Comments on: Vallankumous tarvitsee japanilaista kuria http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 19:20:43 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-334 Mon, 15 Jun 2009 14:25:59 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-334 Uudessa suomessa oli hyvä kommentti aiheesta: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63378-hyvatuloiset-tyytyvaisia-vaalitulokseen-pienituloiset-eivat Äänestysprosentista voi päätellä, ettei tämä ehkä ollutkaan antivasemmistolaisen politiikan vaan antipoliittisen vasemmiston voitto. On paljon kertovaa, että valtamedia ei tehnyt jymyuutista naurettavalla tasolla pysyneestä äänestysprosentista, vaan halusi esittää tämän oikeiston voittona. Tosiasiassa se, että äänestämässä kävi vain 40% oikeutetuista, asettaa kyseenalaiseksi koko parlamentin oikeutuksen ja vallan. Luokkatietoisin osa väestä on varmaankin jo älynnyt hylätä poliittisen vasemmiston. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sitä että he olisivat siirtyneet oikealle, vaan sitä että he eivät enää usko mahdollisuuteen muuttaa maailmaa poliittisen järjestelmän kautta. Ketä tahansa äänestääkään, ja vaalituloksesta riippumatta, voittajaksi päätyy aina poliittinen luokka (politiikan spesialistit, jotka täyttävät ministerinpaikat ja muut tärkeimmät poliittiset johtotehtävät). Ja heidän intressinsä ovat aivan erilaiset kuin tavallisten työläisluokkien. Poliittista järjestelmää on siis pidettävä osana ongelmaa, ei osana ratkaisua. Pinnan alla saattaa olla hiljalleen kypsymässä antipoliittinen kapina, jonka tarkoitus ei ole enää saattaa valtaan uusia johtajia, vaan lakkauttaa valtio ja muut luokkayhteiskunnan rakenteet välittömästi. EU on tästä luonnollisesti hyvin tietoinen, ja senpä vuoksi tarkkailu- ja valvontateknologiat, poliisin militarisointi ja Naton valmistaminen kapinoiden tukahduttamiseen etenevät jatkuvasti. Muutosta haluavien olisi otettava vakavasti oma kykynsä ja voimansa muuttaa maailmaa, ja vapauduttava politiikan spektaakkelin, internetvaikuttamisen, mielenosoittamisen ja muun symbolisen/virtuaalisen "toiminnan" harhoista - tai ainakin asetettava ne oikeaan mittasuhteeseen. Pelkkä äänestämättömyys ei tietenkään riitä. On alettava rakentaa todellista materiaalista voimaa, jonka avulla voimme vapautua luokkayhteiskunnan ja palkkatyön sanelemista sosiaalisten suhteiden muodoista. Kaikki voima kommuuneille Uudessa suomessa oli hyvä kommentti aiheesta:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63378-hyvatuloiset-tyytyvaisia-vaalitulokseen-pienituloiset-eivat

Äänestysprosentista voi päätellä, ettei tämä ehkä ollutkaan antivasemmistolaisen politiikan vaan antipoliittisen vasemmiston voitto. On paljon kertovaa, että valtamedia ei tehnyt jymyuutista naurettavalla tasolla pysyneestä äänestysprosentista, vaan halusi esittää tämän oikeiston voittona. Tosiasiassa se, että äänestämässä kävi vain 40% oikeutetuista, asettaa kyseenalaiseksi koko parlamentin oikeutuksen ja vallan.

Luokkatietoisin osa väestä on varmaankin jo älynnyt hylätä poliittisen vasemmiston. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sitä että he olisivat siirtyneet oikealle, vaan sitä että he eivät enää usko mahdollisuuteen muuttaa maailmaa poliittisen järjestelmän kautta. Ketä tahansa äänestääkään, ja vaalituloksesta riippumatta, voittajaksi päätyy aina poliittinen luokka (politiikan spesialistit, jotka täyttävät ministerinpaikat ja muut tärkeimmät poliittiset johtotehtävät). Ja heidän intressinsä ovat aivan erilaiset kuin tavallisten työläisluokkien.

Poliittista järjestelmää on siis pidettävä osana ongelmaa, ei osana ratkaisua. Pinnan alla saattaa olla hiljalleen kypsymässä antipoliittinen kapina, jonka tarkoitus ei ole enää saattaa valtaan uusia johtajia, vaan lakkauttaa valtio ja muut luokkayhteiskunnan rakenteet välittömästi. EU on tästä luonnollisesti hyvin tietoinen, ja senpä vuoksi tarkkailu- ja valvontateknologiat, poliisin militarisointi ja Naton valmistaminen kapinoiden tukahduttamiseen etenevät jatkuvasti.

Muutosta haluavien olisi otettava vakavasti oma kykynsä ja voimansa muuttaa maailmaa, ja vapauduttava politiikan spektaakkelin, internetvaikuttamisen, mielenosoittamisen ja muun symbolisen/virtuaalisen “toiminnan” harhoista - tai ainakin asetettava ne oikeaan mittasuhteeseen.

