Comments on: Vihreä = virhe http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 19:20:36 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Martti http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-479 Wed, 11 Nov 2009 18:51:40 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-479 Tänään taisi sitten selvitä, kenen/keiden kynästä tämä hengentuote on <a href="http://www.demari.fi/content/view/8131/317/" rel="nofollow">lähtöisin</a>. Ryhmän tavoitteena on "päästä eroon kapitalismista ja toteuttaa ympäristövallankumous". Tsemppiä vain. Tuon bloggauksessa mainitun läpyskän Helsinkiä koskevista väittämistä voisin kertoa pidemmästikin, mutta taitaa jäädä tällä kertaa kirjoittamatta. Tänään taisi sitten selvitä, kenen/keiden kynästä tämä hengentuote on lähtöisin. Ryhmän tavoitteena on “päästä eroon kapitalismista ja toteuttaa ympäristövallankumous”.

Tsemppiä vain.

Tuon bloggauksessa mainitun läpyskän Helsinkiä koskevista väittämistä voisin kertoa pidemmästikin, mutta taitaa jäädä tällä kertaa kirjoittamatta.

]]>
by: Timo Alanko http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-469 Sun, 01 Nov 2009 22:29:10 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-469 hah! no juu. sillä ratkeaa se, että opiskelijat opiskelisivat päätoimisesti, tekijänoikeuskysymykset sekä vanhasen ero :D Palikat. hah! no juu. sillä ratkeaa se, että opiskelijat opiskelisivat päätoimisesti, tekijänoikeuskysymykset sekä vanhasen ero :D

Palikat.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-468 Sun, 01 Nov 2009 20:05:00 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-468 Timo: johan tässä on moneen kertaan esittetty helppo parannusehdotus: vihreiden täytyy myöntää olevansa kokoomuslaisia. Ei se sen monimutkaisempaa ole. Timo: johan tässä on moneen kertaan esittetty helppo parannusehdotus: vihreiden täytyy myöntää olevansa kokoomuslaisia. Ei se sen monimutkaisempaa ole.

]]>
by: Timo Alanko http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-467 Sun, 01 Nov 2009 19:43:23 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-467 Entryssä ehkä ei, mutta siinä pelastavassa äänessä (eli tossa lärpäkkeessä) oli aika paljon sellainen kaiku, että yritetään osoittaa vain vihreiden tekevän huonoja päätöksiä... Voi vihreillä olla idioottimaisiakin avauksia, en sitä kiistä. En vaan oikein ymmärrä Sinnemäen tai Järvisen lausuntojen yhteyttä tohon lärpäkkeeseen. Sen takia toin esiin sen, että monasti halutaan vain moittia vihreitä. Err... "stoppia maahanmuuttajapummeille"... kokoomus tais sanoutua irti tosta sloganista, joten on melkoista yleistystä sanoa, että se on kokoomuksen mielipide. Mä oon sitä mieltä, että kompromisseilla harvoin päästään hyviin tuloksiin. Kaikki osapuolet lähinnä yrittää minimoida vahinkoja. Jos lähetään ihan hiuksia halkomaan, niin entryssä ei ollut minkään näköistä sisältöä. Siinä ei ole esitetty mitään parannusehdotuksia tai vaihtoehtoja. Kunhan soitetaan suuta. Entryssä ehkä ei, mutta siinä pelastavassa äänessä (eli tossa lärpäkkeessä) oli aika paljon sellainen kaiku, että yritetään osoittaa vain vihreiden tekevän huonoja päätöksiä… Voi vihreillä olla idioottimaisiakin avauksia, en sitä kiistä. En vaan oikein ymmärrä Sinnemäen tai Järvisen lausuntojen yhteyttä tohon lärpäkkeeseen. Sen takia toin esiin sen, että monasti halutaan vain moittia vihreitä.

Err… “stoppia maahanmuuttajapummeille”… kokoomus tais sanoutua irti tosta sloganista, joten on melkoista yleistystä sanoa, että se on kokoomuksen mielipide.

