Kamaridepinaa Tampereelta

25.02.2009, 18:44

 

 

Tampereelta kilahti mailiin jonkun/joidenkuiden anonyymien kirjoittama Toimivaan yliopistoon liittyvä dokumentti. Se on tuossa alla.

Ennen kuin broileriuunit käynnistetään, kannattaa ehkä muistaa, että tämän kevään kestävä kamppailu yliopistolakia vastaan ei riitä. Kuten on huomautettu: vaikka saisimmekin lain nurin tai osittain reformoitua, se tuotaisiin takaisin uudessa muodossa. Siksi täytyisi saada aikaan voimakas opiskelijoiden, tutkijoiden ja muiden (tieto)työläisten liike, joka pystyisi tekemään vallalle vastarintaa myös tulevaisuudessa. Lisäteemoista liikkeellä ei ole pulaa: asuminen, toimeentulo, kontrolliyhteiskunta, demokratia…

EDIT: kuten juuri tähdensin Yrityksen lakimiehille, juttu ei ole omani ja arvatenkin sen funktio on lähinnä savustaa toimijoita poteroistaan. Kuulemma Tampereella jo ehdittiin huolestua. No, get over it!

 

Tamperelaiset: Demarikapina
 

 

Maltillisuus on miekkamme ja reformistisuus kilpemme. Toimivan yliopiston Sancho Pancha liittyi joukkoomme suoraan vihollisten riveistä. Koko liike on muuttunut suunnattomaksi broileriuuniksi. Pikku poliitikonalut pitävät huolen siitä, etteivät menetä ainuttakaan tulevaisuuden äänestäjää, puolueestahan ei ole vielä tietoa.

Mielipiteettömyyden vapaus on pyhä. Vaikka peliä pelataan mielipiteiden markkinoilla, otetaan näillä groteskeilla markkinoilla erävoitot kuitenkin sillä, kuinka mielipiteettömän mielipiteen kehtaat keksiä. Mainittakoon muun muassa: ”Aleopisto – Johan nyt on markkinat!”, ”Autonomiaa ilman päätösvaltaa?” ja erityisesti mielenosoituksen kärkenä Tampereella marssinut: ”Autonomia = itsemääräämisoikeus”.

Toimiva yliopisto on ehkä tulevaisuudessa curriculum vitaeen lisättävä tietue ja sen suomat kontaktit lakeijain aseman avaavia. Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole, jonka vuoksi broileri uhraa kallista aikaansa Toiminnalle© viisitoista minuuttia hallintotieteen luentojen välissä ja kaksikymmentäviisi minuuttia ennen kuntosalille menoa.

Toimivan yliopiston erikoisuus ei varsinaisesti ole siinä, että se koostuu maltillisesta ja radikaalista siivestä. Erikoista on se, että nämä radikaalin siiven sirkustemppuilijat liikkuvat sekavien toivomustensa ja unelmien tyhjiössä. Jos he saisivat päättää, keitettäisiin yliopistossa aamuisin kuusenkerkkäpuuroa jonka jälkeen suunnattaisiin saunomaan yliopiston Pinni-rakennukseen eläinopiskelijoiden kanssa. Iltapäivällä rakasteltaisiin tiipiissä. Nämä aktivistitaiteilijat suhtautuvat Toimintaan© kuin johonkin ilkamoivien narrien performanssiin. Taiteilijoiden epäonneksi epäpyhä allianssi kuitenkin rakentaa esiintymislavan byrokratian rautahäkkiin.