Oma toimitalo kantakaupungissa?

28.04.2009, 03:20

 600 000 m2 tyhjää toimistotilaa - paska asuntotilanne?

 

Vallankumouksen hedelmiä vastaanotti muutaman kuvan yön opiskelijavaltaukselta Vallilasta

Yle | Valtamedia

 

 

Kuulemma talo on kuusikerroksinen ja sisältää monta tuhatta neliötä tilaa, joka on ollut käyttämättömänä vuodesta 2007 asti. "Oma toimitila…" Saunakerrokselle olisi varmasti käyttöä Opiskelijatoiminnan keskuudessa, kun opiskelijakämpissä ei pahemmin saunavuoroja ole (sikäli kuin opiskelijoilla ylipäänsä on kämppiä)

 

Anonyymit opiskelijatoimijat: Miksi valtaamme asuntoja?

Vuokrataso kohoaa jatkuvasti. Opiskelija-asuntoihin on ennätykselliset määrät hakijoita, ja kaupungin vuokra-asuntoihin jonottaa tuhansia ihmisiä. Pääkaupunkiseudulla on yli 3500 asunnotonta. Samaan aikaan Helsingissä on arviolta 600 000 neliötä tyhjää toimistotilaa.

Meitä kiristetään joka suunnalta: fyysisesti meidät pakotetaan pieniin solukoppeihin ja matalapalkkaisiin töihin - tai sitten asunnottomaksi. Henkisesti meiltä vaaditaan koko ajan nopeampia suorituksia, “luovempaa” työskentelyä ja loputonta alistumista. Meiltä kielletään sekä ilmainen julkinen tila että oma koti. Tilanne on sietämätön.

Miksi meidän pitäisi hyväksyä markkinoiden ja moralistien sanelemat ehdot? Tyhjää tilaa kyllä on olemassa, sitä ei vain käytetä asumiseen. Miksi sitä ei oteta käyttöön? Miksi sitä ei vallata käyttöön?

 

 

 

Ennätysmäärä haki Hoasin asuntoja

Opiskelijoiden asuntojonot ennätyspitkät pääkaupunkiseudulla