EK on edelleen ahterista

20.03.2010, 18:23

Hei haloo vitun intellektuelli-idiootti! Satamalakko kolmatta viikkoa ja sä vaan kirjotat lifestyle anarkismista ja kehut ittees!

 

Vanha kunnon druga muisti tekstiviestillä. Torstaina satamassa jo mellakoitiin, mutta perjantaina lakko loppui. Useampi harmaa marxisti pahoittaa mielensä heti kun kirjoittaa lifestyle-anarkismista. Ilmeisesti kaikki mielenkiintoinen on kiellettyä paitsi voiton suhdeluvun tendenssimäisen laskun Lain veivaaminen. Äijät marisee Marxista! Vähän sateenkaarta perseeseen nyt.

Ahtaajien lakko oli mielenkiintoinen, mutta Hedelmät ei taaskaan ollut tehtäviensä tasalla, koska täällä oltiin jalkauduttuna sinne sun tänne. Ja tonnekin. Ahtaajat vaativat työnostajan jo aikaisemmin lupaamaa irtisanomissuojaa eli muutosturvaa, eivät palkankorotuksia:

 

 

 

 

 

 

 

 

Opiskelijat ja muut valtaajat puolestaan vaativat 1000 euron vastikkeetonta perustuloa nyt ja heti:

 

 

 

 

 

 

 

(Lisää kuvia Fifissä

 

Jos EK:n ja sen tiedotuslehtisen Helsingin Sanomien hallitsema mediakeskustelu lakosta ei ollut luokkataistelun retoriikkaa (ja vieläpä nationalistisessa valepuvussa), niin mikä sitten on? Nurinkurisesti ahtaajien, valtaajien ja muutamien opiskelijoiden lisäksi vain hallitseva luokka on tuntunut käyvän taistelua aktiivisesti ja julkisesti. AKT:n lakon merkityksestä voi ja kannattaa lukea lisää:

Kaasuputki: Lakkokevättä rinnoissa 

KU: Satamalakossa kyse isoista periaatteista

Reko Ravela: Ketä vastaan ahtaajat taistelevat?

KU: Ahtaajat marssivat eduskuntaan, vasemmisto tukee työtaistelua 

Eliisa: Journalisti tiedottaa

Uudet barbaarit: Rynnäkkö vasten taivasta  

 

Ahtaajien lakko on siis ohi. Seuraava askel? Perjantaina 26.3 Helsingissä osoitetaan mieltä työntekijöiden oikeuksien puolesta ja paskatyönantajia vastaan. Kokoontuminen Hakaniemessä klo 17, esiintymässä Laineen Kasperi.

Opiskelijoiden valtaus on siis ohi. Seuraava askel? SYL ja SAMOK järjestävät 21.4 Helsingissä suurmielenosoituksen maksuttoman koulutuksen puolesta. Ehkä jotain muutakin keksitään. Kohta on vappukin…