaktiivinen ja fakkiutuneelta vaikuttava tila on ongelmallinen. Allekirjoitan sen mitä sanot, koska sanoin saman itsekin: pieni osa totuutta, ja tunnustuksellinen anarkismi. Tunnustuksellisella tarkoitan elähtänyttä anarkistista liikettä, joka vaalii ideaologista puhtauttaan ja takertuu identiteettiinsä sen sijaan, että kehittäisi jotain uutta. Eräs (jossain määrin anarkohenkinen) toveri kuvasi tiettyjen suomalaisten anarkistien meininkiä ihan hauskasti “käänteiseksi stanilismiksi”: rakennetaan kyttäyskoneisto, joka varmistaa sen että mitään ei varmasti saada aikaan - koska joidenkin anarkojen mukaan melkein kaikki muu toiminta kuin kommunikoimaton sekoilu ja luomubasilikan kasvattaminen on automaattisesti “managerialismia”, “leninismiä”, “alistamista” tai “poliittiseksi broileriksi” ryhtymistä. Tällainen anarkismi ansaitsee minusta provonsa.

Eri asia on uskollisuus anarkismin hengelle ja pyrkimys antiautoritaariseen organisoitumiseen. Tunnen useampia ihmisiä, joilla - kuten itsellänikin - on vahvoja anarkosympatioita, mutta jotka eivät em. seikkojen takia halua kutsua itseään anarkisteiksi ja joista anarkistisen liikkeen reaktiivinen ja fakkiutuneelta vaikuttava tila on ongelmallinen.

]]>