Antimilitaristinen soundtrack

13.09.2009, 02:41

 

 

Multitunesin innoittamana voisin jakaa muutaman yhteiskunnallisen klassikkobiisin. Nämä eivät ole mitään hipsteridiskoa. Aloitetaan antimilitarismista.

 

Kotiteollisuus - Musti sotakoira

Mustilta puuttui huumorintaju, sillä sotakoiran piti olla raju

Kotiteollisuuden coverilevy voittaa kaikki alkuperäiset biisit. Tämän lisäksi kannattaa kuunnella Juice-cover "Vaasankin veri vapisee". Mustilta puuttuu huumorintaju niin kuin monelta, jotka ovat kadottaneet sen inttiin jouduttuaan. Armeijaa täytyy vastustaa, koska se on erityisen tylsä laitos.

 

Asa & Toverit - Rauhan Murhaajat Feat. Julma-Henri & Tommishock

rauhan puolesta tapan sinut

Ei ole vielä klassikko, mutta varmaan tältä Aseistakieltäytyjäliiton tukilevyltä joku sellaiseksi jää. Äärettömästi parempi biisi kuin Julma-Henrin uusin kyhäelmä. "Vapautta meille antaa demokratia…"

 

Pelle Miljoona - Ei oo järkee mennä armeijaan

isänmaa on vain sotahullujen keksintö

Vanhin ja ehkä eniten aseistakieltäytyjiä Suomessa inspiroinut biisi. Vähän hippi. Ei huono.

 

Kollaa Kestää - Jäähyväiset aseille

jäähyväiset puheille joilla synnit sovitettiin

Pidän tästä versiosta. Pidän myös Nenän pakinoiden Jäähyväiset AAseille -versiosta.

 

Suomen Talvisota 1939-1940 - Jatkosotarock

vittuun sotiminen, tämä äijä lähtee paskalle!

Suomen Talvisodan levy (1970) on käyttökelpoisempi kuin muistitikullinen nykytaiderokkia. Jatkosotarock on levyn päätöskappale, ja siinä ovat äänessä Mauri Antero Numminen ja Rauli Aarre Tapani Somerjoki. Suomi-power!

 

Bonus: Lauri Maijala ja Lapinjärven poikakuoro - Simo Hovari

 

 

6 Comments »

The URI to TrackBack this entry is: http://vallankumous.blogsome.com/2009/09/13/antimilitaristinen-soundtrack/trackback/

  1. “Kotiteollisuuden coverilevy voittaa kaikki alkuperäiset biisit.”

    Tämä kyllä on jokseenkin täydellinen loukkaus punkmusiikin historiaa kohtaan. Esim. Kotiteollisuuden coveri Terveiden Käsien “Pissaa ja Paskaa” kappaleesta ei todellakaan voita alkuperäistä kappaletta millään. Minulle Kotiteollisuus, Jouni Hynysestä puhumattakaan, edustaa juuri sitä armeijasta intoilevaa junttisuomea, mitä kaikenlaisen antimilitarismin tulisi välttää.

    Alkuperäisessä “Pissaa ja Paskaa” kappaleessa on läsnä se tiukka jännite tuhoutumisen ja elämänvimman välillä, kun taas KT:n versio on lähinnä laahaava, portaita alas kaatuva lappeenrantalainen känninen persuja äänestävä sotaveteraani. Ei hyvä.

    Comment by Existenz_ — 13.09.2009, 13:05 @ 13:05

  2. Mutta joo. Muuten ei listassa sikäli valittamista. Paitsi että joku Pelle Miljoona on “vähän” väsähtänyttä kamaa.

    Comment by Existenz_ — 13.09.2009, 13:29 @ 13:29

  3. Hähää. Ajattelinkin että Kotiteollisuuden kehumisella onnistuu provoamaan puristeja ;) no joo. On itsestään selvää, että Pelle on väsähtänyt ihan niin kuin 60-luvun hipitkin, silti molemmilla on suuri historiallinen merkitys. Pellen biisi on kuitenkin ihan oikeasti radikalisoinut monia nuoria suomalaisia ennen ja nyt.

    Comment by Klementiini — 13.09.2009, 15:23 @ 15:23

  4. Jep. Kyllähän se Pelle on monia radikalisoinut. Kuten omaa isääni, joka äänestää keskustaa ja pitää Kekkosen kuvaa seinällä. :D

    Comment by Existenz_ — 13.09.2009, 20:44 @ 20:44

  5. No, toki monet 60-luvun ratikaalit menivät vallan kautta hautaan tai eliittiin, ja 80-luvun aseistakieltäytyjät saattavat äänestää kokoomusta jne. jne. Tämä ei poista kyseisen ajan/kulttuurin/tekojen merkitystä :)

    Toinen esimerkki Pellestä:
    http://fifi.voima.fi/artikkeli/Punk-ei-kuole/2913

    Comment by Klementiini — 13.09.2009, 22:13 @ 22:13

  6. Pellen biisi on kuitenkin ihan oikeasti radikalisoinut monia nuoria suomalaisia ennen ja nyt.

    Jep. Kyllähän se Pelle on monia radikalisoinut. Kuten omaa isääni, joka äänestää keskustaa ja pitää Kekkosen kuvaa seinällä. :D

    Ohoh. :) Meinaa ihan vedet tulla silmiin, kun naurattaa niin paljon…

    Comment by makislav — 16.09.2009, 11:26 @ 11:26

RSS feed for comments on this post.

Kommentoi

HUOM. Ensimmäinen kommentti jokaisesta ip:stä menee moderoinnin kautta - se kyllä ilmestyy pienellä viiveellä, ei tarvitse lähettää kuin kerran.

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>



Anti-spam measure: please retype the above text into the box provided.