Seuraava formaatti

15.02.2010, 18:21

 

Nyt kun X-Factor on feilannut, telkkuun tarvitaan seuraava formaatti. Pitäisi perustaa ohjelma, johon kutsutaan "tavallisia" duunareita pudottelemaan totuuksia. Siivoojat, apurahatutkijat, pizzanpaistajat, seksityöläiset, pätkäopettajat, putkimiehet ja muut puhuisivat siitä, mikä yhteiskunnassa vituttaa. Ei tivattaisi reflektiivistä analyysia, ei vaadittaisi asiantuntijan auktoriteetilla kuorrutettuja latteuksia, vaan yksinkertaisesti jaettaisiin kokemuksia. 1960-luvulta alkaen Suomessakin on perustettu feministisiä tiedostusryhmiä. Tämänkin formaatin voisi viedä telkkariin. Koska nyt on saatavilla vain kokoomus-tv, tarvitaan aktivisti-tv, anarko-tv ja vasemmisto-tv. Autonominen media. Indymedia lähettäisi omat uutisensa puoli ysiltä, Megafonilla olisi oma talk-show, Takku tekisi reality-sarjaa. Livekuva Opiskelijatoiminnan viikkokokouksista korvaisi eduskunnan kyselytunnin. Miksi tyytyä verkkolehteen, kun voi perustaa vallankumouksellisen kanavan?

5 Comments »

The URI to TrackBack this entry is: http://vallankumous.blogsome.com/2010/02/15/seuraava-formaatti/trackback/

 1. Ainoa syy, miksi aloittaisin töllöttämisen uudelleen.

  Splatterpunk-kauhuleffoja vihreiden vassaripaskojen hautausmaalta.

  Comment by Punaorpo — 16.02.2010, 20:54 @ 20:54

 2. Joo, just tällaista detournausta taisin hakea sillä fb-postauksellani populaarikulttuurista oopiumina!

  Tässä muuten perustulo ois hyvä perusta sille että ihmisillä ois oikeasti aikaa omistautua tällaisille projekteille…

  Comment by Mika — 18.02.2010, 17:00 @ 17:00

 3. Mika: totta! Olen oikeastaan enemmänkin vakavissani tämän kanssa. Voi vain miettiä sitä miten paljon aika pienillä resursseilla tehty MoonTV määritty yhden ihmisryhmän näkemyksiä aikoinaan, miten paljon keksintöjä se synnytti, mitä sen parissa kasvaneet ihmiset (kuten minä) tekevät nykyään…

  Comment by Klementiini — 18.02.2010, 21:36 @ 21:36

 4. Kyllä mä tiedän nyt jo ihmisiä jotka sossurahojen turvin käyttävät päivästään useita tunteja vaihtoehtomedioiden kehittämiseen.

  Ts. ei tarvi odotella sitä perustulouudistusta, että voi alkaa panostaa omaehtoiseen mediaan.

  Ei tarvittaisi kovinkaan isoa kollektiivia tuottamaan esimerkiksi radio- ja tv-ohjelmia nettiin. Sieltä ne voidaan streamata Takun kaltaisten mediaprojektien kirjastoihin, sekä tietenkin eri puolille ilmestyviin pienoislähettimiin, jotka mahdollistavat hajautetun analogisen tv- ja radioverkon. Oikean piraattiradion ja -telkkarin. Arrr!

  Comment by rot — 19.02.2010, 19:50 @ 19:50

 5. Pitäisi perustaa ohjelma, johon kutsutaan “tavallisia” duunareita pudottelemaan totuuksia. Siivoojat, apurahatutkijat, pizzanpaistajat, seksityöläiset, pätkäopettajat, putkimiehet ja muut puhuisivat siitä, mikä yhteiskunnassa vituttaa. Ei tivattaisi reflektiivistä analyysia, ei vaadittaisi asiantuntijan auktoriteetilla kuorrutettuja latteuksia, vaan yksinkertaisesti jaettaisiin kokemuksia.”

  Kaikista hauskintahan tässä on se, että moinen formaatti on ollut olemassa Suomessa jo vaikka kuinka monta vuosikymmentä! On sietämättömän käsittämätön asia, ettei meillä vieläkään ole kansanradion kuvallista versiota. Tämä epäkohta on oitis korjattava!

  Comment by tree — 20.02.2010, 22:35 @ 22:35

RSS feed for comments on this post.

Kommentoi

HUOM. Ensimmäinen kommentti jokaisesta ip:stä menee moderoinnin kautta - se kyllä ilmestyy pienellä viiveellä, ei tarvitse lähettää kuin kerran.

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>Anti-spam measure: please retype the above text into the box provided.