Comments on: Miksi nettiparvet ovat niin oikeistolaisia? http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/ Vallankumouksellisia hedelmiä puutarhasta ja katujen varsilta Sun, 19 May 2013 19:03:56 +0000 http://wordpress.org/?v=1.5.1-alpha by: Plerttu Aivohippa http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-651 Fri, 12 Feb 2010 20:35:07 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-651 2.“Minusta työsuhdeturvaa voisi parantaa.” “Minusta työttömistä pitäisi pitää huolta.” Tällaisia vasemmistolaisia mielipiteitä voi lausua lähes missä tahansa tulematta leimatuksi ainakaan mitenkään erityisen hulluksi. “Minusta kaikki väärän väriset pitäisi tappaa.” “Minusta suomalaiset naiset ovat mustan miehen perässä juoksevia huoria.” Tällaisia ajatuksia voi hautoa ainoastaan hiljaa mielessään ellei halua hullun tai kusipään mainetta. Siksi, valitettavasti, anonyymi internet tarjoaa ihanteelllisen ympäristön nimenomaan vihaa täynnä oleville hulluille ilmaista itseään. Sen lisäksi se auttaa näitä yksilöitä verkostoitumaan ja löytämään toisensa. Tämä olisi normaalisti hidasta ja vaikeaa. Näissä yhteisöisssä sitten hierotaan tulehtuneita päitä yhteen vuodesta toiseen kunnes viha jalostuu raivon timantiksi. Raivon vallassa oleva ihminen jaksaa huutaa. Netissä voi huutaa 24/7. Normaali ihminen ei tähän pysty. Siksi äärioikea vihakoneisto dominoi foorumeilla. 2.“Minusta työsuhdeturvaa voisi parantaa.”

“Minusta työttömistä pitäisi pitää huolta.”

Tällaisia vasemmistolaisia mielipiteitä voi lausua lähes missä tahansa tulematta leimatuksi ainakaan mitenkään erityisen hulluksi.

“Minusta kaikki väärän väriset pitäisi tappaa.”

“Minusta suomalaiset naiset ovat mustan miehen perässä juoksevia huoria.”

Tällaisia ajatuksia voi hautoa ainoastaan hiljaa mielessään ellei halua hullun tai kusipään mainetta.

Siksi, valitettavasti, anonyymi internet tarjoaa ihanteelllisen ympäristön nimenomaan vihaa täynnä oleville hulluille ilmaista itseään.

Sen lisäksi se auttaa näitä yksilöitä verkostoitumaan ja löytämään toisensa. Tämä olisi normaalisti hidasta ja vaikeaa. Näissä yhteisöisssä sitten hierotaan tulehtuneita päitä yhteen vuodesta toiseen kunnes viha jalostuu raivon timantiksi.

Raivon vallassa oleva ihminen jaksaa huutaa. Netissä voi huutaa 24/7. Normaali ihminen ei tähän pysty. Siksi äärioikea vihakoneisto dominoi foorumeilla.

]]>
by: klikklak http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-645 Sat, 06 Feb 2010 17:41:58 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-645 Moi, toi <a href="http://radikaali.org" rel="nofollow">radikaali.org</a> on mun solidaarisuusprojektini ja sen tarkoituksena on nimenomaan toimia solidaarisuuden ja verkostoitumisen edistäjänä. Lisäilen siihen myös ominaisuuksia aina silloin tällöin ja nyt toivoisin että <a>uutiset.radikaali.org</a> saisi hieman huomiota. Kyse on digg -kloonista, eli voi lähettää kiinnostavia linkkejä, ja äänestää ja kommentoida niitä. Jos haluaa antaa palautetta tai osallistua jollain tapaa, niin voi lähettää sähköpostia (haverinen.jussi@gmail.com) tai tulla #anarkismi -kanavalle ircnetissä. Moi, toi radikaali.org on mun solidaarisuusprojektini ja sen tarkoituksena on nimenomaan toimia solidaarisuuden ja verkostoitumisen edistäjänä. Lisäilen siihen myös ominaisuuksia aina silloin tällöin ja nyt toivoisin että uutiset.radikaali.org saisi hieman huomiota. Kyse on digg -kloonista, eli voi lähettää kiinnostavia linkkejä, ja äänestää ja kommentoida niitä. Jos haluaa antaa palautetta tai osallistua jollain tapaa, niin voi lähettää sähköpostia (haverinen.jussi@gmail.com) tai tulla #anarkismi -kanavalle ircnetissä.