Mä oon sitä mieltä, että kompromisseilla harvoin päästään hyviin tuloksiin. Kaikki osapuolet lähinnä yrittää minimoida vahinkoja.

Jos lähetään ihan hiuksia halkomaan, niin entryssä ei ollut minkään näköistä sisältöä. Siinä ei ole esitetty mitään parannusehdotuksia tai vaihtoehtoja. Kunhan soitetaan suuta.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-466 Sun, 01 Nov 2009 17:51:18 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-466 Viime päivien vihreitä koskevassa keskustelussa vihreät itse ovat yrittäneet siirtää puheen joko imagoon ("lähtee hallituksesta vain sen takia, että oma imago menee huonommaksi" <a href="http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/sinnemaki_luonnonsuojelu_jaanyt_liian_vahalle_1127335.html">-Mastomäki</a>) tai ikuiseen ja abstraktiin "kaikki olisi vielä huonommin jos vihreät ei olis hallituksessa". Hallituskysymyksestä en ole kovin kiinnostunut, ja imagopuhe taas osoittaa toisaalta vihreiden poliittisen älykkyyden (kuva ja huomio ovat vetoavat, ei mikään moralistis-periaatteellinen puhe), toisaalta vihreiden läheisyyden siniseen työväenpuolueeseen. Eipä sillä, en moralisoi. Taitavaa vallankäyttöä! Tässä blogissahan on haistatettu paskat työministerin mitään tajuamattomasta (tai jos tajuaa, niin julman kokoomuslaisesta) opiskelijapuheesta ja vaadittu, että vihreät eivät teeskentelisi olevansa muita kuin kokoomuslaisia. Istukoot hallituksessa vedenpaisumukseen asti, kunhan joko toimisivat ohjelmansa mukaan tai myöntäisivät olevansa kokoomuslaisia. <blockquote>Jos vihreät hankaisivat joka asiassa vastaan, masinoisi kokoomuskeskusta myös muut päätökset vituralleen.</blockquote> Totta kai puoluepolitiikka on kompromissien tekemistä. Tätä "alistutaan vahvimmalle mutta ei kuitenkaan ihan täydellisesti" -logiikkaa jatkamalla taidetaan kuitenkin päästä melko mielenkiinnottomiin tuloksiin (= kaikki poliittinen toiminta lähenee nykyistä valtapistettä eli kokoomuskeskustaa). <blockquote>On harmi, ettei monikaan tunnu tietävän, että hallituksessa on useampi puolue, vaan kaikki tehdyt päätökset pistetään vihreiden syyksi.</blockquote> Kerratakseni: muut hallituspuolueethan ovat julkilausutun ilkeitä! Kokoomuksessa julistetaan "stoppia maahanmuuttajapummeille", keskusta on himokristillisen vanhoillinen ja kaksinaismoralistinen jne. Vihreiden ongelma on siinä, että heillä ei ole munaa eikä pillua joko a) lausua ilkeyttään julki tai b) toimia "ei-ilkeän" ohjelmansa mukaisesti. Viime päivien vihreitä koskevassa keskustelussa vihreät itse ovat yrittäneet siirtää puheen joko imagoon (”lähtee hallituksesta vain sen takia, että oma imago menee huonommaksi” -Mastomäki) tai ikuiseen ja abstraktiin “kaikki olisi vielä huonommin jos vihreät ei olis hallituksessa”.

Hallituskysymyksestä en ole kovin kiinnostunut, ja imagopuhe taas osoittaa toisaalta vihreiden poliittisen älykkyyden (kuva ja huomio ovat vetoavat, ei mikään moralistis-periaatteellinen puhe), toisaalta vihreiden läheisyyden siniseen työväenpuolueeseen. Eipä sillä, en moralisoi. Taitavaa vallankäyttöä!

Tässä blogissahan on haistatettu paskat työministerin mitään tajuamattomasta (tai jos tajuaa, niin julman kokoomuslaisesta) opiskelijapuheesta ja vaadittu, että vihreät eivät teeskentelisi olevansa muita kuin kokoomuslaisia. Istukoot hallituksessa vedenpaisumukseen asti, kunhan joko toimisivat ohjelmansa mukaan tai myöntäisivät olevansa kokoomuslaisia.

