Tokion hedelmiä

31.05.2009, 02:06

Loma!

 

Tokiossa on monta kertaa järjestetty EuroMayDay - kyllä, Japanissa. Japanissa on myös näihin päiviin asti pelätty lintuinfluenssaa niin hysteerisesti, että turistit on lämpöskannattu kuumeen varalta ja syrjäseuduilla on silmäilty länsimaalaisia kirurgimaskit päässä.

Maa on omituinen sekoitus hajautusta ja keskitystä. Tokiossa ei ole keskustaa perinteisessä mielessä: vanhan kaupungin alueella on 23 aluetta tai kaupunkia, joista jokainen toimii jonkinlaisena keskuksena. On teknokeskusta, trendikeskus, bisneskeskus, safka- ja shoppailukeskuksia… Silti kaikki kiertää kehää keisarillisen palatsin ympärillä. Keskittäminen ja hajauttaminen.

Luodaksemme konkreettisempaa esiymmärrystä:

 

Zengakuren: Japan’s Revolutionary Students

Riisa no Nippon

Kanjikaveri

 

 

 

Nää fruittarit lähtee nyt Tokioon Japanin komennukselle. Niitä, jotka jäävät Suomeen, suosittelemme kesän avaukseksi lukemaan Liberoa, Niin & näiniä ja Megafonia.

Kesäkuun Liberossa on teemana "tonnin sukupolvi" eli eurooppalaiset paskaduunarit. Teemaan liittyy myös kevään yliopistoliikehdintä. Hedelmä osallistui kirjoittamalla Tampereen ja Jyväskylän opiskelijatoiminnasta sekä haastattelemalla Mikko Ylikangasta Suomen huumehistoriasta.

Niin & näinissä on jonkun pullamössöopiskelijan artikkeli "bloggaamisen filosofiasta".

Megafonin toinen numero julkaistiin eilen. Erityisesti kannattaa lukea "Luokkakompositio ja opiskelijan nelosrooli", joka on jatkoa edellisen numeron Wissenarbeit mach freille. Toinen numero todistaa, ettei uudessa Megassa ole kyse miehisestä lihansyöntileninismistä. Sitä paitsi lehti flirttailee hedelmien kanssa.

 

Lähiaikoina: japanilaiset militantit & Tokion kadut.

 

 

 

Käärmetanssi ja toyotismi

 

 

4 Comments »

The URI to TrackBack this entry is: http://vallankumous.blogsome.com/2009/05/31/tokion-hedelmia/trackback/

  1. Ja ei muuta kuin japnoisea fiilistelemään niin että laatta lentää? :)

    Comment by Existenz_ — 31.05.2009, 15:50 @ 15:50

  2. hei jos jostain netistä löytyy videota Zengakurenin demoista niin postita

    Comment by Antti R. — 06.06.2009, 00:26 @ 00:26

  3. Existenz: lähinnä on meinannut laatta lentää lihasta ja lihaliemestä jota nämä tunkevat kaikkialle. Ja että kalat saavat niin monia muotoja… Mutta fiilistellä voi nyt kun sai viimein netin kämppään.

    Antti R.: toki! Youtubesta löytyy jotain materiaalia vuoden 2007 Naritan lentokentän mielenosoituksesta, jossa nyky-zengakuren kahinoi.

    Comment by Klementiini — 06.06.2009, 13:15 @ 13:15

  4. Antti: tässä pari, eka hiukan tylsempi moderni, toinen suht hieno historiahehkutus

    http://www.youtube.com/watch?v=1N6rjnoaxxs&

    http://www.youtube.com/watch?v=wvUJN9rhD3Q&

    Comment by Markus — 10.06.2009, 13:10 @ 13:10

RSS feed for comments on this post.

Kommentoi

HUOM. Ensimmäinen kommentti jokaisesta ip:stä menee moderoinnin kautta - se kyllä ilmestyy pienellä viiveellä, ei tarvitse lähettää kuin kerran.

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>



Anti-spam measure: please retype the above text into the box provided.