Miksi nettiparvet ovat niin oikeistolaisia?

05.02.2010, 02:14

 

 

Jiri kirjoittaa Hommawatchin pohjalta, että hompanssien aktiivinen ydinjoukko saattaa olla alle 50 ihmistä. Tämän suunnan äärioikeistolaisia ei ole kovin paljon, ainakin jos päätellään siitä, miten vaikea Muutos-puolueen on ollut saada kannattajakortteja kerättyä. Silti he ovat lähellä hegemoniaa monissa siirtolaisuutta koskevissa nettikeskusteluissa. Heillä on esimerkiksi tapana swarmata Halla-ahoa käsittelevien kirjoitusten kommenttibokseja (kuten tässä Jirin postauksessa) ja tukkia HS:n foorumi, joka toki on myös trollien lempipaikka MuroBBS:n jälkeen.

Miksei "poliittisen kentän" toisella puolella saada aikaan vastaavaa hegemoniaa? Jokaisellahan nyt on facebook-kaverina 50 vasemmistoaktivistia. Sen sijaan että floodaisivat Hesarin keskustelupalstaa, nämä vasemmistolaiset valittavat, miten kamala Hesarin keskustelupalsta on.

Vasemmistolaiset eivät luultavasti ole kiinnostuneita samanlaisesta vyöryttämisestä, koska he kokevat olevansa sellaisen yläpuolella. On tietysti totta, että on olennaisempaa pyrkiä muuttamaan politiikan sääntöjä kuin pyrkiä vääntämään kättä rajoittuneilla alueilla sääntöjen puitteissa.

Päivä alkaisi silti piristävämmin, jos 4chan ja kuvalauta olisivat vähemmän konservatiivisia, jos nettilehtien foorumeilla kukkisi parempi puhe ja oikeistolaiset joutuisivat reagoimaan. Vähän niin kuin kokoomusnaiset reagoivat Opiskelijatoiminnan kirjoitukseen