Jos vihreät hankaisivat joka asiassa vastaan, masinoisi kokoomuskeskusta myös muut päätökset vituralleen.

Totta kai puoluepolitiikka on kompromissien tekemistä. Tätä “alistutaan vahvimmalle mutta ei kuitenkaan ihan täydellisesti” -logiikkaa jatkamalla taidetaan kuitenkin päästä melko mielenkiinnottomiin tuloksiin (= kaikki poliittinen toiminta lähenee nykyistä valtapistettä eli kokoomuskeskustaa).

On harmi, ettei monikaan tunnu tietävän, että hallituksessa on useampi puolue, vaan kaikki tehdyt päätökset pistetään vihreiden syyksi.

Kerratakseni: muut hallituspuolueethan ovat julkilausutun ilkeitä! Kokoomuksessa julistetaan “stoppia maahanmuuttajapummeille”, keskusta on himokristillisen vanhoillinen ja kaksinaismoralistinen jne. Vihreiden ongelma on siinä, että heillä ei ole munaa eikä pillua joko a) lausua ilkeyttään julki tai b) toimia “ei-ilkeän” ohjelmansa mukaisesti.

]]>
by: Tatu Ahponen http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-465 Sun, 01 Nov 2009 17:49:43 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-465 <i>On harmi, ettei monikaan tunnu tietävän, että hallituksessa on useampi puolue, vaan kaikki tehdyt päätökset pistetään vihreiden syyksi.</i> Eihän ole. Tässäkin blogissa on lyöty keskustaa ja kokoomusta. Monille vihreille tuntuu olevan käsittämätöntä että hallituksen toimia vastustava taho, vaikka bloginpitäjä, hyökkää kaikkia hallituspuolueita vastaan eikä anna yhdelle niistä jotain erivapautta välttää vastuu hallituksen tekemistä päätöksistä. Kannattaa myös huomata että tämän entryn viherkritiikistä ei edes ollut kyse siitä että vihreät tekevät hallituksessa liian vähän vaan siitä että vihreillä poliitikoilla on paskoja käsityksiä asioissa. Missään ei käy ilmi että Sinnemäen tai Järvisen mielipiteet olisivat jotain kompromisseja kepu/kokoomuksen kantojen ja järkevien kantojen välillä. Kysymys on siitä että Sinnemäki ja Järvinen ajavat politiikkaa jossa ensimmäisen kohdalla opiskelijoille lyödään lainakahle jalkaan ja toisen kohdalla tekijänoikeusrikkojille lyödään konkreettiset kahleet käteen. Ei niitä oikein edes voi selittää perinteisellä "No kun nyt on nämä realiteetit ja ollaan noiden muiden puolueiden kanssa tässä hallituksessa..."-retoriikalla. On harmi, ettei monikaan tunnu tietävän, että hallituksessa on useampi puolue, vaan kaikki tehdyt päätökset pistetään vihreiden syyksi.

Eihän ole. Tässäkin blogissa on lyöty keskustaa ja kokoomusta. Monille vihreille tuntuu olevan käsittämätöntä että hallituksen toimia vastustava taho, vaikka bloginpitäjä, hyökkää kaikkia hallituspuolueita vastaan eikä anna yhdelle niistä jotain erivapautta välttää vastuu hallituksen tekemistä päätöksistä.

Kannattaa myös huomata että tämän entryn viherkritiikistä ei edes ollut kyse siitä että vihreät tekevät hallituksessa liian vähän vaan siitä että vihreillä poliitikoilla on paskoja käsityksiä asioissa. Missään ei käy ilmi että Sinnemäen tai Järvisen mielipiteet olisivat jotain kompromisseja kepu/kokoomuksen kantojen ja järkevien kantojen välillä. Kysymys on siitä että Sinnemäki ja Järvinen ajavat politiikkaa jossa ensimmäisen kohdalla opiskelijoille lyödään lainakahle jalkaan ja toisen kohdalla tekijänoikeusrikkojille lyödään konkreettiset kahleet käteen. Ei niitä oikein edes voi selittää perinteisellä “No kun nyt on nämä realiteetit ja ollaan noiden muiden puolueiden kanssa tässä hallituksessa…”-retoriikalla.

