Comments on: Siniristiloppunsa http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 18:53:59 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-515 Wed, 23 Dec 2009 00:11:24 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-515 Hyvä että lähde tuli ilmi. :D Hyvä että lähde tuli ilmi. :D

]]>
by: BioDynamo http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-513 Tue, 22 Dec 2009 23:16:43 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-513 "En tosin tiedä, kumpi on huuruisempi osapuoli, aktivisteja biorekistereillä vainoava poliisi vai se "anarkisti", joka kirjoitti tämän huumoripaketin. Tai kirjoittajahan itse on loistava trolli, ainoastaan tekstin julkaiseminen hämmentää, koska käsittääkseni Takussa luetaan sinne lähetyt artikkelit." Hahaa, nerokasta. Tuo teksti on nimittäin suora käännös tekstistä Revolution i välfärdsstaten. Joka on ruotsalaisten natsien kyhäelmä. Trollilla on ainakin ollut huumorintajua! Vertaa esimerkiksi tämä kohta tuohon takun tekstiin: "Nå, den svagaste punkten i samhällsbygget då? Det är väl inte direkt någon större hemlighet det inte. Till och med makthavarna själva talar ju öppet om det högteknologiska samhällets sårbarhet. Ekonomi, infrastruktur, kraft- och värmeförsörjning, transporter osv. Så länge samhället och dess ekonomi fungerar någorlunda väl, ja då sitter den finansiella och politiska makteliten i orubbad ställning, men vad händer den dag samhällsekonomin börjar gunga på allvar, för att inte tala om när den verkligen kraschar och folk får klara sig utan de skyddsnät de under årens lopp vant sig vid? Vad händer när el och värme försvinner mitt i vintern? Vad händer när folk inte kommer till jobbet på grund av att en järnvägslinje blivit försatt ur spel?" Eli takun primot lukevat/kritisoivat innoissaan ruotsin natsien tekstejä... =) Mainittakoon myös, että pari sikäläistä natsipossea ottivat tämän tarpeeksi vakavissaan käydäkseen rikkomassa paikallisen ala-asteen ikkunoita ja räjäyttelemässä sähkönmuuntajia... Kunnes jäivät kiinni, siis. “En tosin tiedä, kumpi on huuruisempi osapuoli, aktivisteja biorekistereillä vainoava poliisi vai se “anarkisti”, joka kirjoitti tämän huumoripaketin. Tai kirjoittajahan itse on loistava trolli, ainoastaan tekstin julkaiseminen hämmentää, koska käsittääkseni Takussa luetaan sinne lähetyt artikkelit.”

Hahaa, nerokasta. Tuo teksti on nimittäin suora käännös tekstistä Revolution i välfärdsstaten. Joka on ruotsalaisten natsien kyhäelmä. Trollilla on ainakin ollut huumorintajua!

Vertaa esimerkiksi tämä kohta tuohon takun tekstiin:

“Nå, den svagaste punkten i samhällsbygget då? Det är väl inte direkt någon större hemlighet det inte. Till och med makthavarna själva talar ju öppet om det högteknologiska samhällets sårbarhet. Ekonomi, infrastruktur, kraft- och värmeförsörjning, transporter osv. Så länge samhället och dess ekonomi fungerar någorlunda väl, ja då sitter den finansiella och politiska makteliten i orubbad ställning, men vad händer den dag samhällsekonomin börjar gunga på allvar, för att inte tala om när den verkligen kraschar och folk får klara sig utan de skyddsnät de under årens lopp vant sig vid? Vad händer när el och värme försvinner mitt i vintern? Vad händer när folk inte kommer till jobbet på grund av att en järnvägslinje blivit försatt ur spel?”

Eli takun primot lukevat/kritisoivat innoissaan ruotsin natsien tekstejä… =)

Mainittakoon myös, että pari sikäläistä natsipossea ottivat tämän tarpeeksi vakavissaan käydäkseen rikkomassa paikallisen ala-asteen ikkunoita ja räjäyttelemässä sähkönmuuntajia… Kunnes jäivät kiinni, siis.

]]>
by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-504 Sun, 06 Dec 2009 21:09:17 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-504 Hesarin keskusteluissa asiaakin: http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=218710&amp;messageID=4206015&amp;#4206015 <blockquote> Anarkistit ja antiautoritaariset kommunistit hyökkäävät demokratiaa vastaan, koska he vastustavat valtiota ja haluavat lakkauttaa kaikki sellaset hierarkkiset organisaatiot ja logistiset rakenteet, jotka mahdollistavat elämän alistamisen työvoimaksi ja luonnonvaroiksi, totalitarismin, modernin sodankäynnin ja kansanmurhat. Fasistit sen sijaan hyökkäävät demokratiaa vastaan, koska heidän mielestään se on liian heikko valtiomuoto, ja he haluavat viedä äärimmäisyyksiin kaikissa parlamentaarisissa järjestelmissä piilevät totalitaarisen hallinnon mahdollisuudet. Totalitarismin vaara ei piile antiautoritaarisissa liikkeissä vaan tavallisissa lainkuuliaisissa ja velvollisuudentuntoisissa kansalaisissa, jotka voivat jälkeenpäin kohauttaa olkapäitään ja todeta että "minähän tein vain työtäni" ja "täytin velvollisuuteni kansalaisena." 1900-luvun historia osoittaa, että demokraattinen valtio muuttuu tarpeen vaatiessa diktatuuriksi täysin laillisessa järjestyksessä, demokraattisia menettelytapoja noudattaen. Henkilökohtaisesta vastuusta irtisanoutuneen kansalaisen tarvitsee sitä tuskin edes huomata; hän voi jatkaa arkensa rutiininomaista suorittamista ja politiikan spektaakkelin sivustaseuraamista totuttuun tapaansa, seuraavia ohjeita ja käskyjä odotellen.</blockquote> Hesarin keskusteluissa asiaakin: http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=218710&messageID=4206015&#4206015

