Blogilapiointia

15.12.2008, 19:18

Kun asuinpaikkani luonteesta johtuen lunta ei tule, niin lapioitavana on vain rss-virtoja. Paljon muuta ei jaksakaan tehdä näin pimeinä päivinä.

 

Koiranmutkia käsittelee eläinaktivismia ja median suhdetta. Aikaisemmin blogissa tehtiin yhteenvetoa vasemmiston tarpeesta ja mahdollisuudesta uudistua sekä pudoteltiin painavia pointteja Vanhan valtauksesta ja uudesta opiskelijaliikkeestä.

Sociological Images tarjoilee ideologisia kuvia liikaan teoriaan puutuneille.

Alussa oli sana ja on edelleen ja sanalla on ihana asenne.

Direct Action News ja CSA tarjoavat päivityksiä Kreikan kapinasta.

Käymälässä käynti on jäänyt satunnaiseksi tavaksi.

Iloista tiedettä tehdään esimerkiksi immateriaalisuudesta. Blogi on kovasti kaunistunut viime aikoina.

Sampsakin tuskastui Suomen ilmastopolitiikkaan. Tämä hedelmä harkitsee matkustamista Kööpenhaminan Klimax 2009 -vastatapahtumaan, joka pyrkii sulkemaan ensi vuoden marraskuun suuren ilmastokokouksen osallistujat konferenssikeskukseen niin pitkäksi aikaa, että kokous tuottaa jotain vakuuttava.

Tässä on hyvä kirjoitus elämästä ja etiikasta työssä.

Jos ilmaisten e-kirjojen lukeminen ei rasita, AvaxHome tarjoaa kirjaston verran esimerkiksi filosofiaa.

Sadankomiten ja Rauhanliiton nettilehden PAXin uusin numero tuli.

Immanuel Wallerstein on näköjään pitänyt pseudoblogia jo vuodesta 1998.

Larval Subjects on esitellyt jälleen yhden opetuskauden tuottamia hedelmiä. Mikä voisi olla parempaa kuin Larval Subjects? Porvarillinen haaveeni on viettää eläkepäiviä riippumatossa Larval Subjectsia lukien.

 

Lopuksi: Megafoni tykittää taas median kukkatapettilogiikasta. Lisää Megafonia kansalle!

Musiikin tai elokuvan poliittinen sanoma ei kuitenkaan suoraan ole kiinni sen sisällöstä, vaan kontekstista jossa se esitetään. Suomen hevi-ihmemaassa kukaan ei ole joitakin "moraalisesti valistuneita" henkilöitä lukuun ottamatta huolissaan julkisesti esitetystä Lordin lapsentappo-, Nightwishin miekkataistelu- ynnä muiden hevareiden yltiönaurettavista mörköfantasioista, mutta Euromaydayn ja Street Partyjen poliittinen konteksti muuttaa jopa älyttömän Barbiegirlin rasittavaksi meteliksi kaupunkitilaa hallitsevien kapitalistien korvissa. Samoin Helsingin Pirate Cineman esittämät box office -magneetit muuttuivat poliittisiksi ja kielletyiksi kuviksi heti kun niitä esitettiin väärässä kontekstissa - siis lisäarvon tuotannon ulkopuolella.

Toisin sanottuna, median ja viihteen välityksellä tapahtuva mielipiteen muokkaus paljastaa mörköjen naamioiden takaa porvarillisen valtiomiehen tai oikeastaan, lipevän kapitalistin profiilin.

Ja varsinkin tämä:

Valtamedian ja passivointiin rakennettujen mediadispositiivien aikakauden jälkeen poliittisen media-aktivismin keskeinen tehtävä on rakentaa uudet historialliset olosuhteet ihmisyhteisön aistihavainnolle ja sen välittämiselle. Tämän uuden mediumin - oli se sitten sähköinen viestintäväline tai konkreettinen kaupunkitila - tehtävänä on muuttaa sitä poliittista konstituutiota, jossa elämme ja jonka aistimme sellaiseksi, jossa voimme välittömästi tuntea ihmisen historiallisen tehtävän mahdollisuuden ja voiman: maailman muuttamisen.