]]>
by: Hemi http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-643 Sat, 06 Feb 2010 16:27:13 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-643 Ei kannata alentua floodaamaan jotain keskustelupalstoja, jos missaa mahdollisuuden kirjoittaa ensimmäisen kommentin, peli on menetetty, niitä sen jälkeisiä aika harva viitsii lukea... siinä missä oikeisto tekee trollausta, vasemmistolaiset julkaisevat lähes käsittämättömiä artikkeleita akateemisin lähdeviittein. Ehkä kannattaisi tehdä jotakin näiden kahden väliltä? Vaikka levittää zinejä, joissa voisi mm. edistää niiden hyvien blogien lukemista, ja muutenkin tajuistaa. Ei kannata alentua floodaamaan jotain keskustelupalstoja, jos missaa mahdollisuuden kirjoittaa ensimmäisen kommentin, peli on menetetty, niitä sen jälkeisiä aika harva viitsii lukea… siinä missä oikeisto tekee trollausta, vasemmistolaiset julkaisevat lähes käsittämättömiä artikkeleita akateemisin lähdeviittein.
Ehkä kannattaisi tehdä jotakin näiden kahden väliltä? Vaikka levittää zinejä, joissa voisi mm. edistää niiden hyvien blogien lukemista, ja muutenkin tajuistaa.

]]>
by: rot http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-642 Sat, 06 Feb 2010 11:12:50 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-642 <blockquote>Tuollainen portaali pitäisi saada Suomeenkin - kunhan keräisi tarpeeksi paljon tarpeeksi hyviä blogeja.</blockquote> <a href="http://radikaali.org" rel="nofollow">radikaali.org</a> vaikuttaa tässä suhteessa ihan hyvältä projektilta kehitettäväksi.

Tuollainen portaali pitäisi saada Suomeenkin - kunhan keräisi tarpeeksi paljon tarpeeksi hyviä blogeja.

radikaali.org vaikuttaa tässä suhteessa ihan hyvältä projektilta kehitettäväksi.

]]>
by: Koba http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-641 Sat, 06 Feb 2010 00:59:11 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-641 Hesarin nettikyselyn todenmukaisuudesta kertonee jotakin se, että kyselyyn voi vastata usemman kerran - kunhan vain pyyhkii välimuistin välillä. Pieni vinkki jos aikaa on tuhlattavana... jos siis jaksaa vastata kysymyksiin laatua "tulisiko romanit kaasuttaa vai karkottaa". Mutta toki jokaisen uutisen voi ottaa haltuun. Toisaalta vasemmistolainen blogosfääri on suhteellisen aktiivinen. Sitä eivät tietenkään seuraa Hesariin aikaansa tuhlaavat kansalaiset, mutta tarkoitushan lieneekin eri. Hesarin nettikyselyn todenmukaisuudesta kertonee jotakin se, että kyselyyn voi vastata usemman kerran - kunhan vain pyyhkii välimuistin välillä. Pieni vinkki jos aikaa on tuhlattavana… jos siis jaksaa vastata kysymyksiin laatua “tulisiko romanit kaasuttaa vai karkottaa”. Mutta toki jokaisen uutisen voi ottaa haltuun. Toisaalta vasemmistolainen blogosfääri on suhteellisen aktiivinen. Sitä eivät tietenkään seuraa Hesariin aikaansa tuhlaavat kansalaiset, mutta tarkoitushan lieneekin eri.

]]>
by: Tatu Ahponen http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-640 Fri, 05 Feb 2010 22:01:04 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-640 Monet halla-aholaiset ovat jo lähtökohtaisesti paljon aikaa netissä viettäviä ihmisiä (ja netillä ei nyt tarkoiteta vaan jotain tyypillista youtube/facebook/yliopistonsähköposti-settiä vaan keskustelupalstoja, irkkiä ja vastaavia) jotka suorastaan etsivät keskustelua, ei välttämättä mistään propagointihalusta vaan ihan vaan keskustelun tarpeesta. Vasemmistolaiset taas usein jäävät rinkirunkkaamaan. No, rinkirunkkaaminen on hauskaa, mutta ainakin itsellä siihen on vaikuttanut se että nuorna nörttinä nettijauhamiseen on jo ehtinyt kyrpiintyä ihan tarpeeksi vaikka silloin jauhoi eri asioista. Keskustelupalstoilla saavutettavan hegemonian merkitystä ei kuitenkaan tule väheksyä; kyllä se Hesarin sivuja selaavan ihmisen mielipiteeseen vaikuttaa jos huomaa että jonkin uutisen keskustelussa 80% ihmisistä kannattaa jotain mielipidettä X, semminkin jos se mielipide voidaan tulkita erilaiseksi kuin se mitä itse artikkeli edustaa. Ehkä tässä on vaan kysymys taas kerran siitä, miten saadaan hipit nettiin omien pienien purppurasfäärien ulkopuolellekin - tsätteihin ja keskustelupalstoille. (Ehkä taas olisi aika yrittää saada pystyyn "opeta humanisti irkkaamaan"-projektia...) Monet halla-aholaiset ovat jo lähtökohtaisesti paljon aikaa netissä viettäviä ihmisiä (ja netillä ei nyt tarkoiteta vaan jotain tyypillista youtube/facebook/yliopistonsähköposti-settiä vaan keskustelupalstoja, irkkiä ja vastaavia) jotka suorastaan etsivät keskustelua, ei välttämättä mistään propagointihalusta vaan ihan vaan keskustelun tarpeesta. Vasemmistolaiset taas usein jäävät rinkirunkkaamaan. No, rinkirunkkaaminen on hauskaa, mutta ainakin itsellä siihen on vaikuttanut se että nuorna nörttinä nettijauhamiseen on jo ehtinyt kyrpiintyä ihan tarpeeksi vaikka silloin jauhoi eri asioista. Keskustelupalstoilla saavutettavan hegemonian merkitystä ei kuitenkaan tule väheksyä; kyllä se Hesarin sivuja selaavan ihmisen mielipiteeseen vaikuttaa jos huomaa että jonkin uutisen keskustelussa 80% ihmisistä kannattaa jotain mielipidettä X, semminkin jos se mielipide voidaan tulkita erilaiseksi kuin se mitä itse artikkeli edustaa. Ehkä tässä on vaan kysymys taas kerran siitä, miten saadaan hipit nettiin omien pienien purppurasfäärien ulkopuolellekin - tsätteihin ja keskustelupalstoille. (Ehkä taas olisi aika yrittää saada pystyyn “opeta humanisti irkkaamaan”-projektia…)