Anarkistit ja antiautoritaariset kommunistit hyökkäävät demokratiaa vastaan, koska he vastustavat valtiota ja haluavat lakkauttaa kaikki sellaset hierarkkiset organisaatiot ja logistiset rakenteet, jotka mahdollistavat elämän alistamisen työvoimaksi ja luonnonvaroiksi, totalitarismin, modernin sodankäynnin ja kansanmurhat. Fasistit sen sijaan hyökkäävät demokratiaa vastaan, koska heidän mielestään se on liian heikko valtiomuoto, ja he haluavat viedä äärimmäisyyksiin kaikissa parlamentaarisissa järjestelmissä piilevät totalitaarisen hallinnon mahdollisuudet.

Totalitarismin vaara ei piile antiautoritaarisissa liikkeissä vaan tavallisissa lainkuuliaisissa ja velvollisuudentuntoisissa kansalaisissa, jotka voivat jälkeenpäin kohauttaa olkapäitään ja todeta että “minähän tein vain työtäni” ja “täytin velvollisuuteni kansalaisena.” 1900-luvun historia osoittaa, että demokraattinen valtio muuttuu tarpeen vaatiessa diktatuuriksi täysin laillisessa järjestyksessä, demokraattisia menettelytapoja noudattaen. Henkilökohtaisesta vastuusta irtisanoutuneen kansalaisen tarvitsee sitä tuskin edes huomata; hän voi jatkaa arkensa rutiininomaista suorittamista ja politiikan spektaakkelin sivustaseuraamista totuttuun tapaansa, seuraavia ohjeita ja käskyjä odotellen.

]]>
by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-503 Sun, 06 Dec 2009 16:03:52 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-503 Siinä ei välttämättä ole mitään nationalismia että arvostaa "maaseutua" tai metsiä. Päinvastoin voidaan ajatella että nationalismi on yksi niistä tekijöistä jotka irrottivat ihmiset pitäjistään. Kaali Ilkka voisi kertoa lisää "primitivismin mystisyydestä"? Siinä ei välttämättä ole mitään nationalismia että arvostaa “maaseutua” tai metsiä. Päinvastoin voidaan ajatella että nationalismi on yksi niistä tekijöistä jotka irrottivat ihmiset pitäjistään.

Kaali Ilkka voisi kertoa lisää “primitivismin mystisyydestä”?

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-502 Sun, 06 Dec 2009 14:48:12 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-502 Jos olisin lacanilainen, väittäisin, että sama koskee jossain määrin meitä kaikkia. Toimimmehan aina jossain roolissa, jossa esitämme itsemme kaupunkilaisina, vasemmistolaisina, seurustelusuhteessa, opiskelijoina, elämäntapataiteilijoina jne. ja samastumme johonkin projisoimaamme hahmoon. Jos olisin lacanilainen, väittäisin, että sama koskee jossain määrin meitä kaikkia. Toimimmehan aina jossain roolissa, jossa esitämme itsemme kaupunkilaisina, vasemmistolaisina, seurustelusuhteessa, opiskelijoina, elämäntapataiteilijoina jne. ja samastumme johonkin projisoimaamme hahmoon.

]]>
by: Kaali Ilkka http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-501 Sun, 06 Dec 2009 12:58:57 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2009/12/06/siniristiloppunsa/#comment-501 "Tietenkin myös suomalaiset nationalistit itse esittävät itsensä "suomalaisina". He samastuvat johonkin (Kalevalaan, maaseudulle, talvisotaan, jne.) projisoimaansa "suomalaiseen" ja kiinnittyvät näin kuvitelmaansa Suomesta." Eikö sama koske myös äärihippejä, jotka rakastavat oman lapsensa murhaajaakin. Ainakin jonkinlaista mystistä primitivismiä (ilman sotia) löytyy sieltä puolelta. Kalevalalainen perinne, muinaisaukit ja maaseutu ovat Faces festareilla hyvin korostetussa asemassa. PS. Hieno postaus! “Tietenkin myös suomalaiset nationalistit itse esittävät itsensä “suomalaisina”. He samastuvat johonkin (Kalevalaan, maaseudulle, talvisotaan, jne.) projisoimaansa “suomalaiseen” ja kiinnittyvät näin kuvitelmaansa Suomesta.”

Eikö sama koske myös äärihippejä, jotka rakastavat oman lapsensa murhaajaakin. Ainakin jonkinlaista mystistä primitivismiä (ilman sotia) löytyy sieltä puolelta. Kalevalalainen perinne, muinaisaukit ja maaseutu ovat Faces festareilla hyvin korostetussa asemassa.

PS. Hieno postaus!

]]>