Comments on: No vissiin hazardi http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Thu, 09 May 2013 06:47:34 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-610 Sun, 24 Jan 2010 16:20:50 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-610 tree: Viimeinen vastaukseksi on hyvä. Mutta olen silti eri mieltä OT:sta. Periaatteellisesti noissa ei ehkä ole eroa, eikä pidäkään olla. Mutta seurauksilta on. Jos olisi vakava uhka että OT:n aktiosta seuraisi tappouhkauksia, äärioikeistolaisten kuohuntaa ja tutkintapyyntöjä, niin kannattaisi miettiä onko aktio sen arvoinen (taitavasti tehtynä se voisi olla). Lisäksi OT:lla on yleensä ollut jonkinlainen analyysi, toisin kuin Hazardilla... :) tree: Viimeinen vastaukseksi on hyvä. Mutta olen silti eri mieltä OT:sta. Periaatteellisesti noissa ei ehkä ole eroa, eikä pidäkään olla. Mutta seurauksilta on. Jos olisi vakava uhka että OT:n aktiosta seuraisi tappouhkauksia, äärioikeistolaisten kuohuntaa ja tutkintapyyntöjä, niin kannattaisi miettiä onko aktio sen arvoinen (taitavasti tehtynä se voisi olla).

Lisäksi OT:lla on yleensä ollut jonkinlainen analyysi, toisin kuin Hazardilla… :)

]]>
by: tree http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-609 Thu, 21 Jan 2010 16:22:09 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-609 Silläkin uhalla, ettei ketään kiinnosta, pakko vetää muutama tarkentava raja. Ihan ensin huomio Halla-ahon ja Hazardin tapausten eroista: Halla-aho EI ole saanut vielä yhtäkään eksplisiittistä tappouhkausta, eikä hänen puhelinnumeroaan tai osoitettaan ole levitelty millään yleisellä foorumilla. Minusta tämä on jo ihan oikea syy reagoida näihin asioihin eri tavalla. Mutta olen toki samaa mieltä siitä, etten olisi itsekään kirjoittanut mitään Hazardin alkuperäisen kolumnin kaltaista: mediakrittisyydessään aivan liian ysäriä ilman minkäänlaista positiivista tai affirmoitavaa visiota, poliittista tai muuten. Ainoa mahdollinen positiivinen asia saattaisi olla tuo Halmeen yleisen inhimillisyyden puolustus irrotettuna kaikista Halmeen partikulaarisista teoista ja kvaliteeteista, mutta sekin törmää omiin sisäisiin ongelmiinsa ja sellaisenaan todellakin on pelkkää liberaalia typeryyttä. Se mitä yritin sanoa, on että case Hazard, niin kuin se on nyt auki keriytynyt, ei ole omasta mielestäni mitenkään täysin yhteensopimaton joidenkin OT:n juttujen kanssa, etenkin sitten, jos ja kun jokin vähän suurempi kohu syntyy, ja siksi myös se olisi ehkä ihan aiheellinen analyysin aihe, aivan kuten tapaus Halme. Silläkin uhalla, ettei ketään kiinnosta, pakko vetää muutama tarkentava raja.

Ihan ensin huomio Halla-ahon ja Hazardin tapausten eroista: Halla-aho EI ole saanut vielä yhtäkään eksplisiittistä tappouhkausta, eikä hänen puhelinnumeroaan tai osoitettaan ole levitelty millään yleisellä foorumilla. Minusta tämä on jo ihan oikea syy reagoida näihin asioihin eri tavalla.

Mutta olen toki samaa mieltä siitä, etten olisi itsekään kirjoittanut mitään Hazardin alkuperäisen kolumnin kaltaista: mediakrittisyydessään aivan liian ysäriä ilman minkäänlaista positiivista tai affirmoitavaa visiota, poliittista tai muuten. Ainoa mahdollinen positiivinen asia saattaisi olla tuo Halmeen yleisen inhimillisyyden puolustus irrotettuna kaikista Halmeen partikulaarisista teoista ja kvaliteeteista, mutta sekin törmää omiin sisäisiin ongelmiinsa ja sellaisenaan todellakin on pelkkää liberaalia typeryyttä.