]]>
by: Klementiini http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-639 Fri, 05 Feb 2010 14:06:40 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-639 Ihan innostavaa. Tuollainen portaali pitäisi saada Suomeenkin - kunhan keräisi tarpeeksi paljon tarpeeksi hyviä blogeja. Pitäisi edelleen opetella sitä ruotsia... Ihan innostavaa. Tuollainen portaali pitäisi saada Suomeenkin - kunhan keräisi tarpeeksi paljon tarpeeksi hyviä blogeja.

Pitäisi edelleen opetella sitä ruotsia…

]]>
by: partyboy43 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-635 Fri, 05 Feb 2010 03:44:06 +0000 http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/05/miksi-nettiparvet-ovat-niin-oikeistolaisia/#comment-635 Ruotsissa "vasemmistoaktivistit" osaavat nettiparveilun paljon paremmin. Epäsuoraksi esimerkiksi kelpaa heidän tapansa organisoida oma blogosfäärinsä. Noin vuoden ajan vasemmistolaiset blogit ovat parveilleet yhdessä osoitteessa http://www.konfliktportalen.se/. Jokainen tänne kirjattu blogi tapaa linkittää uusien postausten perään muihin uusiin ja mielenkiintoisiin kirjoituksiin verkoston sisällä. Lisäksi kp-sivustolta on tilattavissa blogien yhteinen RSS-feedi. Näillä keinoilla blogit nousevat julkisilla blogilistoilla ja parveilua voidaan koordinoida tehokkaammin. Tämän toiminnan onnistumisesta löytyy myös suora esimerkki (jonka olen valitettavasti kuullut toisen käden tietona ruotsalaisilta tovereilta, enkö voi tarjota linkkejä). Pari vuotta sitten eräs hampurilaisketju antoi heikoin perusteluin potkut eräälle työntekijälle eräässä Ruotsalaisessa kaupungissa. Vasemmiston blogit kirjoittivat tapauksesta niin kiivaasti, että yritksen nimeä googlatessa tapaus löytyi kärkituloksista. Hampurilaisketju suostui neuvottelemaan potkitun työntekijän tilanteesta, kunhan bloggaajat lupasivat lopettaa kirjoittamisen. Ruotsissa “vasemmistoaktivistit” osaavat nettiparveilun paljon paremmin. Epäsuoraksi esimerkiksi kelpaa heidän tapansa organisoida oma blogosfäärinsä.

Noin vuoden ajan vasemmistolaiset blogit ovat parveilleet yhdessä osoitteessa http://www.konfliktportalen.se/. Jokainen tänne kirjattu blogi tapaa linkittää uusien postausten perään muihin uusiin ja mielenkiintoisiin kirjoituksiin verkoston sisällä. Lisäksi kp-sivustolta on tilattavissa blogien yhteinen RSS-feedi. Näillä keinoilla blogit nousevat julkisilla blogilistoilla ja parveilua voidaan koordinoida tehokkaammin.

Tämän toiminnan onnistumisesta löytyy myös suora esimerkki (jonka olen valitettavasti kuullut toisen käden tietona ruotsalaisilta tovereilta, enkö voi tarjota linkkejä).

Pari vuotta sitten eräs hampurilaisketju antoi heikoin perusteluin potkut eräälle työntekijälle eräässä Ruotsalaisessa kaupungissa. Vasemmiston blogit kirjoittivat tapauksesta niin kiivaasti, että yritksen nimeä googlatessa tapaus löytyi kärkituloksista. Hampurilaisketju suostui neuvottelemaan potkitun työntekijän tilanteesta, kunhan bloggaajat lupasivat lopettaa kirjoittamisen.

]]>