Erojen vapautusrintama

09.02.2008, 05:13

Puhtaat ja viattomat erot on vangittu identiteetin sisään, ja eroavan toiston dynamiikkaa kahlehtii orjamoraali ja muu roskaväen dialektiikka. Maailmasta löytyy kuitenkin ranskalaisten ja italialaisten perustama erojen vapautusrintama (EVR), jossa toimivat muiden muassa Deleuze ja Guattari.

EVR on nietzscheläisten aktivistien vapaa yhteenliittymä. Viimeisimpiä EVR:n aktioita ovat vuoden 2008 julistaminen tuhannen tasangon vuodeksi, ensimmäisen kansainvälisen Deleuze Studies -konferenssin pitäminen ja vaatimattoman suomenkielisen Deleuze-hakemiston aloittaminen.

Vallankumouksen hedelmiä liittyy EVR:ään kahdella vaatimattomalla johdantomeditaatiolla. Ne aloittavat perusasioista ja kliseistä, avaavat ongelmia mutteivat ratkaise niitä, ja niin edelleen.

I  JOHDANTO: Deleuzismin ABC
II ONGELMA: Eron sinänsä vihollinen

 

 

Kahden viime vuosikymmenen aikana Deleuzesta on julkaistu yli 130 kirjaa ja kirjoitettu tuhansia artikkeleita. Suomeksikin on käännetty kuusi teosta. Yhtäkkiä kaikki tuntuvat syöksyvän Gillesin kimppuun …

Comments »

The URI to TrackBack this entry is: http://vallankumous.blogsome.com/2008/02/09/erojen-vapautusrintama/trackback/

Ei kommentteja vielä.

RSS feed for comments on this post.

Kommentoi

HUOM. Ensimmäinen kommentti jokaisesta ip:stä menee moderoinnin kautta - se kyllä ilmestyy pienellä viiveellä, ei tarvitse lähettää kuin kerran.

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>



Anti-spam measure: please retype the above text into the box provided.