Isänmaa Oy:n rikoksia

05.02.2008, 23:43

Tavallisesti nationalismiin ja isänmaa-termiin liittyvät seikat ovat fasistisia, tukahduttavia ja hierarkkisia. Tällä kertaa asiaan näyttää kuuluvan myös aidosti laittomia ja korruptoituneita piirteitä.

Patria on suurimmaksi osaksi (73,2 %) Suomen valtion omistuksessa oleva asefirma, joka puoliksi omistamansa Nammon kautta toimittaa iloisesti aseita USA:n armeijan rikolliseen käyttöön ja muutenkin tukee amerikkalaisia joukkoja ympäri Lähi-Itää. Korruptio tulee mukaan Patrian yhteistyöstä brittiläisen asejätin BAE Systemsin ja Hollannissa päämajaansa pitävän EADS:n kanssa.

BAE Systems on kuuluisa harjoittamastaan lahjonnasta. Se on lisäksi myynyt aseita mm. Indonesiaan, Saudi Arabiaan, Zimbabween ja Israeliin sekä tukenut ydinaseiden tuotantoa. EADS taas on eteläafrikkalaisten lahjomisen ja sisäpiirikauppojen lisäksi valmistanut rypäleammuksien osia ja epäsuorasti tukenut ydinaseteollisuutta.

On jo aika tehdä jotain Isänmaa Oy:n ja sen kavereiden militarismille. Lähiaikoina käynnistynee Patria-kampanja, joka toivottavasti lyö yleiseen tietoisuuteen muutamia faktoja valtiovallan ja militarismin yhteydestä.