Se mitä yritin sanoa, on että case Hazard, niin kuin se on nyt auki keriytynyt, ei ole omasta mielestäni mitenkään täysin yhteensopimaton joidenkin OT:n juttujen kanssa, etenkin sitten, jos ja kun jokin vähän suurempi kohu syntyy, ja siksi myös se olisi ehkä ihan aiheellinen analyysin aihe, aivan kuten tapaus Halme.

]]>
by: tree http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-608 Wed, 20 Jan 2010 16:13:26 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-608 <blockquote cite="">Tämä onkin se pieni ero OT:n aktion ja Hazardin kolumnin välillä. Seuraukset olivat aika erilaisia, OT ei synnyttänyt äärioikeistolaisten ja viharyhmien mobilisaatiota.</blockquote> Niin? Kyllä <a href="http://helsinginkeskustaopiskelijat.blogspot.com/search?q=opiskelijatoiminta" rel="nofollow">vihaa tihkui</a> siltikin. Väitätkö, että OT ei ole kulkenut veitsen terällä näissä asioissa, keitä suututtaa ja keitä ei, vai että tärkeää on ainoastaan väistää "äärioikiestolaisten ja viharyhmien mobilisaatio"? Keskeyttikö Hazard Halmeen hautajaiset? Entä jos keskustaopiskelijat todella loukkaantuivat syvästi, ja paremmille palleille päästyään aktion seurauksista maksaakin tulevat aktivistisukupolvet? Älä ymmärrä väärin, en väitä, että OT:n tulisi "olla" vähemmän poleeminen tai vastakarvaan, pointtini lähinnä on, ettei ero ole niin suuri kuin väität. Huomautan jälleen, ettei Hazardin kohdalla ole kyse enää pelkistä viharyhmistä ja äärioikeistolaisista, vaan esim etabloituneista toimittajista. Voisin hyvinkin nähdä vastaavan tapahtuvan OT:lle, jos käytetyillä keinoilla sohaistaan väärää pesää, ja pitää olla aika varma itsestään ja omien hyvien tarkoitusperien välittymisestä, jos muuta väittää.

Tämä onkin se pieni ero OT:n aktion ja Hazardin kolumnin välillä. Seuraukset olivat aika erilaisia, OT ei synnyttänyt äärioikeistolaisten ja viharyhmien mobilisaatiota.

Niin? Kyllä vihaa tihkui siltikin. Väitätkö, että OT ei ole kulkenut veitsen terällä näissä asioissa, keitä suututtaa ja keitä ei, vai että tärkeää on ainoastaan väistää “äärioikiestolaisten ja viharyhmien mobilisaatio”? Keskeyttikö Hazard Halmeen hautajaiset? Entä jos keskustaopiskelijat todella loukkaantuivat syvästi, ja paremmille palleille päästyään aktion seurauksista maksaakin tulevat aktivistisukupolvet?

Älä ymmärrä väärin, en väitä, että OT:n tulisi “olla” vähemmän poleeminen tai vastakarvaan, pointtini lähinnä on, ettei ero ole niin suuri kuin väität.

Huomautan jälleen, ettei Hazardin kohdalla ole kyse enää pelkistä viharyhmistä ja äärioikeistolaisista, vaan esim etabloituneista toimittajista. Voisin hyvinkin nähdä vastaavan tapahtuvan OT:lle, jos käytetyillä keinoilla sohaistaan väärää pesää, ja pitää olla aika varma itsestään ja omien hyvien tarkoitusperien välittymisestä, jos muuta väittää.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-606 Wed, 20 Jan 2010 15:03:21 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-606 @tree: <blockquote>Mikä itseäni huolestuttaa, on tästä tekstistä kimmokkeen saanut mobilisaatio, joka on laajentunut aika laajalti.</blockquote> Tämä onkin se pieni ero OT:n aktion ja Hazardin kolumnin välillä. Seuraukset olivat aika erilaisia, OT ei synnyttänyt äärioikeistolaisten ja viharyhmien mobilisaatiota. Olisi muuten ollut jotenkin typerää mennä vaikka keskeyttämään Halmeen hautajaiset... :) @tree:

Mikä itseäni huolestuttaa, on tästä tekstistä kimmokkeen saanut mobilisaatio, joka on laajentunut aika laajalti.