Pelkkä äänestämättömyys ei tietenkään riitä. On alettava rakentaa todellista materiaalista voimaa, jonka avulla voimme vapautua luokkayhteiskunnan ja palkkatyön sanelemista sosiaalisten suhteiden muodoista.

Kaikki voima kommuuneille

]]>
by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-331 Sat, 13 Jun 2009 21:27:42 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-331 <blockquote>Katukivistä vääntäen: moralismi tässä tarkoittaa, että seurataan jotain abstrakteja sääntöjä jotta omatunto tuntoisi puhtaalta sen sijaan, että alennuttaisiin taktikoimaan. </blockquote> Aika norsunluutornin ylimielinen lähtökohta jos äänestämättömyys tarkoittaa aina sitä että seurataan abstrakteja sääntöjä puhtaan omantunnon vuoksi, ilman että sillä olisi mitään tekemistä taktiikan tai strategian kanssa. Mulla on sellanen tunne että monille vasemmistolaisille "taktikointi" tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä että johdonmukaisuudella ja itsekunnioituksella ei ole mitään merkitystä ja kaikki keinot on sallittuja (tarkoitus pyhittää keinot) kun koitetaan huorata kohti valtaa.

Katukivistä vääntäen: moralismi tässä tarkoittaa, että seurataan jotain abstrakteja sääntöjä jotta omatunto tuntoisi puhtaalta sen sijaan, että alennuttaisiin taktikoimaan.

Aika norsunluutornin ylimielinen lähtökohta jos äänestämättömyys tarkoittaa aina sitä että seurataan abstrakteja sääntöjä puhtaan omantunnon vuoksi, ilman että sillä olisi mitään tekemistä taktiikan tai strategian kanssa.

Mulla on sellanen tunne että monille vasemmistolaisille “taktikointi” tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä että johdonmukaisuudella ja itsekunnioituksella ei ole mitään merkitystä ja kaikki keinot on sallittuja (tarkoitus pyhittää keinot) kun koitetaan huorata kohti valtaa.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-330 Thu, 11 Jun 2009 19:58:15 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-330 <blockquote>En nyt ole varma onko anarkistien viimeisin aktiivinen äänestämättömyyskampanja kuuden vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa vai milloin, mutta selvästikin yhä suurempi osa alaluokasta on tullut silloisen iskulauseen johtopäätökseen “Äänestämällä voi vaikuttaa… idiootilta”</blockquote> Totta. Onko tästä seurannut sinusta jotain hyvää? Katukivistä vääntäen: moralismi tässä tarkoittaa, että seurataan jotain abstrakteja sääntöjä jotta omatunto tuntoisi puhtaalta sen sijaan, että alennuttaisiin taktikoimaan.

En nyt ole varma onko anarkistien viimeisin aktiivinen äänestämättömyyskampanja kuuden vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa vai milloin, mutta selvästikin yhä suurempi osa alaluokasta on tullut silloisen iskulauseen johtopäätökseen “Äänestämällä voi vaikuttaa… idiootilta”

Totta. Onko tästä seurannut sinusta jotain hyvää?

Katukivistä vääntäen: moralismi tässä tarkoittaa, että seurataan jotain abstrakteja sääntöjä jotta omatunto tuntoisi puhtaalta sen sijaan, että alennuttaisiin taktikoimaan.

]]>
by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-329 Thu, 11 Jun 2009 17:36:28 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-329 <blockquote>Ehkä voimme tässä yhteydessä hieman leikkimielisesti kiittää jokaista minä-en-äänestä-koska-olen-moraalinen-anarkistia: teidänkin ansiostanne saamme taas nauttia oikeistolaisemmasta europolitiikasta. Pahoittelumme, se vallankumous ei tule vielä huomennakaan, ei ainakaan jos rajoitetaan taktiikat vain puhdasoppisiin.</blockquote> Äänestämättömyys ei välttämättä liity mitenkään moralismiin. Mutta vastataan nyt yhtä leikkimielisesti: olkaa hyvä vaan. :) En nyt ole varma onko anarkistien viimeisin aktiivinen äänestämättömyyskampanja kuuden vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa vai milloin, mutta selvästikin yhä suurempi osa alaluokasta on tullut silloisen iskulauseen johtopäätökseen "Äänestämällä voi vaikuttaa... idiootilta" Se, että vasemmistolla menee hommat päin persettä on tietysti vain vasemmiston itsensä vika. Rotat on jo jättäneet uppoavan laivan.

Ehkä voimme tässä yhteydessä hieman leikkimielisesti kiittää jokaista minä-en-äänestä-koska-olen-moraalinen-anarkistia: teidänkin ansiostanne saamme taas nauttia oikeistolaisemmasta europolitiikasta. Pahoittelumme, se vallankumous ei tule vielä huomennakaan, ei ainakaan jos rajoitetaan taktiikat vain puhdasoppisiin.

