Comments on: OT3: Sukupuoli http://vallankumous.blogsome.com/2009/08/11/ot3-sukupuoli/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Wed, 08 May 2013 22:47:50 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Hemi http://vallankumous.blogsome.com/2009/08/11/ot3-sukupuoli/#comment-396 Tue, 25 Aug 2009 16:27:31 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/08/11/ot3-sukupuoli/#comment-396 Häviön kanssa olen juuri päinvastaista mieltä: ongelma ei ole repressio. Kaukana siitä. Toki repressiota esiintyy, mutta se ei ole kovin voimakasta, ja yleensä itseaiheutettua ja tarpeetonta. Tämä tarpeettomuus on juuri se avain: machoutta luo (ja edustaa) repressiodiskurssi paikassa jossa se on täysin tarpeeton. Ongelma yleensä on se kun pitäisi tehdä töitä. Repressiota kyllä kohdataan, mutta kun pitäisi alkaa rakentaa sitä käyttöliittymää joka perustuu eri logiikalle kuin kapitalistinen, jengi kaikkoaa. Horisontaalinen järjestäytyminen vain on paljon vaikeampaa kuin valmiiden postioiden ottaminen, ja työläisyydessään pioneeritouhua, jolloin aluksi sen palkitsevuus ei heti edes ole suurempaa kuin vaiva, mutta siinä on silti Idea. Talonvaltauksen suhteen on totta myös, että sisäisen turvallisuuden suhteen horisontaalisuus kusee: olemme niin tottuneet näkymättömään työhön, mm. siivoojiin ja vartioihin, että niiden puuttumisen tulokset on vaikea sisäistää - jolloin ihmisten, jotka ovat helliä ja hyviä, on vaikea järjestäytyä kohtaamaan ongelmia. Tällöin ongelmiakin kohtaavat tyypit on niitä jotka haluavat käyttää voimakeinoja. Jolloin tilanne on tuhoontuomittu. Häviön kanssa olen juuri päinvastaista mieltä: ongelma ei ole repressio. Kaukana siitä. Toki repressiota esiintyy, mutta se ei ole kovin voimakasta, ja yleensä itseaiheutettua ja tarpeetonta. Tämä tarpeettomuus on juuri se avain: machoutta luo (ja edustaa) repressiodiskurssi paikassa jossa se on täysin tarpeeton.
Ongelma yleensä on se kun pitäisi tehdä töitä. Repressiota kyllä kohdataan, mutta kun pitäisi alkaa rakentaa sitä käyttöliittymää joka perustuu eri logiikalle kuin kapitalistinen, jengi kaikkoaa. Horisontaalinen järjestäytyminen vain on paljon vaikeampaa kuin valmiiden postioiden ottaminen, ja työläisyydessään pioneeritouhua, jolloin aluksi sen palkitsevuus ei heti edes ole suurempaa kuin vaiva, mutta siinä on silti Idea.
Talonvaltauksen suhteen on totta myös, että sisäisen turvallisuuden suhteen horisontaalisuus kusee: olemme niin tottuneet näkymättömään työhön, mm. siivoojiin ja vartioihin, että niiden puuttumisen tulokset on vaikea sisäistää - jolloin ihmisten, jotka ovat helliä ja hyviä, on vaikea järjestäytyä kohtaamaan ongelmia. Tällöin ongelmiakin kohtaavat tyypit on niitä jotka haluavat käyttää voimakeinoja. Jolloin tilanne on tuhoontuomittu.

]]>
by: Häviö http://vallankumous.blogsome.com/2009/08/11/ot3-sukupuoli/#comment-391 Wed, 12 Aug 2009 09:58:35 +0100 http://vallankumous.blogsome.com/2009/08/11/ot3-sukupuoli/#comment-391 Myös talonvaltausliikkeet ovat yleensä alkaneet melko heterogeenisen porukan kanssa. Repression kasvaessa sitten porukka pienenee ja käy militantimmaksi, mutta samalla machommaksi (ja miesvaltaisemmaksi). Suuremman joukon pitäminen koossa ja kykenevänä vastarintaan myös repressiota kohdattaessa edellyttäisi kai enemmän varautumista etukäteen. Myös talonvaltausliikkeet ovat yleensä alkaneet melko heterogeenisen porukan kanssa. Repression kasvaessa sitten porukka pienenee ja käy militantimmaksi, mutta samalla machommaksi (ja miesvaltaisemmaksi).

Suuremman joukon pitäminen koossa ja kykenevänä vastarintaan myös repressiota kohdattaessa edellyttäisi kai enemmän varautumista etukäteen.

]]>