Tämä onkin se pieni ero OT:n aktion ja Hazardin kolumnin välillä. Seuraukset olivat aika erilaisia, OT ei synnyttänyt äärioikeistolaisten ja viharyhmien mobilisaatiota.

Olisi muuten ollut jotenkin typerää mennä vaikka keskeyttämään Halmeen hautajaiset… :)

]]>
by: tree http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-605 Wed, 20 Jan 2010 12:21:55 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-605 Linkitetään nyt vielä tällainen <a href="http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010011910958238_k9.shtml" title="Punikkihuora" rel="nofollow"> teksti,</a> joka ei mielestäni -- kysymysmerkkien määrästä (27) huolimatta -- ole ihan täysin turha. Linkitetään nyt vielä tällainen teksti, joka ei mielestäni — kysymysmerkkien määrästä (27) huolimatta — ole ihan täysin turha.

]]>
by: tree http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-604 Wed, 20 Jan 2010 12:10:43 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-604 Nojoo. Ei tässä kyllä paljon juhlimisen aihetta ole. Itseäni ei oikeastaan edes kiinnosta, mitä oikeus sanoo. Periaatteessa Anja Snellmanin ennakkotapaus KHO:ssa antaisi viitteitä, ettei ainakaan lakia oltaisi rikottu. Mikä itseäni huolestuttaa, on tästä tekstistä kimmokkeen saanut mobilisaatio, joka on laajentunut aika laajalti. Todelliset kukkahattutädit saavat löpöä <a href="http://blogit.demari.fi/paivilipponen/2010/01/19/jsn-paattaa-saako-vainajaa-pilkata/" title="Päivi Lipponen: JSN päättää saako vainajaa pilkata?" rel="nofollow"> närkästykselleen </a> ihan samoin kuin <a href="http://blogit.demari.fi/paivilipponen/2009/12/01/naurattaako-vammaispilkka/" title="Päivi Lipponen: Naurattaako vammaispilkka?" rel="nofollow"> Mitta-tädin kohdalla.</a> Itse kirjoitat: "Materiaalisella tasolla en kuitenkaan kirjoittaisi tuollaista, koska se on typerää ja koska se käynnistää huonoja prosesseja." Ihan oikeasti, "materiaalisella tasolla"? Eikö materiaalisella tasolla ole ihan yhtä typerää järjestää esim <a href="http://opiskelijatoiminta.net/2009/10/20/opiskelijat-juhlivat-paaministerin-eroa/" title="OPISKELIJAT JUHLIVAT PÄÄMINISTERIN EROA" rel="nofollow"> tällaisia</a> "purkauksia"? Omasta mielestäni Hazardin kolumnin eittämätön meriitti on, kaikessa Hazardia itseään koskevassa raadollisuudessaankin, että se saa tietyt valtaapitävät reagoimaan suoraan. Se vetää rajoja. Tai kuten Relander sanoo, "elämme aikoja, jolloin jokaisella pitää olla mielipide Kaarina Hazardista". Mutta kuten Badiou kirjoittaa, mielenkiintoisia eivät niinkään ole rajat Kahden välillä, vaan näiden kahden välinen relaatio. Poliittisesti: kuinka näiden Kahden tulisi nähdä suhteensa: ovatko ne vastapooleja, onko <a href="http://web.missouri.edu/~stonej/formulas7.html" rel="nofollow"> toinen feminiini, toinen maskuliini,</a> etc. Nojoo. Ei tässä kyllä paljon juhlimisen aihetta ole. Itseäni ei oikeastaan edes kiinnosta, mitä oikeus sanoo. Periaatteessa Anja Snellmanin ennakkotapaus KHO:ssa antaisi viitteitä, ettei ainakaan lakia oltaisi rikottu.