]]>
by: Timo Alanko http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-464 Sun, 01 Nov 2009 16:57:42 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-464 Juttelin muutaman kaverin kanssa pari päivää sitten vihreistä ja vasemmistosta, ja harmiteltiin sitä, että vasemmisto käyttää voimansa vihreiden mollaamiseen järkevän politiikanteon asemesta. "Äänestäjä, karta vihreää liittoa" -tekstistä saa jotenkin sellaisen kuvan, että kaikki muut ovat väärässä ja kirjoittaja oikeassa. Niinhän se varmasti onkin. Monelle vihreitä äänestävälle vaihtoehtoina on myös esim. kokoomus. On harmi, ettei monikaan tunnu tietävän, että hallituksessa on useampi puolue, vaan kaikki tehdyt päätökset pistetään vihreiden syyksi. Jos vihreät hankaisivat joka asiassa vastaan, masinoisi kokoomuskeskusta myös muut päätökset vituralleen.Vihreiden vaihtoehtona olisi toki myös ollut jättäytyä hallituksesta pois. Olisiko silloin asiat paremmin? Tulisiko silloin parempia päätöksiä? Juttelin muutaman kaverin kanssa pari päivää sitten vihreistä ja vasemmistosta, ja harmiteltiin sitä, että vasemmisto käyttää voimansa vihreiden mollaamiseen järkevän politiikanteon asemesta.

“Äänestäjä, karta vihreää liittoa” -tekstistä saa jotenkin sellaisen kuvan, että kaikki muut ovat väärässä ja kirjoittaja oikeassa. Niinhän se varmasti onkin. Monelle vihreitä äänestävälle vaihtoehtoina on myös esim. kokoomus.

On harmi, ettei monikaan tunnu tietävän, että hallituksessa on useampi puolue, vaan kaikki tehdyt päätökset pistetään vihreiden syyksi. Jos vihreät hankaisivat joka asiassa vastaan, masinoisi kokoomuskeskusta myös muut päätökset vituralleen.Vihreiden vaihtoehtona olisi toki myös ollut jättäytyä hallituksesta pois. Olisiko silloin asiat paremmin? Tulisiko silloin parempia päätöksiä?

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-463 Sun, 01 Nov 2009 02:31:02 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-463 En tiedä kuka flaikun on alun perin tehnyt, eikä se musta oikeastaan ole edes kovin hyvä (sisältää natsikortin ja retoriikka on aika 70-lukulaista). Mutta ehkä flaikun tekijä voi ilmoittautua jos lukee tätä? En tiedä kuka flaikun on alun perin tehnyt, eikä se musta oikeastaan ole edes kovin hyvä (sisältää natsikortin ja retoriikka on aika 70-lukulaista). Mutta ehkä flaikun tekijä voi ilmoittautua jos lukee tätä?

]]>
by: anon http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-462 Sun, 01 Nov 2009 01:27:53 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-462 Löytyykö "karta vihreää liittoa" -flaikkua tulostuskelpoisena. esim pdfnä? Tänks. 31.10.09 Yle uutiset - Sinnemäki: Luonnonsuojelu jäänyt liian vähälle... http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/sinnemaki_luonnonsuojelu_jaanyt_liian_vahalle_1127335.html Löytyykö “karta vihreää liittoa” -flaikkua tulostuskelpoisena. esim pdfnä? Tänks.

31.10.09 Yle uutiset - Sinnemäki: Luonnonsuojelu jäänyt liian vähälle…
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/sinnemaki_luonnonsuojelu_jaanyt_liian_vahalle_1127335.html

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-460 Fri, 30 Oct 2009 22:01:39 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/10/29/vihrea-virhe/#comment-460 Ok kiitti tiedosta, nyt pitäisi näkyä kaikilla. Ok kiitti tiedosta, nyt pitäisi näkyä kaikilla.

]]>