Äänestämättömyys ei välttämättä liity mitenkään moralismiin. Mutta vastataan nyt yhtä leikkimielisesti: olkaa hyvä vaan. :)

En nyt ole varma onko anarkistien viimeisin aktiivinen äänestämättömyyskampanja kuuden vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa vai milloin, mutta selvästikin yhä suurempi osa alaluokasta on tullut silloisen iskulauseen johtopäätökseen “Äänestämällä voi vaikuttaa… idiootilta”

Se, että vasemmistolla menee hommat päin persettä on tietysti vain vasemmiston itsensä vika. Rotat on jo jättäneet uppoavan laivan.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-328 Thu, 11 Jun 2009 06:27:31 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-328 Etsivä Romppainen: loistavia ideoita! Lisää: Sarariman Ammattivallankumoukselliset voivat pukeutua mustaan pukuun ja mennä joka aamu junalla tekemään vallankumousta salkku kädessä. Illalla he voivat biirupäissään hoiperrella himaan nuudeleita oksennellen. Hikikomori Miehet voivat eristäytyä yksin huoneeseensa tekemään etävallankumousta. Toverit käyvät työntämässä pizzaa oven ali. Harakiri Jos vaalit epäonnistuvat, ei mitään eroamista vaan... JKA: niinpä. Kahtiajako vanhoilliseen änkyrävasemmistoon ja johonkin uuteen on olemassa varsinkin hlbt-kysymysten ja ydinvoiman kaltaisten teemojen kohdalla. Etsivä Romppainen: loistavia ideoita! Lisää:

Sarariman
Ammattivallankumoukselliset voivat pukeutua mustaan pukuun ja mennä joka aamu junalla tekemään vallankumousta salkku kädessä. Illalla he voivat biirupäissään hoiperrella himaan nuudeleita oksennellen.

Hikikomori
Miehet voivat eristäytyä yksin huoneeseensa tekemään etävallankumousta. Toverit käyvät työntämässä pizzaa oven ali.

Harakiri
Jos vaalit epäonnistuvat, ei mitään eroamista vaan…

JKA: niinpä. Kahtiajako vanhoilliseen änkyrävasemmistoon ja johonkin uuteen on olemassa varsinkin hlbt-kysymysten ja ydinvoiman kaltaisten teemojen kohdalla.

]]>
by: JKA http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-327 Wed, 10 Jun 2009 15:26:55 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-327 No Vasemmistoliitto kaipaa kyllä ihan ihan tosi oikeesti sitä kuuluisaa uutta suuntaa, jos se edes jollain tasolla on mahdollista. Korhonen sanoi itsensä irti, mutta toivon mukaan se ei jää ainoaksi muutokseksi (ei tämän pitäisi muistuttaa yritysmaailmaa ja siihen sisältyvää toimitusjohtaja-pelleilyä). Puolue on liian kahtiajakautunut, kun puhutaan juuri ydinvoimasta, maahanmuutosta ja paskaduuneista sekä prekaareista, eli kaikista niistä olennaisimmista pointeista tämän päivän vasemmistolaisessa politiikassa. Päälle vielä Perussuomalainen oikeisto-populismi vuonna 2009 ja täysi munattomuus suhteessa talouskriisiin. Puolueohjelma pitäisi kirjoittaa uusiksi, mutta telaketjuvasureilla on varmasti oma sanottavansa. No Vasemmistoliitto kaipaa kyllä ihan ihan tosi oikeesti sitä kuuluisaa uutta suuntaa, jos se edes jollain tasolla on mahdollista. Korhonen sanoi itsensä irti, mutta toivon mukaan se ei jää ainoaksi muutokseksi (ei tämän pitäisi muistuttaa yritysmaailmaa ja siihen sisältyvää toimitusjohtaja-pelleilyä). Puolue on liian kahtiajakautunut, kun puhutaan juuri ydinvoimasta, maahanmuutosta ja paskaduuneista sekä prekaareista, eli kaikista niistä olennaisimmista pointeista tämän päivän vasemmistolaisessa politiikassa. Päälle vielä Perussuomalainen oikeisto-populismi vuonna 2009 ja täysi munattomuus suhteessa talouskriisiin. Puolueohjelma pitäisi kirjoittaa uusiksi, mutta telaketjuvasureilla on varmasti oma sanottavansa.

]]>
by: Etsivä Romppainen http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-326 Wed, 10 Jun 2009 15:26:09 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/06/10/vallankumous-tarvitsee-japanilaista-kuria/#comment-326 Vielä enemmän: Kamikaze Tarvitaan jaloa taitoa asettaa päämäärät kaiken muun yläpuolelle. Jos päämäärä on tarpeeksi jalo, ei edes omalla hengellä ole merkitystä. Hentai Vasemmisto voi olla seksikäs. Hyvin seksikäs. Enemmän lonkeroita peliin. Karaoke Vasemmistolaisuus on katujen aate. Kuka tahansa voi puhua. Kaikki siis huutamaan omaa sanomaansa. Vielä enemmän:

Kamikaze

Tarvitaan jaloa taitoa asettaa päämäärät kaiken muun yläpuolelle. Jos päämäärä on tarpeeksi jalo, ei edes omalla hengellä ole merkitystä.

Hentai

Vasemmisto voi olla seksikäs. Hyvin seksikäs. Enemmän lonkeroita peliin.

Karaoke

Vasemmistolaisuus on katujen aate. Kuka tahansa voi puhua. Kaikki siis huutamaan omaa sanomaansa.

]]>