EK on edelleen ahterista

20.03.2010, 18:23

Hei haloo vitun intellektuelli-idiootti! Satamalakko kolmatta viikkoa ja sä vaan kirjotat lifestyle anarkismista ja kehut ittees!

 

Vanha kunnon druga muisti tekstiviestillä. Torstaina satamassa jo mellakoitiin, mutta perjantaina lakko loppui. Useampi harmaa marxisti pahoittaa mielensä heti kun kirjoittaa lifestyle-anarkismista. Ilmeisesti kaikki mielenkiintoinen on kiellettyä paitsi voiton suhdeluvun tendenssimäisen laskun Lain veivaaminen. Äijät marisee Marxista! Vähän sateenkaarta perseeseen nyt.

Ahtaajien lakko oli mielenkiintoinen, mutta Hedelmät ei taaskaan ollut tehtäviensä tasalla, koska täällä oltiin jalkauduttuna sinne sun tänne. Ja tonnekin. Ahtaajat vaativat työnostajan jo aikaisemmin lupaamaa irtisanomissuojaa eli muutosturvaa, eivät palkankorotuksia:

 

 

 

 

 

 

 

 

Opiskelijat ja muut valtaajat puolestaan vaativat 1000 euron vastikkeetonta perustuloa nyt ja heti:

 

 

 

 

 

 

 

(Lisää kuvia Fifissä

 

Jos EK:n ja sen tiedotuslehtisen Helsingin Sanomien hallitsema mediakeskustelu lakosta ei ollut luokkataistelun retoriikkaa (ja vieläpä nationalistisessa valepuvussa), niin mikä sitten on? Nurinkurisesti ahtaajien, valtaajien ja muutamien opiskelijoiden lisäksi vain hallitseva luokka on tuntunut käyvän taistelua aktiivisesti ja julkisesti. AKT:n lakon merkityksestä voi ja kannattaa lukea lisää:

Kaasuputki: Lakkokevättä rinnoissa 

KU: Satamalakossa kyse isoista periaatteista

Reko Ravela: Ketä vastaan ahtaajat taistelevat?

KU: Ahtaajat marssivat eduskuntaan, vasemmisto tukee työtaistelua 

Eliisa: Journalisti tiedottaa

Uudet barbaarit: Rynnäkkö vasten taivasta  

 

Ahtaajien lakko on siis ohi. Seuraava askel? Perjantaina 26.3 Helsingissä osoitetaan mieltä työntekijöiden oikeuksien puolesta ja paskatyönantajia vastaan. Kokoontuminen Hakaniemessä klo 17, esiintymässä Laineen Kasperi.

Opiskelijoiden valtaus on siis ohi. Seuraava askel? SYL ja SAMOK järjestävät 21.4 Helsingissä suurmielenosoituksen maksuttoman koulutuksen puolesta. Ehkä jotain muutakin keksitään. Kohta on vappukin…

5 Comments »

The URI to TrackBack this entry is: http://vallankumous.blogsome.com/2010/03/20/ek-on-edelleen-ahterista/trackback/

 1. :D

  Mun mielestä harmaa marxismi on jännintä ikinä..

  Comment by Druga — 21.03.2010, 12:59 @ 12:59

 2. Ahtaajien lakossa on mielenkiintoisia piirteitä, mutta pelkästään luokkataistelusta puhuminen rajaa asiasta pois aika olennaisen näkökulman pois. Suomessa ahtaajat kuitenkin taistelevat oikeudestaan roudata paremmilla työehdoilla vastakin orjatyövoimalla valmistettua tarpeetonta paskaa Suomen työssäkäyvien ostosteltavaksi. Mielenkiintoista on se, että ahtaajat voivat halutessaan ilmeisesti lamauttaa 80% Suomen tuonnista, ja 20% tämänhetkisestä viennistä saattaisi olla lähellä sitä määrää, mitä voisi pitää kohtuullisena ja tarpeellisena tuontitavarana. Tietysti itse kukin meistä joutuu tahtomattaan edistämään huonojakin juttuja, ja mieluummin niitä tekee joutumatta samalla riistetyksi, mutta pelkän työväenluokka vaatii oikeuksiaan-näkökulman hehkuttaminen on tässä asiassa aika kapeaa. En oleta, että kaikki ahtaajat alkavat ympäristövallankumouksellisiksi ja lopettavat työnteon, mutta en tiedä miksi ahtaajat vs. paha EK näkökulmasta tähän asiaan pitäisi tästä näkökulmasta olla niin kiinnostunut, vaikka sitten joku haukkuisikin lifestyle-anarkistiksi.

  Comment by pttp — 21.03.2010, 23:01 @ 23:01

 3. ^aargh sekoilen sanojen kanssa, viennistä tuonnista viennistä, toivottavasti pointti välittyy..

  Comment by pttp — 21.03.2010, 23:36 @ 23:36

 4. @Druga: olen huomannut että harmaus on päivän sana… toisin sanoen olen vuoden verran ennustellut ihan oikein, että 2010-luvulla uusasiallisuus tekee paluun. Käynnissä ei suinkaan ole siirtymä 60-luvulta 70-luvulle, vaan 60-luvulta 50-luvulle.

  @pttp: jep, pitää varoa ettei ajaudu (huonon) marxismin reduktionismiin jossa ei enää nähdä mitään muuta kamppailua kuin työn ja pääoman välinen (joka toki läpäisee muut kamppailut jossain mielessä). Vielä pahempaa on pelkkien oikeuksien puolustamiseen juuttuminen, varsinkin jos sitä tekee muun kuin retoriikan tasolla (jos siis koko poliittinen visio perustuu oikeusajattelulle). Ahtaajien tapauksessa musta on mielenkiintoisinta, että vielä pystyy lakolla ärsyttämään ja vahingoittamaan pääomaa näin paljon - olkoonkin että todelliset “haitat” jäivät hyvin pieniksi, jopa UPM ilmoitti että ei tässä käynyt mitenkään.

  Kännisten ja lihahernekeittoa syövien ahtaajien meuhkaamista oli kyllä hauska katsella EK:n pääkonttorin ja mellakkapoliisirivistön edessä. :D

  Comment by Klementiini — 23.03.2010, 23:47 @ 23:47

 5. Ite kannatan vielä radikaalimpaa paluuta, nimittäin paluuta 1800-luvulle! :D Siten voi ainakin vältellä kaikenlaisia valtiososialistisia virityksiä. Saan sapiskaa seuraavasta lauseesta (ja sitä voidaan ehdottomasti käyttää muakin vastaan): marxismi pitäisi jättää. Marxista ja monesta muusta menneestä taistelijasta on paljon hyötyä (ja heitä pitääkin tutkia perusteellisesti), mutta ei niihin pidä jähmettyä

  Comment by Miika — 24.03.2010, 12:57 @ 12:57

RSS feed for comments on this post.

Kommentoi

HUOM. Ensimmäinen kommentti jokaisesta ip:stä menee moderoinnin kautta - se kyllä ilmestyy pienellä viiveellä, ei tarvitse lähettää kuin kerran.

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>Anti-spam measure: please retype the above text into the box provided.