Mikä itseäni huolestuttaa, on tästä tekstistä kimmokkeen saanut mobilisaatio, joka on laajentunut aika laajalti. Todelliset kukkahattutädit saavat löpöä närkästykselleen ihan samoin kuin Mitta-tädin kohdalla.

Itse kirjoitat: “Materiaalisella tasolla en kuitenkaan kirjoittaisi tuollaista, koska se on typerää ja koska se käynnistää huonoja prosesseja.”

Ihan oikeasti, “materiaalisella tasolla”? Eikö materiaalisella tasolla ole ihan yhtä typerää järjestää esim tällaisia “purkauksia”?

Omasta mielestäni Hazardin kolumnin eittämätön meriitti on, kaikessa Hazardia itseään koskevassa raadollisuudessaankin, että se saa tietyt valtaapitävät reagoimaan suoraan. Se vetää rajoja. Tai kuten Relander sanoo, “elämme aikoja, jolloin jokaisella pitää olla mielipide Kaarina Hazardista”.

Mutta kuten Badiou kirjoittaa, mielenkiintoisia eivät niinkään ole rajat Kahden välillä, vaan näiden kahden välinen relaatio. Poliittisesti: kuinka näiden Kahden tulisi nähdä suhteensa: ovatko ne vastapooleja, onko toinen feminiini, toinen maskuliini, etc.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-603 Wed, 20 Jan 2010 01:58:39 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-603 Pro-Hazard-liberaalit ovat innosta piukeina puolustamassa abstraktia sananvapautta vähän kuin Halla-ahoa marttyyriksi nostavat. Molemmissa keisseissä itse kohteena olevat tekstit ovat ei-tärkeitä. Seuraukset ja materiaaliset prosessit ovat tärkeämpiä, mutta niihin ei kiinnitetä huomiota. Tavallaan kyllä ihailen Hazardia innokkaana juhlivien nulikkamaista piittaamattomuutta seurauksista ja siten politiikasta. Pro-Hazard-liberaalit ovat innosta piukeina puolustamassa abstraktia sananvapautta vähän kuin Halla-ahoa marttyyriksi nostavat. Molemmissa keisseissä itse kohteena olevat tekstit ovat ei-tärkeitä. Seuraukset ja materiaaliset prosessit ovat tärkeämpiä, mutta niihin ei kiinnitetä huomiota.

Tavallaan kyllä ihailen Hazardia innokkaana juhlivien nulikkamaista piittaamattomuutta seurauksista ja siten politiikasta.

]]>
by: partyboy43 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-602 Tue, 19 Jan 2010 18:43:46 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-602 http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1878626&amp;ref=tf1 tämän perusteella lienee selvä, ettei hazardin kolumni tuottanut toivottua tulosta. itse asetun ainakin hedelmän tulkinnan kannalle. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1878626&ref=tf1

tämän perusteella lienee selvä, ettei hazardin kolumni tuottanut toivottua tulosta. itse asetun ainakin hedelmän tulkinnan kannalle.

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-601 Sun, 17 Jan 2010 15:49:19 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-601 @Jukka H.: niin, ehkä elitistinen ivailu (ei kun anteeksi, älykäs mediakritiikki) täytyisi tulkita huumoriksi. @Jukka H.: niin, ehkä elitistinen ivailu (ei kun anteeksi, älykäs mediakritiikki) täytyisi tulkita huumoriksi.

]]>
by: Jukka H. http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-600 Sun, 17 Jan 2010 14:05:18 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/01/15/no-vissiin-hazardi/#comment-600 "Täysin huumorintajuton"? Mitä ihmettä oikein horiset? “Täysin huumorintajuton”? Mitä ihmettä oikein horiset?

]]>